Stoiximan Super League

Το δικό του κάστρο…

Όσο έχει την Τούμπα δεν έχει να φοβάται τίποτα…Ο ΠΑΟΚ σ’ ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι του έδειξε πως είναι ανίκητος επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και έτσι διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό. Τα τέρματα για τον «δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Μουσλίμοβιτς (30΄) και Βιεϊρίνια (82΄). Τον έλεγχο του αγώνα είχαν οι Θεσσαλονικείς καθ’ όλη τη διάρκεια ανεβάζοντας «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής δεν απείλησε τον Χαλκιά. Με 10 παίκτες αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι απ’ το 60΄ μετά από απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα που είδε ο Αγγελόπουλος.

Όσο έχει την Τούμπα δεν έχει να φοβάται τίποτα…Ο ΠΑΟΚ σ’ ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι του έδειξε πως είναι ανίκητος επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και έτσι διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό. Τα τέρματα για τον «δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Μουσλίμοβιτς (30΄) και Βιεϊρίνια (82΄). Τον έλεγχο του αγώνα είχαν οι Θεσσαλονικείς καθ’ όλη τη διάρκεια ανεβάζοντας «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής δεν απείλησε τον Χαλκιά. Με 10 παίκτες αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι απ’ το 60΄ μετά από απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα που είδε ο Αγγελόπουλος.

Το ματς

Με το αγαπημένο του στη φετινή σεζόν 4-4-2 έχοντας τους Αναστασάκο και Μουσλίμιμοβιτς για πρώτη φορά μαζί στην επιθετική γραμμή παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε εντελώς διαφοροποιήμενη την αριστερή πλευρά του, καθώς οι νεοαποκτηθέντες Λίνο και Σορλέν αγωνίστηκαν σε αυτή ως μπακ και χαφ αντίστοιχα. Ομοίως και ο Εμίλιο Φερέρα έπαιξε με 4-4-2 με τους Ντιαλό και Ριέρα προωθημένους.

Μετριότατο από πλευράς θεάματος και δίχως ευκαιρίες ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή μετά το πρώτο 10λεπτο κρατώντας οι παίκτες του τη μπάλα περισσότερο στα πόδια τους, όμως σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Ρόκα. Ο Πανθρακικός ο οποίος αρχικά έδειχνε να πατάει καλύτερα, υποχώρησε στη συνέχεια μη δείχνοντας πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Χαλκιά. Το μόνο που θα μπορούσε να υποδείξει σ’ αυτό το πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Πόνσε στο 5΄ το οποίος μπλόκαρε ο Χαλκιάς. Δίχως να υπάρχει ρυθμός και με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει πάντα τον έλεγχο συνεχίστηκε το ματς μέχρι και το μισάωρο. Ο Λίνο στα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων φρόντισε να δείξει την ποιότητά του, ενώ ο Σορλέν δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες ώστε να δουν οι φίλοι της ομάδας τα προσόντα του.

Σε μία απ’ τις λίγες έξυπνες και με προϋποθέσεις επιθέσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 30΄, ο Βερόν «σέρβιρε» και ο Μουσλίμοβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ διώχνοντας το άγχος απ’ την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Πάντως λίγο νωρίτερα ο Βόσνιος επιθετικός διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα μέσα στην περιοχή, αλλά είχε υποδειχτεί νωρίτερα (σ.σ. ίσως και λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι ανέβασαν για λίγο ρυθμό και έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 33΄ όμως ο Μουσλίμοβιτς αυτή τη φορά αστόχησε. Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάποια φάση με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να απειλήσουν.

* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη στη μνήμη του άτυχου φιλάθλου που έχασε χθες τη ζωή του μετά τη λήξη της αναμέτρησης Ηρακλής-ΑΕΚ.

Αρκετά καλύτερα ήταν τα πράγματα στο δεύτερο 45λεπτο στη διάρκεια του οποίου ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Πανθρακικός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι αν είχε καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα στο 49΄ όμως ο Ντιαλό «κλώτσησε» την ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να «καθαρίσουν» το ματς αλλά η ωραία έμπνευση του Αναστασάκου δεν καρποφόρησε. Τα πράγματα έτσι κι’ αλλιώς έδειχναν να είναι δύσκολα για την ομάδα του Φερέρα καθώς ήταν εμφανής η έλλειψη ενός δημιουργικού χαφ και η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο στο 60΄ όταν ο Αγγελόπουλος είδε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα για τράβηγμα στον Μουσλίμοβιτς και ο διαιτητής Σπάθας θεωρώντας πως ο Βόσνιος είναι σε προφανή θέση για γκολ και ο αντίπαλος ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος τον απέβαλλε. Έξι λεπτά αργότερα ο Κονσεϊσάο είχε την ιδανική ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη μεγαλύτερη, ωστόσο το ρευστό 1-0 κρατούσε ακόμα σε αγωνία τους φιλάθλους του. Τους τρεις βαθμούς στο 82΄ ήρθε να «κλειδώσει» ο νεοεισελθόντας Βιεϊρίνια με πλασέ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπακαγιόκο. Μάλιστα στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα στο 84΄ ο Πορτογάλος λίγο έλειψε με κεφαλιά να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα η ομάδα του Σάντος να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (90΄+3 Ηλιάδης), Αναστασάκος (75΄ Μπακαγιόκο), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βερόν, Σορλέν (71΄ Βιεϊρίνια)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Αγγελόπουλος, Ριέρα, Πόνσε, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Ολίσε, Τροΐζε, Λόπεζ, Ντιαλό (76΄ Ματάις), Χαραλάμπους (46΄ Κωνσταντινίδης)

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x