Σύμφωνους βρίσκει όλους τους μετόχους της ΑΕΚ η διαδοχή στην προεδρία του συλλόγου από τον νυν α’ αντιπρόεδρο Τάκη Κανελλόπουλο, όταν τον Μάιο φύγει ο Ντέμης Νικολαϊδης. Έδιωξε από την προπόνηση τον Εντίνιο ο Δώνης, διότι ο Πορτογάλος επιθετικός αντέδρασε όταν ο Έλληνας τεχνικός του έκανε παρατήρηση για τον τρόπο παιχνιδιού του. Φεύγει σήμερα από την Ελλάδα ο Λεόν, αφού οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν για κάτι καλύτερο.
Κοινής αποδοχής
Αν δεν υπάρξει θέμα Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, τότε η διαδοχή του Ντέμη Νικολαϊδη από τον Τάκη Κανελόπουλο στην προεδρία της ΠΑΕ μετά τον Μάιο είναι σίγουρη. Επίσης, σίγουρο είναι πως ο α’ αντιπρόεδρος του συλλόγου αυτή τη στιγμή είναι άνθρωπος κοινής αποδοχής από τους μετόχους. Το έργο του, αυτά τα χρόνια που συνυπάρχει με τον Νικολαίδη, το ξέρουν αρκετά καλά οι υπόλοιποι διοικούντες την ΑΕΚ και αναγνωρίζουν την προσπάθειά του και αυτά που έχει προσφέρει. Ξέρει από πρώτο χέρι τον τρόπο που λειτουργεί ο νυν πρόεδρος της ομάδας. Εξάλλου, τις περισσότερες φορές εκπροσωπεί την ΠΑΕ στη SuperLeague και αυτή τη στιγμή όλοι στον σύλλογο τον βλέπουν ως τον ιδανικό αντικαταστάτη.
Έστειλε στα αποδυτήρια τον Εντίνιο
Από την προπόνηση έδιωξε τον Εντίνιο ο Γιώργος Δώνης. Κατά τη διάρκεια άσκησης στο πρέσινγκ και στην κυκλοφορία, ο προπονητής της ΑΕΚ χώρισε την ομάδα σε βασικούς και «ρεζέρβες». Ο Εντίνιο ήταν με τις ρεζέρβες, κάτι που έχει φανεί στο παρελθόν ότι δεν του αρέσει καθόλου. Κάποια στιγμή ο Δώνης έκανε παρατηρήσεις στον Πορτογάλο για το παιχνίδι του και αυτός αντέδρασε, σηκώνοντας το χέρι του και κάνοντας κίνηση θέλοντας να του πει «άσε με». Ο Έλληνας τεχνικός διέκοψε την προπόνηση και αυτή συνεχίστηκε χωρίς τον Εντίνιο, αφού τον έστειλε στα αποδυτήρια.
Πάντως, ο 26χρονος επιθετικός φάνηκε στα αποδυτήρια αρκετά απογοητευμένος, αλλά και μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του. Λίγες ώρες νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Δώνης είχε κάνει το εξής σχόλιο για τον Εντίνιο: «Πολλές φορές οι αντιδράσεις όταν αισθανόμαστε πίεση δεν είναι οι καλύτερες. Έχει τύχει να του πω “είσαι μεγάλος γκρίνιας!”. Είναι άλλο πράγμα, όμως, η γκρίνια κι άλλο να δημιουργείς πρόβλημα», είχε πει ο Δώνης και λίγες ώρες αργότερα ο Πορτογάλος επιβεβαίωσε πως είναι «γκρίνιας».
Δεν ικανοποιούν Ράμος, Λεόν
Όπως φαίνεται, ο Γιώργος Δώνης δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος ούτε από τα αριστερά μπακ ούτε από τα δεξιά μπακ που έχει στη διάθεσή του. Στη χθεσινή προπόνηση ο Ράμος δεν δοκιμάστηκε με τους βασικούς και τη θέση του στα δεξιά πήρε ο Κουτρουμάνος και όχι ο Γεωργέας. Αυτό διότι ο Έλληνας μπακ θα αντικαταστήσει στα αριστερά τον τιμωρημένο Χουανφράν, ο οποίος είχε αποβληθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κουτρουμάνος δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Βραζιλιάνος, ούτε τόσο καλός επιθετικά, αλλά ο νεαρός μπορεί να δώσει θεωρητικά ισορροπία στη δεξιά πλευρά, μια και είναι καλύτερος αμυντικά. Αυτό, συν την αστάθεια του Ράμος, φαίνεται πως αναγκάζει τον Δώνη να του δώσει την ευκαιρία.
Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε για τον Λεόν ότι: «Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Είναι ένα νέο παιδί, με καλές τεχνικές αρετές, αλλά δεν είναι εύκολο να αξιολογηθεί σωστά λόγω της αγωνιστικής απραξίας του. Δεν πρόκειται να πάρω καμία απόφαση στο επόμενο διάστημα. Θέλω οι παίκτες που θα παρακολουθήσουμε να τους δω πολλές φορές για να ταιριάζουν σε αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα στάνταρ. Δεν θέλουμε μετριότητες, αλλά παίκτες που να είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που παίζουν». Φαίνεται, όμως, πως δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει και για αυτό μέχρι νεωτέρας τον αφήνει στην άκρη. Ο νεαρός θα φύγει σήμερα από την Ελλάδα και στην ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι καλύτερο.
Eπιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






