Πάθος και πίστη για νίκη υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αποφασισμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς, που θα τους φέρουν σε απόσταση ασφαλείας από τον "αιώνιο", είναι οι Πειραιώτες, οι οποίοι δεν δηλώνουν θορυβημένοι, αλλά περισσότερο... κινητοποιημένοι μετά το διπλό των «πρασίνων» στη Βρέμη. Καλύτερο θεωρείται για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε (3-0) τη Βέρντερ, αφενός επειδή οι «πράσινοι» θα πήγαιναν στο ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο αν έφερναν αρνητικό αποτέλεσμα και θα ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, αφετέρου οι «ερυθρόλευκοι» θα εμφανιστούν πιο προσεκτικοί και δεν θα την «πατήσουν», όπως ο γερμανικός σύλλογος.
Ως εκ τούτου, οι παίκτες των Πειραιωτών θα πάνε κατάλληλα προετοιμασμένοι την Κυριακή (19:00, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος. «Σε τέτοια ματς δεν απαιτούνται μόνο ποιότητα και τακτική. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Απαιτούνται δύναμη, προσωπικότητα και πάνω απ' όλα να είμαστε ομάδα», λένε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές και όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει να είναι ενωμένοι στον μέγιστο βαθμό για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Ζήτησε εισαγγελέα!
Την παρουσία εισαγγελέα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με έγγραφο που απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». Οι Πειραιώτες ζήτησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, τόσο στη φισούνα όσο και στους χώρους γύρω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.
Καμία βιασύνη για Λεονάρντο
Ο Λεονάρντο είναι ο μοναδικός που δεν θα τεθεί στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ θα επιστρέψει το επόμενο διάστημα στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αλλά θα προτιμηθεί να κάνει 15 δυνατές προπονήσεις και μετά να αγωνιστεί σε κάποιο παιχνίδι της ομάδας, μια και υπάρχει ο κίνδυνος νέας υποτροπής.
Το πλάνο του Βαλβέρδε
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η: Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας θα παίξουν οι Τοροσίδης (δεξιά), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ζεβλάκοφ (ή Άντζας). Οι δύο κεντρικοί θα είναι οι Ντουντού και Στολτίδης (ή Πατσατζόγλου), δεξιός χαφ ο Γκαλέτι, αριστερός ο Λέτο (ή ο Τζόρτζεβιτς), ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντιόγο, θέση θα πάρει ο Μπελούτσι (ή ο Κοβάσεβιτς).
Προπόνηση με κόσμο;
Τη σκέψη να πραγματοποιηθεί (αύριο ή μεθαύριο) μία ανοιχτή προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό. Άνθρωποι της ομάδας θεωρούν ότι αυτό πρέπει να γίνει, αφού υπάρχουν αρκετοί ξένοι βασικοί, οι οποίοι θα μπουν καλύτερα στο πνεύμα του αγώνα και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να πάρουν τη νίκη.
Θεοδωρίδης: «Είσαστε καλύτεροι»
Αρκετές συνομιλίες με παίκτες του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από τους πιο παλιούς και συνεχίζοντας με τους πιο νέους, είχε ο Σάββας Θεοδωρίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ο παράγοντας των Πειραιωτών ζήτησε από τον Παρασκευά Άντζα «να σφίξεις τα δόντια και να δώσεις το "παρών" την Κυριακή» και ο 32χρονος άσος του έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να μην χάσει το ντέρμπι.
Στη συνέχεια, ο γενικός αρχηγός της ομάδας μίλησε στον Άκη Στολτίδη, στον οποίο τόνισε πως: «Έχεις πολύ καιρό να βάλεις γκολ σε βάρος του Παναθηναϊκού, ποιος, εσύ, που όποτε παίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο έβρισκες και δίχτυα».
Τέλος, ο κ. Θεοδωρίδης έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο στους Βραζιλιάνους, στους οποίους ανέφερε πως: «σε ατομικό επίπεδο δείτε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είστε εσείς, είστε καλύτεροι και ως άτομα αλλά και ως ομάδα, όμως αυτό θα πρέπει να το δείξετε και στο γήπεδο».
Ζεβλάκοφ: «Ας έρθουν να τον πάρουν»
Την άποψη ότι «όποιος θέλει τον τίτλο θα πρέπει να μας νικήσει για να τον πάρει» εξέφρασε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αμυντικός δηλώνει ετοιμοπόλεμος να αγωνιστεί στο ντέρμπι, αν δεν τα καταφέρει τελικά ο Παρασκευάς Άντζας.
«Είναι ένα ντέρμπι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για τους τρεις βαθμούς. Αυτό θα κάνουμε και στο ντέρμπι. Μια ενδεχόμενη νίκη μας θα είναι σημάδι τίτλου. Θα τους δείξουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μας πάρουν το πρωτάθλημα. Πολλοί νομίζουν ότι φέτος τα πράγματα είναι πιο εύκολα, όμως κάνουν λάθος. Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και όποιος θέλει τον τίτλο θα πρέπει να μας νικήσει για να τον πάρει. Είμαστε πάντα "πεινασμένοι" για τίτλους και θα προσπαθούμε συνέχεια να φτάνουμε σε αυτούς», ήταν αρχικά το μήνυμα του διεθνούς άσου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του: «Περιμένω μια πρόσκληση. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος εδώ στη δουλειά μου μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου. Πόσο θα περιμένω; Η διοίκηση ξέρει ότι μπορώ να υπογράψω από τις αρχές του νέου έτους όπου θέλω. Εγώ τους περιμένω να με φωνάξουν για να συζητήσουμε».
Προπονητής ο Νικοπολίδης!
Ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων ανέλαβε ο Αντώνης Νικοπολίδης στη χθεσινή προπόνηση, καθώς ο Αλέκος Ράντος απουσίαζε για προσωπική του υπόθεση. Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού επέβλεπε την εκγύμναση των Πάβελ Κόβατς και Λεωνίδα Παναγόπουλου, ενώ αργότερα συμμετείχε και εκείνος κανονικά στην προπόνηση της υπόλοιπης ομάδας. Ο 37χρονος γκολκίπερ έδειξε έτοιμος να αναλάβει στο μέλλον ανάλογο πόστο, είτε στους «ερυθρόλευκους» είτε στην Εθνική ομάδα. Οι τρεις πορτιέρο των πρωταθλητών έδειξαν σε καλή κατάσταση και ο νεαρότερος της παρέας παρουσίασε αισθητή βελτίωση.
• Την αναμέτρηση της Μέταλιστ με τη Χέρτα Βερολίνου, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA (σ.σ.: ο Ολυμπιακός έχει ρεπό), θα παρακολουθήσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Στο άλλο ματς του ομίλου, αναμετρώνται Μπενφίκα-Γαλατάσαραϊ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι δεδομένο πως θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση τηλεοπτικά (22:00, ΝΕΤ). Εξάλλου, καθυστερεί το ταξίδι του Ανδρέα Νινιάδη στη Βραζιλία, καθώς προέχει το ντέρμπι.
• Νέα επιστολή στη Σούπερ Λίγκα
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






