Stoiximan Super League

Καληνύχτα και καλή τύχη

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από πολύ νωρίς. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Σκόκο (58’), ο οποίος άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για περισσότερο από μισή ώρα. «Δήμιος»της «Ένωσης» ο Ντούρο, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα (10’, 70’) της κυπριακής ομάδας. Ισμαέλ Μπλάνκο (16’) και Παυλής (89’) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων». Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ μετά αποβολή του Χουανφραν στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από πολύ νωρίς. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Σκόκο (58’), ο οποίος άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για περισσότερο από μισή ώρα. «Δήμιος»της «Ένωσης» ο Ντούρο, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα (10’, 70’) της κυπριακής ομάδας. Ισμαέλ Μπλάνκο (16’) και Παυλής (89’) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων». Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ μετά αποβολή του Χουανφραν στις καθυστερήσεις.


Το ματς

Η ΑΕΚ αν και φάνηκε να ξέρει τι θέλει απ’ το παιχνίδι βρέθηκε από νωρίς (10’) πίσω στο σκορ. Η Ομόνοια εκμεταλλευόμενη μια κακή αντίδραση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου να προηγηθεί με τέρμα του Ντούρο. Το επόμενο πεντάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Δώνη, η οποία είχε την τύχη να δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Σάχα (13’) έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χρυστοφή.

Μόλις οι παίκτες της ΑΕΚ συνήλθαν από το αρχικό «σοκ» του γρήγορου γκολ βγήκαν μπροστά και με κεφαλιά του Μπλάνκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπασινά έφεραν το ματς στα ίσα στο 16’.

Από εκεί και πέρα η «Ένωση» είχε τον έλεγχο του ματς, πρέσαρε ψηλά αναγκάζοντας τους Κύπριους σε κάποια λάθη, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ανάπτυξη της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν κυρίως από τον άξονα και σε ελάχιστες περιπτώσεις από τα πλάγια.

Η Ομόνοια έχοντας σκορ πρόκρισης βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να διαφυλάξει τα νώτα της πρωτίστως. Έτσι οι Κύπριοι έδιναν χώρο στην ΑΕΚ περιμένοντας να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς την ώρα που τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την «Ένωση» στο 58’ όταν ο αρνητικός έτσι και αλλιώς Σκόκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Οι Κύπριοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισαν να πιέζουν ψηλά με σκοπό να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα το οποίο ουσιαστικά θα «κλείδωνε» την υπόθεση πρόκριση.

Το εν λόγω τέρμα ήρθε στο 70’ όταν ο Ντούρο και πάλι με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σάχα κάνοντας την Ομόνοια ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 78’ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα παράτησαν και στο 89’ ισοφάρισαν σε 2-2 με δυνατό σουτ του Παυλή. Στα εναπομείναντα λεπτά και ενώ η ΑΕΚ πίεζε με όλες της τις δυνάμεις ο αρνητικός Χουανφραν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Γιάννη Οκκά.

Το φιλμ του αγώνα.


ΟMONOIA Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Πλετς, Βέντσελτ, Χαραλάμπους, Χριστοφή (65’ Οκκάς), Κασέκε, Ζλόγκαρ, Κλέιτον (77’ Αλωνεύτης), Ντούρο, Καφού

Π ΑΕΚ: Σάχα, Ράμος, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Μπασινάς, Ρίκκα (75’΄Ζορμπάς), Καφές (75’ Λαγός), Εντίνιο (79’ Παυλής) , Μπλάνκο, Σκόκο

Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x