Stoiximan Super League

Πρόβλημα για την… επόμενη περίοδο

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και του Βασίλη Γκαγκάτση για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου, προβληματίζει τους Θεσσαλονικείς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πρέπει να έχει χρέη ή να τα μειώσει και να προσπαθήσει να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να «σβηστεί» η αρνητική θέση της ΠΑΕ. Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα ενημερώσει τους φίλους του «Δικέφαλου» για όλα τα θέματα της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου. «Με βοηθάει ο Σάντος», δήλωσε ο Βιεϊρίνια σε Μέσο της πατρίδας του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κονσεϊσάο. Με απουσίες η χθεσινή προπόνηση.

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και του Βασίλη Γκαγκάτση για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου, προβληματίζει τους Θεσσαλονικείς.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο αδειοδότησης συμμετοχής των ομάδων στη Super League, σύμφωνα με τις προσταγές της UEFA: «Η διοίκησή μας αποφάσισε την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αδειοδότησης από τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Με όλα τα κριτήρια της UEFA. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα κριτήρια, εξαιτίας των οποίων κατά το παρελθόν μία ελληνική ομάδα δεν πήρε μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση», τόνισε αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε την ημερομηνία που σας τα λέω όλα αυτά. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα φέτος».

Λίγες ώρες αργότερα, η UEFA απείλησε ότι θα διαγράψει από οποιαδήποτε διοργάνωση στο μέλλον τις ομάδες που δεν θα καταφέρουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Γκράχαμ Τέιλορ, ξεκαθάρισε: «Θα υπάρχουν επικοινωνία, προειδοποιήσεις, αλλά και επίπληξη αν αποτύχουν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Εξετάζουμε τη μείωση των οικονομικών κριτηρίων για κάθε ομάδα και άλλους τρόπους αυτοελέγχου που μπορούν να διαφυλάξουν τα στάνταρ μιας ομάδας, η οποία μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει χρέη ή να τα μειώσει και να προσπαθήσει να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να «σβηστεί» η αρνητική θέση της ΠΑΕ. Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα ενημερώσει τους φίλους του «Δικεφάλου» για όλα τα θέματα της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Βιεϊρίνια: «Με βοηθάει ο Σάντος»

Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα βρίσκεται στην Πορτογαλία ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 22χρονος άσος του ΠΑΟΚ έχει γύψο τοποθετημένο στο πόδι του και θα περάσει το δύσκολο διάστημα κοντά στους δικούς του ανθρώπους, μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Άρη.

«Τραυματίστηκα από ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα που δέχτηκα από πίσω στο ντέρμπι με τον Αρη. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι βδομάδες για να επιστρέψω και τις επόμενες τέσσερις θα βρίσκομαι στο Πόρτο. Είναι μία πολύ καλή εμπειρία το ελληνικό πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα. Προσωπικά με βοηθάνε πάρα πολύ ο Φερνάντο Σάντος και ο Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος γνωρίζει καλά πορτογαλικά», δήλωσε ο νεαρός άσος στο ΑΝΤ1 της Πορτογαλίας.


Tακτική με απουσίες

Σε ασκήσεις τακτικής επιδόθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όσοι τουλάχιστον βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του «Δικεφάλου». Απουσίασαν πέντε διεθνείς και ο Βιεϊρίνια, που ταξίδεψε στην Πορτογαλία. Εκεί βρίσκεται και ο προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του. . Έτσι οι παίκτες προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Ροζάριο. Οι Βαγγελής και Κονσεϊσάο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή (10:30) θα γίνει φιλικό ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x