Στην διάψευση δημοσιεύματος που έκανε λόγο για πρόβλημα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ προέβη ο αρχηγός της ομάδας Σωτήρης Κυργιάκος με γραπτή του δήλωση που αναρτήθηκε τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδίου, όσο και σε αυτή της ομάδας. Νωρίτερα ο Άγγελος Μπασινάς με δική του γραπτή δήλωση εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από δημοσίευμα, που τον φέρνει έτοιμο να ζητήσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ την αποχώρησή του από την «Ένωση».
Αναλυτικά η δήλωση του Σωτήρη Κυργιάκου:
«Γνωρίζω καλά ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει τον κόσμο. Θέλω όμως να πω κάτι. Όλα αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει μεταξύ των παικτών και κανένας παίκτης δεν αισθάνεται αυτά που γράφτηκαν στην ιστοσελίδα Sport24.gr (Αποδυτήρια σε Πανικό). Καλό θα είναι αυτοί που γράφουν πρώτον να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους και δεύτερον ας γράψουν με ονοματεπώνυμο ποιοι τους μεταφέρουν αυτές τις αναλήθειες. Οι πληροφορίες και οι φήμες φτάνουν πια.
Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ένα: ότι δεν έχουμε δείξει ακόμη το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πίσω βαθμολογικά και να έχουμε στενοχωρήσει τον κόσμο μας όπως και τον προπονητή μας με τις εμφανίσεις μας. Ναι, αυτό είναι πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί ποδοσφαιριστές και κόσμος θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».
Αναλυτικά, η δήλωση Μπασινά:
«Με έκπληξη είδα σήμερα στον Τύπο δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι βρίσκομαι στα όριά μου, επιθυμώ να φύγω από την ΑΕΚ και ότι δεν αντέχω τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό μου. Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι διαθέτω ιδιαίτερη αντοχή στα δύσκολα. Η στενοχώρια που νιώθω αφορά αποκλειστικά και μόνο την ομάδα μας και στόχος δικός μου, όπως και των συμπαικτών μου, είναι να δουλέψουμε για τη βελτίωση της απόδοσής μας.
Η φράση «τα πάντα είναι ανοιχτά» είναι δόγμα στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με αποφάσεις μου για το μέλλον μου στην ομάδα, τις οποίες έλαβα το καλοκαίρι με απόλυτη συνείδηση.
Όσον αφορά στον κόσμο της ομάδας και τις αποδοκιμασίες τόσο προς εμένα όσο και προς τους συμπαίκτες μου, θα επαναλάβω τη δήλωσή μου πως η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό της και όχι απέναντί της. Υποστήριζα και θα συνεχίσω να το λέω ότι η γκρίνια κάνει μόνο κακό στην ομάδα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές».
Το μυαλό στον Πανσερραϊκό
Η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Πανσερραϊκό (Σάββατο, 19:00) άρχισε ουσιαστικά σήμερα (13/11) και ο Γιώργος Δώνης προβληματίζεται για τις απουσίες (Ρίκκα, Κυργιάκος, Γεωργέας, Τζεμπούρ, Μαντούκα) και την κούραση των παικτών του μετά την ταλαιπωρία στο Κύπελλο.
Μετρούν αντίστροφα Κυργιάκος και Τζεμπούρ
Ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Ράφικ Τζεμπούρ επιστρέφουν σύντομα στη δράση. Ο πρώτος ξεπέρασε τη θλάση του, από την Παρασκευή θα αρχίσει να προπονείται κανονικά και θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής κόντρα στον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Ο δεύτερος ζήτησε να μη χειρουργηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού τιμ της ομάδας ακολουθεί συντηρητική αγωγή, που θα τον επαναφέρει στη… φαρέτρα του Γιώργου Δώνη σε περίπου δύο εβδομάδες. Η απόφαση του Γαλλοαλγερινού φορ ενέχει ρίσκο, το οποίο είναι διατεθειμένος να πάρει ο ίδιος, προκειμένου να μην αφήσει την ομάδα του χωρίς βοήθεια σε μία κρίσιμη περίοδο της σεζόν. Ο Γκουστάβο Μαντούκα είναι ιατρικά έτοιμος, αλλά του λείπουν παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναμένεται να πάρει χρόνο σε κάποιο φιλικό ματς και ίσως είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Κρήτης.
Καμία κρούση σε Μανωλά
Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχουν καταλήξει ακόμη στον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του παραιτηθέντος Ντέμη Νικολαΐδη. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόθεση των διοικούντων δεν είναι να ορίσουν στην κεφαλή του συλλόγου έναν παλαίμαχο με αρμοδιότητες ανάλογες εκείνων που είχε ο απερχόμενος πρόεδρος. Θέλουν όμως να αξιοποιήσουν κάποιους παλαίμαχους και να «τοποθετήσουν» έναν εξ αυτών, άτομο κοινής αποδοχής, σε νευραλγικό πόστο στην ΠΑΕ. Ο Στέλιος Μανωλάς λέγεται πως ακόμη δεν έχει δεχτεί κάποια σχετική κρούση, αλλά απασχολεί σοβαρά τους μετόχους.
Οι «βιονικοί» Μαϊστόροβιτς και Σκόκο
Όλοι έχουν δικαίωμα ξεκούρασης εκτός από δύο παίκτες της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και τον Νάτσο Σκόκο, οι οποίοι αγωνίζονται ανελλιπώς από την αρχή της περιόδου. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός μετρά 1.097 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις (έχοντας μάλιστα ενδιάμεσα υποχρεώσεις και με την εθνική του ομάδα), ενώ είκοσι λεπτά λιγότερα έχει παίξει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, κι αυτό λόγω της αποβολής του στο ματς απέναντι στην Ομόνοια στην Κύπρο για το Κύπελλο UEFA.
Εκτός εθνικής ο Μάχο
Ο Γιούργκεν Μάχο δεν κλήθηκε από τον Κάρελ Μπρούκνερ στη 19μελή αποστολή της Αυστρίας για τη φιλική αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης απέναντι στην Τουρκία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον παραγκωνισμό του στην ΑΕΚ, αφού μόλις την Τρίτη πραγματοποίησε την παρθενική του επίσημη συμμετοχή με την «Ένωση».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






