Για όσα συνέβησαν στον Πανιώνιο και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τους «κυανέρυθρους», μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάκης Λεμονής. «Ήταν κάτι που είχα υποψιαστεί», είπε o 48χρονος τεχνικός. «Έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και χρειαζόταν να υπάρξει άμεση λύση», σχολίασε και πρόσθεσε πως: «Ο ρόλος του Τσακίρη δεν ήταν ξεκάθαρος». Επίσης, αναφέρθηκε στην άνοδο του Μπελούτσι, τον Ολυμπιακό και την πετυχημένη, για τον ίδιο, παρουσία του Παναθηναϊκού στο Champions League.
Αναλυτικά
«Ήταν κάτι που είχα υποψιαστεί. Για αυτό το λόγο ζήτησα μικρής διάρκειας συμβόλαιο. Έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και χρειαζόταν να υπάρξει άμεση λύση. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, έγινε το Δ.Σ. και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην απομάκρυνσή του λέγοντας πως : «νομίζω ότι τα γεγονότα έδειξαν ότι τα όσα είχα πει ίσχυαν. Ωστόσο, δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο δεν συνέχισα στον Πανιώνιο. Ο ρόλος του κ.Τσακίρη δεν ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε να αποσυρθεί από την ομάδα, επειδή είχε κάνει κάποια λάθη και ταυτόχρονα συμμετείχε ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Πιστεύω ότι οι αγωνιστικές και διοικητικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από ένα άτομο».
Ο κ. Λεμονής αναφέρθηκε και στην περίοδο που οι Νεοσμυρνιώτες συζητούσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ: «Έγιναν κάποιες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Εστογιάνοφ, για τις οποίες δεν είχα ενημερωθεί και θα μπορούσαν να είχαν αντίκτυπο στην απόδοσή του παίκτη. Ο Εστογιάνοφ είναι μια σπουδαία μονάδα για τον Πανιώνιο. Η χρονική στιγμή για να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, τρεις ημέρες πριν από έναν κρίσιμο αγώνα δεν ήταν η καταλληλότερη. Εγώ, από την πλευρά μου, δεν είχα ενημερωθεί. Δεν υπήρχε λόγος βιασύνης. Αυτό το κάνεις όταν είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις. Πιστεύω ότι ο Εστογιάνοφ είναι ένας παίκτης κλειδί για την ομάδα».
Στη συνέχεια, ο 48χρονος προπονητής, δήλωσε: «Νομίζω ότι υπήρχε μία κατάσταση, που όλοι διαισθάνονταν πως κάτι δεν πάει καλά, παρότι η ομάδα είχε επιτυχίες στο Κύπελλο UEFA. Αυτό το πράγμα κουκούλωσε κάπως την κατάσταση. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι ο Πανιώνιος είχε 32 παίκτες στο ρόστερ του. Το να δίνει ο τεχνικός διευθυντής (σ.σ.: Γιώργος Τσέλιος) DVD με highlights παικτών από το 2002 δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρό. Πιστεύω ότι τα έμαθε ο κ. Γαλλής και ήταν ένας από τους λόγους που αποχώρησε», είπε και συμπλήρωσε πως: «Πιστεύω ότι υπήρχε μια επιλεκτική ενημέρωση για πολλά πράγματα. Έπρεπε αυτά τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν από την αρχή. Είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να τελειώνει η κατάσταση το συντομότερο. Ο μόνος άνθρωπος που αισθανόμουν ότι με στήριζε ήταν ο κ. Γαλλής. Από ένα σημείο και μετά έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του καθενός. Ο καθένας έχει γράψει την ιστορία του και κρίνεται για αυτό. Δεν θεωρώ ότι ο Γαλλής ήταν στον Πανιώνιο γιατί ήθελε να κερδίσει κάτι από την ομάδα. Είναι γεγονός ότι υπήρχε μια κατάσταση στα αποδυτήρια που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Π.χ. Τα νεαρά παιδία ήταν ελάχιστα. Το συγκεκριμένο κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Μπορούσα να φτιάξω τρεις ενδεκάδες με τους παίκτες που είχα στη διάθεσή μου».
Ο κ. Λεμονής υπογράμμισε πως: «Ήξερα κάποια πράγματα. Για αυτό το είχα πει στη συνέντευξη Τύπου ότι “δόξα τω Θεώ έχω τη δυνατότητα να επιλέξω που θα δουλέψω και πως θα εργαστώ”. Αυτή ήταν η σκέψη μου, επειδή πίστευα ότι θα καθίσω περισσότερο στον Πανιώνιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι τα πράγματα ήταν τελείως άσχημα. Ωστόσο, το θέμα ήταν ότι εγώ ήθελα να δουλέψω διαφορετικά».
Για το τέλος του πρώτου γύρου της Superleague
«Νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν πάρει αυτό που δικαιούνται ως τώρα. Υπάρχουν και ματς που θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο,δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Με έχει χαροποιήσει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ φτιάχνει μια σοβαρή ομάδα. Ίσως, όμως, να έχει προβλήματα στον δεύτερο γύρο, λόγω προγράμματος αλλά και του άγχους που σε γεμίζει το μικρόβιο του πρωταθλητισμού».
Για τον Ολυμπιακό και τους συνδιεκδικητές του τίτλου
«Είναι πολύ καλύτερος από τις άλλες ομάδες μέχρι στιγμής. Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ένα σημείο είχε αντίκτυπο στην ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, έχουν χάσει πολλούς βαθμούς που δεν δικαιολογείται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και με 2-3 άσχημα αποτελέσματα μπορεί υπάρξει διαφορετική τροπή στο πρωτάθλημα».
Για την περίπτωση του Φερνάντο Μπελούτσι
«Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτόν τον παίκτη για τα ματς με την Τσέλσι, αλλά για τέσσερα χρόνια. Η προσαρμογή ενός παίκτη από την Αργεντινή δεν είναι και η ευκολότερη δυνατή. Το βαρύ φορτίο των χρημάτων είναι ένας λόγος που μπορεί να επηρέαζε την απόδοσή του. Ο Μπελούτσι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για την γενικότερη παρουσία του»
Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Champions League
«Η παρουσία του στους ομίλους ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε. Πήρε με το σπαθί του την πρόκριση και οι εμφανίσεις του στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν πολύ καλή από τακτικής απόψεως. Ο τρόπος που αγωνίστηκε στην Ευρώπη ήταν πολύ καλός και πέρασε πανάξια στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι έχει ελπίδες να κάνει το βήμα παραπάνω».
Για τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων
«Η κλήρωση του Ολυμπιακού (με τη Σεντ Ετιέν) είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει διαφορά (επειδή αγωνίζεται στο Κύπελλο UEFA). Η Βιγιαρεάλ (που έχει κληρωθεί με τον Παναθηναϊκό για στους «16» του Champions League) είναι μια πολλή δύσκολη ομάδα, αλλά υπάρχει κάποια ανισορροπία μεταξύ του επιθετικού και του αμυντικού παιχνιδιού της. Στον Παναθηναϊκό θα δουν τι πρέπει να κάνουν. Το πόσο φορμαρισμένη είναι μια ομάδα εκείνη την περίοδο που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναικός θεωρώ ότι θα κοιτάξει να ενισχυθεί με δυο καλές μεταγραφές».
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






