Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Επιβράβευση για τρεις

Οι πολύ καλές εμφανίσεις των Κλέιτον, Ρουκάβινα και Μελίσση βρήκαν ανταπόκριση και ο Χενκ Τεν Κάτε τους προορίζει για το αρχικό σχήμα κόντρα στον Εργοτέλη (24/1, 19:00, Nova). Στον πάγκο θα καθίσουν οι Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης και Μάντζιος, ενώ με ο πρώτος έλαβε χτες έντονες παρατηρήσεις από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Εκτός αποστολής ο Ίβανσιτς, που ακόμα αναζητεί ομάδα να πάει δανεικός. Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής του με τον Τζεμπούρ της ΑΕΚ. Δύσκολα, αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια για Νιλμάρ. Οι «πράσινοι» θα κάνουν την τελευταία τους πρόταση και αν δεν δουν ανταπόκριση, τότε δεν θα προχωρήσουν στη μεταγραφή επιθετικού. Το ίδιο ισχύει και για τον αμυντικό της Σατούρν, Ντούριτσα.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις των Κλέιτον, Ρουκάβινα και Μελίσση βρήκαν ανταπόκριση και ο Χενκ Τεν Κάτε τους προορίζει για το αρχικό σχήμα κόντρα στον Εργοτέλη (24/1, 19:00, Nova). Στον πάγκο θα καθίσουν οι Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης και Μάντζιος, ενώ με ο πρώτος έλαβε χτες έντονες παρατηρήσεις από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Εκτός αποστολής ο Ίβανσιτς, που ακόμα αναζητεί ομάδα να πάει δανεικός. Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής του με τον Τζεμπούρ της ΑΕΚ. Δύσκολα, αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια για Νιλμάρ. Οι «πράσινοι» θα κάνουν την τελευταία τους πρόταση και αν δεν δουν ανταπόκριση, τότε δεν θα προχωρήσουν στη μεταγραφή επιθετικού. Το ίδιο ισχύει και για τον αμυντικό της Σατούρν, Ντούριτσα.

Ποιότητα από τη μέση και μπροστά

Είναι γεγονός πως στις τελευταίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού οι είσοδοι των Ρουκάβινα και Κλέιτον «μεταμόρφωσαν»- προς το καλύτερο- την εικόνα της ομάδας. Φυσικά αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τεχνικό του «τριφυλλιού», ο οποίος τους προορίζει για βασικούς στο σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Συνυπολογίστε και την χρησιμοποίηση του Χρήστου Μελίσση στα χαφ και ιδού οι τρεις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Τεν Κάτε.

Βέβαια, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, ανταλλάσοντας ουσιαστικά θέση με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος θα μετατοπισθεί στα στόπερ. Πέραν αυτού, στον πάγκο θα καθίσουν οι Σπυρόπουλος (τη θέση του θα καλύψει ο Μουν), Μάντζιος και Σαλπιγγίδης. Όσον αφορά τον Έλληνα αμυντικό, χθες άκουσε τα παράπονα του προπονητή του: «Στις τελευταίες προπονήσεις δεν βλέπω να έχεις διάθεση και θέλω να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια», φαίνεται να είπε ο Ολλανδός.

Aργότερα σε ομιλία που είχε με όλους τους παίκτες έσπευσε να τους προειδοποιήσει πως: «Μην ξεχνάτε ότι χάσαμε από αυτή την ομάδα στον πρώτο γύρο. Είναι επικίνδυνο το αυριανό παιχνίδι και πρέπει να μπούμε από την αρχή δυνατά, για να κερδίσουμε και να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για τον τίτλο».

Το σύστημα που φαίνεται, από τις δοκιμές, ότι θα προτιμήσει ο προπονητής είναι το 4-2-3-1. Ο Γκαλίνοβιτς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Βύντρα, Μουν, Ζιλμπέρτο και Νίλσον θα πλαισιώνουν την αμυντική γραμμή, πίσω από τους δύο κεντρικούς χαφ Σιμάο και Μελίσση. Η τριπλέτα των χαφ θα αποτελούν οι Καραγκούνης, Νίνης και Κλέιτον (ελεύθερος), με μοναδικό προωθημένο τον Ρουκάβινα.

Εκτός ο «Ιβ», δεν υπάρχει θέμα ανταλλαγής με Τζεμπούρ

Για ακόμη μία αγωνιστική ο Αντρέας Ίβανσιτς θα δει από το σπίτι του την αναμέτρηση. Απόδειξη και πάλι πως δεν υπολογίζεται από τον Τεν Κάτε. Ήδη ο Αυστριακός μέσος αναζητεί ομάδα να παραχωρηθεί δανεικός, κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει πολύ δύσκολο. Το καλοκαίρι σίγουρα θα βρει κάτι καλό και εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει από την Παιανία.

Πάντως, όσον αφορά τα σενάρια πως οι «πράσινοι» σκέφτονται να τον δώσουν ως αντάλλαγμα στην ΑΕΚ για τον Ρέφικ Τζεμπούρ, τα πάντα διαψεύστηκαν. Οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να προβούν σε τέτοια κίνηση, πόσο μάλλον μετά τη συμφωνία που φαίνονται πως θα έρθουν με τον Λεονάρντο του Άγιαξ.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο ανέτοιμος Γκούμας, ο τιμωρημένος Σαριέγκι και οι Πετρόπουλος, Ντέιβιντ.

Ύστατη προσπάθεια…

Τα μεταγραφικά συνεχίζουν να απασχολούν και δεν θα σταματήσουν αν δε λήξη η μεταγραφική περίοδος. Χθες, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Ηράκλειο, ο Κώστας Αντωνίου συνομίλησε με τον Νίκο Πατέρα και έπεσε εκ νέου στο τραπέζι το όνομα του επιθετικού Νιλμάρ. Αποφασίστηκε πως θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για την απόκτησή του από την Ιντερνασιονάλ, η οποία αν δεν «καρποφορήσει» το θέμα ενίσχυσης στη γραμμή κρούσης θα πάρει παράταση για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ομάδα θέλει να πουλήσει το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη με 14-15εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προτίθεται να βελτιώσει την προσφορά του στα 6εκατ. ευρώ για το 50% (η Παλέρμο προσφέρει 18εκατ. ευρώ).

Η περίπτωση του Ροντρίγκο Παλάσιο δεν πρόκειται να προχωρήσει, μια και χθες έφτασε φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ από την Μπόκα που έλεγε ότι: «εμείς συμφωνούμε για την παραχώρηση του παίκτη, αλλά ο ίδιος δεν δέχεται να έρθει στην Ελλάδα». Το θέμα του Φαλκάο έχει «παγώσει», καθώς η περσινή παρουσία του με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ δεν ήταν καλή…

Σχετικά με το θέμα του αμυντικού, όσο οι απαιτήσεις του Γιαν Ντούριτσα παραμένουν τόσο υψηλές ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Βέβαια, θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια αλλά δύσκολα θα δεχτεί ο σέντερ μπακ της Σατούρν. Θυμίζουμε πως ο παίκτης αρνήθηκε και το 1.2εκατ. ευρώ ετησίως που πρόσφερε το «τριφύλλι», δείχνοντας ανένδοτος στο κασέ του που φτάνει τα 1.8εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που η εξέλιξη δεν είναι θετικοί, δεδομένα θα πάρει ευκαιρίες ο Ντέιβντ που έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

* Το ενδιαφέρον της Σάλκε έχει προκαλέσει ο Σίλβα Κλέιτον. Πληροφορίες από την Γερμανία αναφέρουν πως οι «μπλε» ετοιμάζουν πρόταση για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x