Ανέκαθεν ο Γιώργος Δώνης πόνταρε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του από το άκρα. Αξιόπιστα δείγματα δεν έχει δει μέχρι στιγμής, πέραν του Νάτσο Σκόκο, και ως εκ τούτου αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την άλλη πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Πιστός στο 4-4-2, ο τεχνικός της ΑΕΚ δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση τον Ζορμπά σε ρόλο δεξιού χαφ και τον Αργεντινό σε αριστερό. Εξέτισε την ποινή του ο Χουανφράν και επιστρέφει στο ερχόμενο ματς με τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ακλόνητος στο αρχικό σχήμα ο Καφές. «Δεν θέλω κωλοτούμπες», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς της «Ένωσης».
Ευελιξία και ταχύτητα το ζητούμενο
Η τακτική του Γιώργου Δώνη να προβάρει την ενδεκάδα των αγώνων στις προπονήσεις της Πέμπτης συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ "ανακάτεψε την τράπουλα" και ο «άσος» του ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ζορμπάς. Η αποκάλυψη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, πιθανότατα, θα ξεκινήσει βασικός στον αγώνα με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, απόφαση που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως… ανταμοιβή για την πολύ καλή εμφάνισή του στο περασμένο παιχνίδι με τη Λάρισα.
Ο πρώην άσος του Παναιτωλικού πήρε φανέλα βασικού στο χθεσινό πρόγραμμα και τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής (σε σύστημα 4-4-2). Αυτόματα, ο Σκόκο μετατοπίσθηκε στο αριστερό. Με δεδομένη την επιθυμία του 39χρονου τεχνικού να βγάζει φάσεις από τα άκρα, θεωρεί τους προαναφερθέντες ως τους καταλληλότερους για το συγκεκριμένο ρόλο. Ποντάρει πολλά στην ταχύτητα και την ευελιξία τους και αναμένει θετικά αποτελέσματα.
Βασικός ο Καφές παρά τις δοκιμές, επιστρέφει ο Χουνφράν
Θα είναι τουλάχιστον έκπληξη αν ο Παντελής Καφές δεν πάρει φανέλα βασικού στο παιχνίδι της Κυριακής (26/10, 19:00). Και αυτό διότι η εμφάνισή του στο ματς με τη Λάρισα ήταν αρκετά καλή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άγγελος Μπασινάς συνεχίζει να ταλαιπωρείται. Βέβαια, χθες ο Δώνης δοκίμασε σε ρόλο κεντρικού μέσου τον Χετεμάι, μαζί με τον Πελετιέρι (ο Αργεντινός δεν το «κουνά» από την ενδεκάδα), αλλά το εν λόγω σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.
Επίσης, τσέκαρε και τον Λαγό στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ δοκίμασε για λίγο στην επίθεση και τους Εντίνιο, Παυλή στη θέση των Τζεμπούρ και Μπλάνκο, αντίστοιχα. Πάντως, πιο πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά δοκίμασε τους Γεωργέα, Αλεξόπουλο, Μαϊστόροβιτς και Χουανφράν (επέστρεψε από την τιμωρία λόγω κόκκινης κάρτας). Σε ρόλο αμυντικών μέσων θα αγωνιστούν οι Καφές και Πελετιέρι, αριστερά ο Σκόκο, δεξιά ο Ζορμπάς και επιθετικό δίδυμο θα δούμε τους Τζεμπούρ και Μπλάνκο.
Παναγιώτης Σεμερτζίδης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






