Stoiximan Super League

«Να καθιερωθώ…»

Περίοδο φόρμας φαίνεται ότι διανύει ο Άντε Ρουκάβινα, αφού μετά το γκολ επί του Λέβαδειακού, σκόραρε και χθες στο νικηφόρο (2-0)φιλικό με τον Εθνικό: «Όσο παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θέλω να πείσω τον προπονητή ότι αξίζω θέση βασικού στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ». Κορυφαίο στην κατηγορία του θα είναι το καινούργιο γήπεδο στον Βοτανικό, όπως τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής σταδίων της ΟΥΕΦΑ. «Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μας δίνει εμπειρία και ωριμότητα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα. .

Περίοδο φόρμας φαίνεται ότι διανύει ο Άντε Ρουκάβινα, αφού μετά το γκολ επί του Λέβαδειακού, σκόραρε και χθες στο νικηφόρο (2-0)φιλικό με τον Εθνικό: «Όσο παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θέλω να πείσω τον προπονητή ότι αξίζω θέση βασικού στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ». Κορυφαίο στην κατηγορία του θα είναι το καινούργιο γήπεδο στον Βοτανικό, όπως τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής σταδίων της ΟΥΕΦΑ. «Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μας δίνει εμπειρία και ωριμότητα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα. «Χτίζουμε κάτι μεγάλο», τονίζει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε συνέντευξή του στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι». «Να παραμείνω προσγειωμένος», τόνισε ο Μπράις Μουν.

Ρουκάβινα: «Βασικός με τον ΠΑΟΚ»

Ο παίκτης που ξεχώρισε με την παρουσία του στο χθεσινό φιλικό με τον Εθνικό ήταν ο Άντε Ρουκάβινα. Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ, είχε δοκάρι και γενικά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ο 22χρονος άσος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεκινήσει βασικός στην Τούμπα:

«Όσο παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Λόγω του τραυματισμού μου είχα μείνει έξω για 5-6 αγώνες. Σίγουρα είναι καλό που σκόραρα, κάτι πολύ θετικό. Είναι καλό να σκοράρεις, πόσω μάλλον σε δύο συνεχή παιχνίδια. Έστω κι αν το ένα ήταν φιλικό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ως ομάδα όλοι μαζί, αλλά οι εθνικές είναι σημαντικές. Είμαι πρόθυμος να δουλέψω σκληρά όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να πείσω τον προπονητή ότι αξίζω θέση βασικού στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι θα κληθώ στην Εθνική, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Όσο καλύτερα παίζω τόσες περισσότερες ελπίδες έχω».

Κορυφαίο στην κατηγορία του!

Αποκαλυπτικός, σχετικά με το γήπεδο, ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βαγγέλης Σαμαράς, με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Μάλιστα, μετέφερε και τα όσα του είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων της ΟΥΕΦΑ.

«Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα είναι υπερήφανοι και θα απολαύσουν το νέο γήπεδο. Δεν θα είναι μόνο στα χαρτιά στην κατηγορία Ελίτ. Στην κατηγορία Ελίτ της ΟΥΕΦΑ ανήκουν και τα 4 και τα 5 αστέρων γήπεδα. Η διαφοροποίηση είναι καθαρά θέμα χωρητικότητας. Με γήπεδο 40.000 θέσεων δεν μπορείς να κάνεις τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Απεναντίας, όμως, σε βοηθητικούς χώρους είμαστε 20% πάνω από τις προδιαγραφές ενός γηπέδου 4 αστέρων. Δηλαδή, ακόμη και αν κάποτε οι προδιαγραφές γίνουν πιο αυστηρές, το γήπεδό μας θα ανήκει πάντοτε στην κατηγορία Ελίτ. Είχε έρθει εδώ ο Γουόκερ, ο Σκωτσέζος επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής σταδίων της ΟΥΕΦΑ, και μου είπε: "Γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά όλων των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όταν αυτό το γήπεδο κατασκευαστεί, θα είναι το καλύτερο της Ευρώπης"».

Για την οικολογική σημασία του γηπέδου: «Το κόνσεπτ δεν είναι μόνο μια αρχιτεκτονική σύνθεση, είναι και μια συναισθηματική σύνδεση της ομάδας με ό,τι την έχει ορίσει στο παρελθόν. Πάντοτε ήταν πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός και ως ομάδα και ως αρχές. Για παράδειγμα, η Λεωφόρος ήταν το πρώτο γήπεδο στην Ελλάδα που έβαλε προβολείς και χορτάρι. Και στο νέο του γήπεδο ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος. Λέμε ας πούμε ότι θα κάνουμε το πιο "πράσινο" γήπεδο της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση κατανάλωσης ενέργειας 30% σε σχέση με ένα συνηθισμένο γήπεδο. Από το στέγαστρο 23 στρεμμάτων συλλέγεται το βρόχινο νερό και επαναχρησιμοποιείται στο πλύσιμο των κερκίδων, στο πότισμα κ.λπ. Υπάρχει μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης με κάδους παντού, ενώ οι εταιρείες που θα λειτουργούν εντός γηπέδου, π.χ. κυλικεία, θα χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Πιστεύουμε ότι έτσι θα εκπαιδεύσουμε του φιλάθλους μας να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν την οικολογική τους συνείδηση. Και τέλος η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων, ούτως ώστε να μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει όσους θα επιλέγουν το ποδήλατο δειλά-δειλά στην αρχή, πιο μαζικά αργότερα».

Ντούνγκα: «Μας δίνει ωριμότητα ο Σίλβα»

Παίκτης πρώτης γραμμής παραμένει στην Εθνική Βραζιλίας ο Ζιλμπέρο Σίλβα, κάτι που ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο τεχνικός της «σελεσάο», Κάρλος Ντούνγκα: «Προσφέρει εμπειρία, ωριμότητα και είναι μεγάλος άνθρωπος, κάτι που χρειαζόμαστε εδώ. Μπορώ να καλώ στην εθνική 32χρονους παίκτες, όπως και παίκτες 18 και 19 ετών. Αυτό που έχει σημασία είναι η απόδοση».

*Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν σήμερα το απόγευμα στις 17:00, ενώ αύριο Παρασκευή θα έχουν προπόνηση και το πρωί και το απόγευμα. Το Σαββατοκύριακο η ομάδα θα έχει ρεπό.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x