Stoiximan Super League

«Σοβαροί και προσεκτικοί»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σοβαρός στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, τονίζοντας: «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συνεχώς προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας, ενώ χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στις στημένες φάσεις. Είναι, πιστεύω, ευκαιρία να συνεχίσουμε με νίκες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο». Προπονήθηκε ο Φερνάντο Μπελούτσι. Ατομικό έκανε ο Λεονάρντο, λόγω φλεγμονής στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σοβαρός στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, τονίζοντας: «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συνεχώς προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας, ενώ χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στις στημένες φάσεις. Είναι, πιστεύω, ευκαιρία να συνεχίσουμε με νίκες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο». Προπονήθηκε ο Φερνάντο Μπελούτσι. Ατομικό έκανε ο Λεονάρντο, λόγω φλεγμονής στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του.

«Να είμαστε σοβαροί»

Σοβαρότητα και προσοχή θέλει από τους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, έκανε λόγο για ευκαιρία νέας νίκης, απέναντι στον Πανσερραϊκό, αλλά και για δύσκολο παιχνίδι.

«Έχω παρακολουθήσει και τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει ο Πανσερραϊκός και πιστεύω ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, η οποία παίζει ομαδικό ποδόσφαιρο και βγαίνει πάρα πολύ γρήγορα στην κόντρα, ενώ διαθέτει και παίκτες ποιότητας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συνεχώς προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας, ενώ χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στις στημένες φάσεις», τόνισε αρχικά ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε:

«Στα δύο εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια που παίξαμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετύχαμε ισάριθμες νίκες και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, καθώς το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Είναι, πιστεύω, ευκαιρία να συνεχίσουμε με νίκες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και ότι χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί.»

Κανονικά ο Μπελούτσι

Σε ό,τι αφορά την προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν σήμερα στις 09:30. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Μπελούτσι, ενώ ο Λεονάρντο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, λόγω μιας φλεγμονής στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού του. Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό με προπόνηση, που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει ένα σχήμα 4-4-2 με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, στα δεξιά της άμυνας τον Τοροσίδη και στα αριστερά έναν εκ των Ντομί ή Λεονάρντο. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Παπαδόπουλος-Άντζας έχει τις περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο η χρησιμοποίηση του Ζεβλάκοφ δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη. Στα χαφ η τετράδα αναμένεται να αποτελείται από τους Στολτίδη, Ντουντού, Γκαλέτι και Λέτο, ενώ μπροστά θα παίξουν οι Ντιόγκο και Κοβάσεβιτς. Βέβαια μια θέση από τη μέση και μπροστά διεκδικεί ο Φερνάντο Μπελούτσι.

Ντιόγο: «Μέτρησε αρκετά το οικονομικό»

Για διάφορα θέματα μίλησε ο Ντιόγο στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην «O' Globo», η οποία έκανε αφιέρωμα και στους Βραζιλιάνους που απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Ο φορ του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τις πολλές αθλητικές εφημερίδες που υπάρχουν και είπε: «Το καλό είναι ότι γνωρίζεις πολλά πράγματα γύρω από πολλά θέματα. Εχουν τεράστιο υλικό για την ομάδα και μένα, αλλά οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρθουν στις προπονήσεις κι έτσι την καθημερινότητά μας ο κόσμος δεν τη γνωρίζει».

Αναφέρθηκε ακόμα στην αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό: «Μετά την άφιξή μου στην Ελλάδα με ρώτησαν σε ποια ομάδα θα ήθελα να πετύχω γκολ. Με παρότρυναν να πω τη λέξη Παναθηναϊκός. Εγώ ακούω άτομα να μιλάνε άσχημα μόνο για τον Παναθηναϊκό», απάντησε κι έτσι εξηγείται και η δήλωση που είχε κάνει στο αεροδρόμιο όταν έφτασε στην Ελλάδα.

Οσο για το συμβόλαιό του; «Το οικονομικό μέρος μέτρησε αρκετά στην απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα. Και στη δική μου απόφαση και σε αυτή της Πορτουγκέζα. Ηταν ρεκόρ για τον σύλλογο, η καλύτερη διαπραγμάτευση στην ιστορία του. Ηταν η τέλεια ευκαιρία για όλους», ανέφερε.

Μπελούτσι: «Θέλει να είμαστε σε εγρήγορση»

Ευχαριστημένος με τον Βαλβέρδε αισθάνεται ο Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος προτιμά να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό (ή τους επιθετικούς). Ο Αργεντινός μέσος στην έναρξη της φετινής σεζόν δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να δικαιώσει αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν, αφού η μέχρι τώρα απόδοσή του είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, ο 25χρονος άσος θεωρεί ότι υπάρχει λόγος για αυτό.

«Αισθάνομαι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, γιατί όταν ήρθα δεν είχα καλή φυσική κατάσταση. Είμαι καλύτερα, αλλά όχι όπως θέλω ή όπως μπορώ. Πρέπει να βελτιωθώ, όπως και όλη η ομάδα», λέει ο Μπελούτσι και προσθέτει αναφερόμενος στην εικόνα των πρωταθλητών: «Ακόμη δεν έχουμε παίξει καλά και πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής και σύντομα θα αποδίδουμε καλύτερα. Θέλει να δίνουμε την μπάλα με τη μία, αυτό είναι το κυριότερο που ζητεί, ώστε να δημιουργούνται χώροι και να τους αξιοποιούμε».

Για τον τρόπο δουλειάς του Βαλβέρδε, είπε: «Είμαι ικανοποιημένος με τον Βαλβέρδε και μας αρέσει πολύ ο τρόπος προπόνησής του. Δεν αισθάνομαι βασικός, νομίζω κανένας δεν αισθάνεται βασικός φέτος. Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν πάντα, αλλά κι αυτό το σύστημα του προπονητή με τις συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα είναι καλό, γιατί είμαστε όλοι σε εγρήγορση και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουμε. Κι εγώ θα ήθελα να παίζω πάντα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής μου, επιδιώκω απλώς να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί».

Καταλήγοντας, ο Μπελούσι ανέφερε σε ποια θέση προτιμά να παίζει: «Δεν έχω πρόβλημα σε όποια θέση κι αν με βάζει ο προπονητής, αλλά αισθάνομαι πως παίζω καλύτερα πίσω από τον Ντιόγο. Γενικά αποδίδω καλύτερα όταν πλησιάζω προς την αντίπαλη περιοχή, γιατί πιστεύω πως το δυνατό μου σημείο είναι ότι μπορώ να δημιουργήσω παιχνίδι. Και πιο πίσω δεν έχω πρόβλημα. Σ' ένα παιχνίδι που είχα παίξει δίπλα στον αμυντικό χαφ, μού είχε εξηγήσει ο Βαλβέρδε πως το έκανε για να βρίσκω περισσότερους ελεύθερους χώρους και να μπορώ καλύτερα να δημιουργώ παιχνίδι».

Χαρτί για Σόλιντ

Ένα ποσό της τάξεως του 1 ενός εκατ. ευρώ αξιώνει ο Τροντ Σόλιντ από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρώην τεχνικού των «ερυθρολεύκων», Ζαν Λουίς Ντουπόντ, οι Πειραιώτες δεν έχουν πληρώσει τον Νορβηγό προπονητή, παρότι έχει δικαιωθεί από τη FIFA και πλέον ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με κυρώσεις (με αφαίρεση βαθμών και «μπλοκάρισμα» μελλοντικών μεταγραφών, όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο δικηγόρος του Σόλιντ).

«Είμαι πραγματικά έκπληκτος που ο Ολυμπιακός δεν έχει εναρμονιστεί με μια τελεσίδικη απόφαση της ΦΙΦΑ, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν έγινε έφεση εναντίον της. Συνήθως οι μεγάλοι σύλλογοι δεν λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Κατά την άποψή μου είναι πραγματικά λυπηρό που μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό υπόκειται σε πειθαρχικές ποινές όπως κάποιες μικρές ομάδες με κακή διαχείριση. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός θα καταβάλει την οφειλή στις επόμενες μέρες, κάτι το οποίο θα επέφερε το τέλος της πειθαρχικής διαδικασίας και θα ήταν σύμφωνο με το είδος της συμπεριφοράς που περιμένει κανείς από ένα θεωρητικά κορυφαίο σύλλογο», αναφέρει η ανακοίνωση του Σόλιντ.

Εκδηλώσεις πριν το ματς:


«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα διοργανώσει πριν από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ειρήνη.Συγκεκριμένα στα μάτριξ του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα αναγραφούν μηνύματα για την Ειρήνη, τα οποία ταυτόχρονα θα ακούγονται και από τα μεγάφωνα του σταδίου, ενώ τα παιδάκια που θα συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, θα ξεδιπλώσουν πανό με σύνθημα αφιερωμένο στην Ειρήνη».


Φιλικό παλαιμάχων:


«Σπουδαίας σημασίας αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό δίνουν οι Βετεράνοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου με τους Βετεράνους της τοπικής ομάδας τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30. Στην αποστολή των Βετεράνων η οποία θα μεταβεί με το πούλμαν της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα βρίσκονται περισσότεροι από 40 ποδοσφαιριστές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τιμηθούν οι: Πέτρος Κόκκαλης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιώργος Δαρίβας, Σάββας Θεοδωρίδης και Πέτρος Μίχος».


• Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ζητήσει επισήμως 5.000 εισιτήρια (σ.σ.: όλα με τιμή 20 ευρώ) από τη διοίκηση του ΟΦΗ για του ματς της 4ης αγωνιστικής στο Παγκρήτιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x