Μπορεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στο «Αλί Σαμί Γεν» ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αρκέστηκε στην προοπτική της νίκης, ωστόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης με δηλώσεις του σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τόνισε πως θέλει να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και να δει τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στον τελικό του ΟΥΕΦΑ «Ξέρουμε πολύ καλά πως η Γαλατασαράι θέλει να φτάσει φέτος στον τελικό, επειδή θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, όμως έτσι και εμείς ονειρευόμαστε την συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ». Τετ α τετ με τον Βαλβέρδε είχε ο πρόεδρος των«ερυθρολεύκων». Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του στην σημερινή προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός.
«Θέλουμε τελικό»
Το παρών στην προπόνηση του Ολυμπιακού έδωσε και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» είχε τετ α τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης μιλώντας σε τουρκικά Μέσας Ενημέρωσης τόνισε πως «Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς. Η Γαλατασαράι είναι το φαβορί και αυτό συμβαίνει γιατί παίζει στην έδρα της. Αν παίζαμε στην Αθήνα θα ήμασταν εμείς. Ξέρουμε πολύ καλά πως η Γαλατασαράι θέλει να φτάσει φέτος στον τελικό, επειδή θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, όμως έτσι και εμείς ονειρευόμαστε την συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μπορεί και εμείς και η Γαλατά να θέλαμε να μετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως είμαστε ευτυχείς που το ΟΥΕΦΑ έχει φέτος τόσο καλές ομάδες και τέτοιο υψηλό επίπεδο. Δεν έχω ζήσει την ατμόσφαιρα αυτού του γηπέδου, όμως ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί κατά το παρελθόν σε πολύ δύσκολες έδρες».
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου για:
-τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει:
«Ξέρουμε ότι έχουμε απώλειες. Μας λείπουν τα χαφ. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε αυτά τα προβλήματα σαν δικαιολογίες. Δεν σκεφτόμαστε αν μας λείπουν παίκτες. Για εμάς είναι σημαντικό παιχνίδι και έχουμε παίκτες για να καλύψουν τα κενά».
-το γεγονός ότι και η Γαλατασαράι έχει απουσίες, αλλά στην άμυνα:
«Δεν με προβληματίζει πολύ ποιοι παίκτες δε θα παίξουν, ούτε απ' τη Γαλατασαράι, ούτε από εμάς».
-το αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό:
«Εμείς θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Και αυτό σημαίνει για εμάς νίκη. Μετά θα δούμε αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα ή όχι».
-το ποιο είναι το δυνατό σημείο της Γαλατασαράι:
«Παίζουν καλά στην αντεπίθεση με δύο παίκτες, όπως είναι ο Μπάρος. Και έχουν δύο καλούς παίκτες στο κέντρο που πρέπει να προσέχουμε».
-το σύστημα που θα παίξει ο Ολυμπιακός και αν θα χρησιμοποιήσει τον Αντζα ως αμυντικός χαφ:
«Μπορεί να παίξει ο Άντζας. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Έχω και άλλες λύσεις».
-το ποιες ομάδες μπορούν να προκριθούν απ' τον όμιλο:
«Δεν υπάρχει φαβορί».
Από εκεί και πέρα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι συμφώνησε απόλυτα με τον προπονητή του τονίζοντας όμως πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ σκληρή έδρα.
«Θέλουμε να αρχίσουμε καλά τη φάση των ομίλων και αυτό σημαίνει πως θέλουμε τη νίκη, όπως είπε και ο προπονητής μας. Γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Έχουμε καλή ομάδα και αν νικήσουμε θα έχουμε κάνει εξαιρετική αρχή και θα μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά πράγματα. Το κλειδί είναι η συγκέντρωση για 90 λεπτά και η προσοχή στις λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές ομάδες».
Κλειστά χαρτιά από Βαλβέρδε
Δεν έδειξε κάτι στην σημερινή προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δεν φανέρωσε τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση και έτσι τα ερωτηματικά είναι πολλά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού χωρίστηκαν ανακατεμένοι σε ομάδες των εννιά.
Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






