Stoiximan Super League

«Έτοιμοι, όχι σίγουροι…»

Σοβαρότητα, προσοχή και αποφυγή λαθών ζήτησε ο Χενκ Τεν Κάτε για να «σφραγίσει» ο Παναθηναϊκός την Τρίτη στο ΟΑΚΑ (21:45, ΝΕΤ) την πρόκριση στους ομίλους του Champions League υπερασπιζόμενος απέναντι στη Σλάβια το 2-1 με το οποίο νίκησε στην Πράγα. «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μοναδικός μας στόχος είναι το αποτέλεσμα, γιατί είναι σημαντικό για την ομάδα μας, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο να προκριθούμε», τόνισε στη συν. Τύπου ο Ολλανδός προπονητής. «Είμαστε καλύτεροι και θα φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει, στους ομίλους», είπε ο Γιώργος Καραγκούνης. Kανονικά προπονήθηκε ο διεθνής μέσος.

Μπορεί ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα Πράγας να έχει πάρει… πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού το 2-1 του πρώτου αγώνα φέρνει τους «πράσινους» μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League, ωστόσο ο Χενκ Τεν Κάτε παραμένει ρεαλιστής. Ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως τίποτα δεν έχει κριθεί και ξεκαθάρισε πως στόχος είναι το αποτέλεσμα πρόκρισης και όχι το θέαμα.

«Νικήσαμε στο πρώτο ματς, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μοναδικός μας στόχος είναι το αποτέλεσμα, γιατί είναι σημαντικό για την ομάδα μας, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Δεν νομίζω ότι οι παίκτες μου κι εγώ νιώθουμε σίγουροι για την πρόκριση. Έχουμε άλλα 90 λεπτά, πράγμα που τόνισα και στην Πράγα. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Δεν ξέρω με τι λογική θα παίξει η Σπάρτα, αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, είτε παίξουνε επιθετικά είτε με αντεπιθέσεις. Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να αφήσουμε κενά στην άμυνά μας», δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το σχόλιο του ομολόγου του, πως στο πρώτο ματς οι «πράσινοι» ήταν απλώς αποτελεσματικοί, απάντησε: «Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Αυτοί είναι που πρέπει να κερδίσουν. Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα στο πρώτο ματς, είχαμε την υπεροχή σε όλους τους τομείς».

Παράλληλα απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του λέγοντας ότι «… πριν το ματς δεν μιλάω ποτέ για τακτική ή στρατηγική», ενώ σε ερώτηση για το αν το αποτέλεσμα στον αγώνα της Τρίτης επηρεάσει την ομάδα του εν όψει του πρωταθλήματος είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, αλλά μόνο για την ομάδα μου. Δεν θα μας επηρεάσει το αποτέλεσμα».

Τέλος, όταν του υπενθύμισαν πως προ διετίας ο Άγιαξ, τον οποίο προπονούσε, αποκλείστηκε από τη Σλάβια στην ίδια φάση κι έμεινε εκτός ομίλων είπε: «Στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε νεαρούς παίκτες που βάζουν αυτογκόλ», εννοώντας τον Βερμάελεν, ο οποίος τότε είχε «καταδικάσει» τον «Αίαντα».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Γιώργος Καραγκούνης, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη λόγω τραυματισμού. «Θα προπονηθώ, θα δούμε πώς θα είναι το πόδι μου και θα αποφασίσουμε. Για το τι πρέπει να προσέξουμε υπεύθυνος είναι ο κόουτς. Η Σπάρτα αξίζει το σεβασμό μας, είναι καλός αντίπαλος, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι και έχουμε την τύχη να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Με τη βοήθεια των φιλάθλων και με όλα τα δεδομένα υπέρ μας πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει και του αξίζει, στους ομίλους του Champions League».

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Ο Γιώργος Καραγκούνης προπονήθηκε κανονικά ξεπερνώντας τον τραυματισμό του και υπολογίζεται κανονικά από τον Χενκ Τεν Κάτε. Αρκετά είναι τα ερωτηματικά όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ολλανδός τεχνικός το βράδυ της Τρίτης. Το πιθανότερο είναι οι «πράσινοι» να παραταχθούν ως εξής: Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι και Βύντρα, στα χαφ οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Κλέιτον, ενώ μόνος στην επίθεση θα παίξει ο Σόουζα.

Ο Μάλαρτζ ανοίγει το δρόμο στον Τζόρβα

Όπως αναφέραμε και χτες, ο Αλέξανδρος Τζόρβας βρίσκεται ένα βήμα από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Με τις υπάρχουσες πληροφορίες και εξελίξεις, η μετακίνηση του τερματοφύλακα στην Παιανία είναι δεδομένη… Υπάρχουν, όμως, δύο αλλά…

Το πρώτο έχει να κάνει με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ. Ο Πολωνός πορτιέρο ειδοποιήθηκε από τον Κώστα Αντωνίου την επιθυμία της διοίκησης να δοθεί στον ΟΦΗ. Αν αποδεχθεί την πρόταση τότε ο δρόμος της επιστροφής του Τζόρβα θα ανοίξει και θα απομένει πλέον να πειστεί ο ίδιος. Πάντως, χθες ο Μάλαρτζ έδειχνε να σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στο Ηράκλειο, μια και έχει καταλάβει πως πολύ δύσκολα θα παίξει στη νέα σεζόν. «Μάλλον θα πάω στον ΟΦΗ», έλεγε στους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Το δεύτερο ερωτηματικό αφορά στον… πρωταγωνιστή της ιστορίας. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει σκέψη από μέρους να μην επιστρέψει, αλλά όσο να’ ναι παραμένει επιφυλακτικός. Ο λόγος; Πρώτος και σημαντικότερος ο χρόνος συμμετοχής που θα έχει. Κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί πως θα χρησιμοποιείται βασικός αντί του Γκαλίνοβιτς. Ο δεύτερος συνδέεται άμεσα με τον προαναφερθέντα λόγο… Αν τελικά ο Τεν Κάτε τον υπολογίζει για δεύτερο, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στην Εθνική ομάδα.

Όσον αφορά τα ανταλλάγματα, αν τελικά δεν αποδεχθεί την πρόταση ο Μάλαρτζ τότε θα «παίξει» και το όνομα του Καρνέζη. Βέβαια υπάρχει και εδώ ένα… προβληματάκι. Οι Κρητικοί θέλουν έναν γκολκίπερ για πρώτη επιλογή, κάτι που δύσκολα θα ισχύσει με τον Καρνέζη.

«Δωράκι» από τους Τσέχους…

Ένα «δωράκι» στους φιλάθλους τους Παναθηναϊκού έκανε η τσέχικη ομάδα, καθώς μία ημέρα πριν τον μεταξύ τους αγώνα, οι εκπρόσωποι της Σπάρτα επέστρεψαν εισιτήρια που είχαν παραλάβει για τις ανάγκες των φίλων τους. Σίγουρα δεν θα είναι πολλά τα «μαγικά χαρτάκια», ωστόσο όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ θα διατίθενται αύριο (26/8) μόνο απ’ τη Θύρα 4 του «Απόστολος Νικολαΐδης» από τις 10:30 εως τις 18:00.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει ότι αύριο, 26/08, θα διαθέσει στους φιλάθλους της ομάδας εισιτήρια για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας τα οποία επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Τσέχικης ομάδας. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την θύρα 4 του γηπέδου “Απόστολος Νικολαϊδης” στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ώρες 10.30 εως 18.00. Τονίζεται ότι δεν θα διατεθούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x