Οριστικά εκτός από τη διεκδίκηση του Κλέιτον τέθηκε η ΑΕΚ μετά την τελική συζήτηση με τον πρόεδρο της Λάρισας Κώστα Πηλαδάκη. Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ΠΑΕ, αρνήθηκε την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη και η υπόθεση «έκλεισε» αρνητικά. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στους μετόχους της «Ένωσης» και η απάντηση που έλαβε ήταν η ίδια. Για οποιαδήποτε πρόταση και εκδήλωση του ενδιαφέροντος του να απευθυνθεί στον Ντέμη Νικολαΐδη. Tελείωσε και τυπικά η παραχώρηση του Τόζερ στην Γκενκ. Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η «Ένωση» από τον βελγικό σύλλογο. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του αριστεροπόδαρου μέσου Εμιλιάνο Πάπα σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής. «Θα ήταν τιμή μου να παίξω στην ΑΕΚ, αλλά ως τώρα δεν έχω καμία πρόταση», δήλωσε στη «SportDay» ο Νάτσο Σκόκο. Κυκλοφορούν τη Δευτέρα τα νέα διαρκείας.
Tέλος ο Κλέιτον
Είναι οριστικό, τουλάχιστον για φέτος. Ο Σίλβα Κλέιτον δεν θα μεταγραφεί στην ΑΕΚ. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την τελική συζήτηση που είχαν σήμερα (5/6) Ντέμης Νικολαΐδης και Κώστας Πηλαδάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, η «Ένωση» έκανε μια αξιοπρεπέστατη πρόταση- μικρότερη βέβαια από το 1,7 εκατ. ευρώ συν δύο παίκτες- στον πρόεδρο της Λάρισας, ο οποίος την αρνήθηκε εκ νέου. Ακριβή ποσά δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.
Για την ιστορία, ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Κώστας Πηλαδάκης συναντήθηκαν χθες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι και ενώ όλα έδειχναν μέχρι προ ημερών πως η μεταγραφή είχε ναυαγήσει, υπήρξε… επανασύνδεση. Η «Ένωση» είχε αποσύρει την τελευταία της πρόταση (1,7 εκατ. ευρώ και δύο δανεικοί παίκτες), ωστόσο η επιθυμία του παίκτη να φορέσει τα κιτρινόμαυρα (έχει ήδη συμφωνήσει) όσο και η απουσία προτάσεων που φτάνουν στο ύψος αυτής της ΑΕΚ, ήταν αρκετοί λόγοι για να υπάρξει νέα επαφή. Άσχετα αν εκ του αποτελέσματος η υπόθεση δεν απέφερε κάτι καινούριο...
Ίδια απάντηση
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την… κίνησή του και έλαβε την ίδια απάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «τίγρης» επικοινώνησε τηλεφωνικά- μέσω του δικηγόρου του- με τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλοι τους τον παρέπεμψαν στον πρόεδρο Ντέμη Νικολαΐδη. Την παραπάνω κίνηση του κ. Μελισσανίδη επιβεβαιώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη, τον αντιπρόεδρο της «Ένωσης» Τάκη Κανελλόπουλο.
Υπενθυμίζεται πως, η ομάδα Νικολαΐδη έχει καταστήσει σαφές πως είναι ανοικτή σε συζητήσεις για επένδυση χρημάτων στο σύλλογο από ενδιαφερόμενους, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει πως «… δεν πουλάμε». Παράλληλα, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, φέρνοντας κι άλλο «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του συλλόγου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έχει προσθέσει στην ομάδα του αρκετούς «δυνατούς» επιχειρηματίες και όλοι μαζί έχουν τη διάθεση να επενδύσουν τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ, όχι όμως αν δεν πάρουν τον έλεγχο της ΠΑΕ.
Σκόκο: «Θα ήταν τιμή μου»
Αν μη τι άλλο, το έδαφος είναι πρόσφορο. Ο Νάτσο Σκόκο, μιλώντας στη «SportDay» ,δήλωσε κολακευμένος από το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά τόνισε πως θα πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στην Πούμας, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο. Πάντως, μέχρι στιγμής από πλευράς «κιτρινόμαυρων» δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση προς τον μεξικανικό σύλλογο. Ακολουθεί η συνέντευξη:
• Γνωρίζεις το ενδιαφέρον της ΑΕΚ;
«Όχι. Μέχρι σήμερα δεν με έχει ενημερώσει κάποιος, ούτε από τη διοίκηση της Πούμας ούτε ο μάνατζέρ μου, για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ή άλλης ομάδας από την Ευρώπη. Δεν θέλω να ρωτάω πράγματα και περιμένω κάτι ουσιαστικό».
• Μιλήσαμε με τον μάνατζέρ σου και μας είπε πως τον έχουν ρωτήσει από την Ελλάδα για την ΑΕΚ. Θα σε ενδιέφερε η προοπτική να αγωνιστείς στην ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Οπως είπα, δεν με έχει προσεγγίσει κανείς από την ΑΕΚ, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Αν έρθει μια πρόταση στην ομάδα, θα το συζητήσω με τη διοίκηση και τον μάνατζέρ μου. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ικανοποιηθεί η Πούμας, με την οποία έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Αν συμφωνήσει η ομάδα και η πρόταση καλύπτει κι εμένα, τότε θα μπορέσουμε να δούμε την προοπτική να παίξω στην Ελλάδα».
• Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ;
«Γνωρίζω την ΑΕΚ και μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, με συνεχή και σημαντική παρουσία στην Ευρώπη».
• Ο μάνατζέρ σου μας είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανική και ιταλική ομάδα. Με ποιο κριτήριο θα αποφασίσεις πού θα παίξεις;
«Έχω ακούσει φήμες, αλλά δεν έχει εκδηλωθεί επίσημα ενδιαφέρον από κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Μέχρι να έρθει κάποια πρόταση, δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και είναι το όνειρό μου να παίξω σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο».
Εκδικάζεται η καταγγελία
Εκδικάζεται σήμερα το απόγευμα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η καταγγελία της ομοσπονδίας κατά της ΑΕΚ, του Ντέμη Νικολαΐδη και του Τάκη Κανελλόπουλου. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ φέρεται να είχε κατηγορήσει τον κ.Γκαγκάτση, σε ομιλία του προς τους παίκτες, για τον τρόπο που χάθηκε το πρωτάθλημα, ενώ ο Τάκης Κανελλόπουλος είχε δηλώσει δημοσίως ότι «ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ».
Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






