Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και νίκησε εντός έδρας τον Πανσερραϊκό με 4-1. Αυτό όμως που θα μείνει ως σημαντικότερη είδηση (κυρίως στον προπονητή) είναι η συνολική απόδοση των «ερυθρόλευκων». Ναι μεν μέχρι το 20’ κυμάνθηκε πάλι στην μετριότητα, αλλά από’ κει και ύστερα έβγαζε «φωτιές». Δύο γρήγορα γκολ των Κοβάσεβιτς και του κορυφαίου, Γκαλέτι (23’ και 27’ αντίστοιχα) έλυσαν τα πόδια της ομάδας, που συνέχισε χωρίς άγχος την αναμέτρηση. Ο δείκτης του σκορ θα έχει ανέβει στο 37’, αν το «σκάψιμο» του Ντάρκο δεν έβρισκε στο δοκάρι του Κοτταρά. Το 3-0 διαμόρφωσε με πολύ όμορφη κεφαλιά ο Ντιόγο στο 81’. Με εξαίρεση κάποια ολιγόλεπτα ξεσπάσματα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάτι να επιδείξουν. Σε μια ανύποπτη στιγμή (85’), η ομάδα του Παπακώστα κέρδισε πέναλτι και ο Τάντιτς μείωσε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Όσκαρ στο 88’.
Το ματς:
Τέλος στη μουρμούρα για την κακή απόδοση στα πρώτα ημίχρονο (των μέχρι τώρα αγώνων του) έβαλε ο Ολυμπιακός. Βέβαια, στην αρχή όλα θύμιζαν τις προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλά οι ικανότητες και η αδιαμφισβήτητη κλάση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς φρόντισαν να επαναφέρουν τα χαμόγελα. Ο Σέρβος επιθετικός απέδειξε εκ νέου πως έχει θέση στην ενδεκάδα και όχι μόνο… Είναι απαραίτητος. Μια πάσα του, ένα σωστή τοποθέτησή του είναι μικρά, αλλά σημαντικά στοιχεία που σίγουρα κάνουν τη διαφορά.
Αρχικά και με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, οι Πειραιώτες έδειξαν αποφασισμένοι να μπουν απευθείας στο… ψητό. Δυο καλές στιγμές, με τη συμπλήρωση 3’, δημιούργησε προσδοκίες. Όσο, όμως, τα λεπτά περνούσαν ο Πανσερραϊκός πατούσε σταθερά στο γήπεδο. Οργανώθηκε καλύτερα αμυντικά και μπόρεσε να κλείσει χώρους. Σε αυτό βοήθησε και η τακτική του προπονητή, Παπακώστα, ο οποίος παρέταξε ένα πολυπληθές κέντρο, αποσκοπώντας στο να καλύψει γήπεδο. Το παιχνίδι που επιχείρησαν οι «ερυθρόλευκοι» από τα άκρα δεν απέδωσε ως το 20’.
Σε εκείνο σημείο, όμως, αρκούσε η εκτελεστική ικανότητα του Ντάρκο. Ο διεθνής στράικερ βρέθηκε στο 23’ σε σωστή θέση και με ένα γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Εξέλιξη που έλυσε τα πόδια των συμπαικτών και επανέφερε την… καρδιά του Βαλβέρδε στη θέση της. Η ανύψωση του ηθικού βοήθησε στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος λίγα λεπτά αργότερα με τον Γκαλέτι (27’). Πλήρης αλλαγή σκηνικού λοιπόν…
Πλέον, η ομάδα των Σερρών αναγκάστηκε να βγει μπροστά, μπας και καταφέρει να μειώσει πριν το ημίχρονο. Οι λίγες επιθετικές τους προσπάθειες δεν απέφεραν κάτι καλό ή καλύτερα δεν έβρισκαν αποδέκτη. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καλά οργανωμένη και δεν κινδύνεψε σε καμιά περίπτωση. Αντ’ αυτού, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να επιτίθενται και είχαν δοκάρι με τον Κοβάσεβιτς, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Βαλβέρδε αποφάσισε να δώσει χώρο στον αντίπαλο. Για ένα τέταρτο, οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού είχαν την κατοχή της μπάλας και δυο καλά σουτ από τον Γκουγκουλιά. Ως εκεί όμως… Από το 60’ και μετά, οι Πειραιώτες ανέβασαν εκ νέου στροφές, ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης και έγιναν απειλητικοί. Όλοι περίμεναν τη λάθος πάσα από τον Πανσερραϊκό για να ξεχυθούν γρήγορα στην κόντρα.
Ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Λουτσιάνο Γκαλέτι, «τρύπησε» αρκετές φορές τα μπακ των φιλοξενούμενων και αν η τελική του πάσα ήταν καλύτερη, ο δείκτης του σκορ θα είχε ανέβει από νωρίς. Περίπου για ένα εικοσάλεπτο (60’ ως 80’) ο αγώνας άρχισε να χάνει τον ρυθμό του. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν μια σέντρα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη (69’). Η κατακόρυφη άνοδος των Πειραιωτών ήρθε με την είσοδο του Μπελούτσι. Ταχύτητα και εντυπωσιακοί συνδυασμοί προστέθηκαν στα στοιχεία του «ερυθρόλευκου» παιχνιδιού και μάλιστα απέφεραν αποτέλεσμα. Ο Ντιόγο με κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 81’ και ο Όσκαρ το τελικό 4-1 (88’). Είχε προηγηθεί το πέναλτι γκολ του Τάντιτς (85’), εξαιτίας της επαφής του Τοροσίδη με το χέρι.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Eρνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντομί, Ντούντου, Στολτίδης, Γκαλέτι (83' Όσκαρ), Λέτο, Ντιόγο (90' Μήτρογλου), Κοβάσεβιτς (73' Μπελούτσι)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Κόλεν, Γκογκουλιάς (54' Μπανγκούρα), Τάντιτς, Ζουντί, Πιπίνης (66' Αντάντο), Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά (46' Χέρεθ), Διγκόζης
Παναγιώτης Σεμερτζίδης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






