Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Καπαρώνει» από τώρα Λεονάρντο

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκαν για τη χειμερινή περίοδο και, πλέον, οι προσπάθειες ενίσχυσης εντείνονται για το καλοκαίρι. Την επόμενη εβδομάδα, οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν συζητήσεις για να «κλείσουν» από τώρα για την επόμενη σεζόν τον Λεονάρντο του Άγιαξ. Χθες, το «τριφύλλι» έκανε την ύστατη προσπάθεια για τον Νιλμάρ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Όχι» στην πρόταση της Ιντερνασιονάλ για Μάτος. Τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μάντζιου βάζει στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Χενκ Τεν Κάτε. Χωρίς στη «SportDay» ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκαν για τη χειμερινή περίοδο και, πλέον, οι προσπάθειες ενίσχυσης εντείνονται για το καλοκαίρι. Την επόμενη εβδομάδα, οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν συζητήσεις για να «κλείσουν» από τώρα για την επόμενη σεζόν τον Λεονάρντο του Άγιαξ. Χθες, το «τριφύλλι» έκανε την ύστατη προσπάθεια για τον Νιλμάρ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Όχι» στην πρόταση της Ιντερνασιονάλ για Μάτος. Τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μάντζιου βάζει στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Χενκ Τεν Κάτε. Χωρίς Μάτος με Λεβαδειακό. «Δεν με υπολόγιζαν» , δήλωσε στη «SportDay» ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

«Κλείνει» Λεονάρντο, προσπάθησε για Νιλμάρ

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η απόκτηση του Λεονάρντο. Ο μάνατζερ του μεσοεπιθετικού του Άγιαξ θα καθίσει, ίσως, την επόμενη εβδομάδα στο ίδιο τραπέζι με τον Κώστα Αντωνίου, προκειμένου να συμφωνήσουν για το επόμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως, ο Βραζιλιάνος άσος αποτελεί επιλογή του Τεν Κάτε για την ενδυνάμωση του αριστερού άκρου της μεσαίας γραμμής και απ’ότι έχει δείξει μέχρι τώρα ο παίκτης, η προοπτική του Παναθηναϊκού τον ενδιαφέρει πολύ.

Παράλληλα, πληροφορίες από τη Βραζιλία αναφέρουν πως χθες οι «πράσινοι» χτύπησαν εκ νέου την πόρτα της Ιντερνασιονάλ για το ενδεχόμενο αγοράς του Νιλμάρ. Προσπάθεια η οποία έπεσε και πάλι στο… κενό, πολύ περισσότερο μετά την άρνηση του «τριφυλλιού» να τους παραχωρήσει τον Μάτος. Η βραζιλιάνικη ομάδα αξίωσε περίπου 14εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5εκατ. άμεσα καταβλητέα. Από την ΠΑΕ διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μεταγραφές και διέψευσαν τα σενάρια που ενέπλεκαν την ομάδα με τον επιθετικό της ΑΕΚ, Ρέφικ Τζεμπούρ.

Τέλος, σχετικά με το δημοσίευμα που ισχυριζόταν ότι κατατέθηκε νέα πρόταση για τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, η θέση των «πράσινων» ήταν ξεκάθαρη: «Είναι ψέμματα, δεν επανήλθαμε για τον Ολιβέιρα. Κάποιοι μπερδεύτηκαν με τη βελτιωμένη πρόταση που κάναμε την Τετάρτη το βράδυ, πριν πάρουμε την αρνητική απάντηση της Σαραγόσα».

«Πόρτα» για Μάτος

Αρνητική ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού στην πρόταση της Ιντερνασιονάλ για την παραχώρηση του Μαρσέλο Μάτος. Την Πέμπτη, παράγοντες των Βραζιλιάνων επικοινώνησαν με τον αμυντικό μέσο του «τριφυλλιού», λέγοντας του πως: «Σε θέλουμε στην ομάδα. Ψάχνουμε ένα χαφ σαν εσένα και έχουμε υψηλούς στόχους στο Λιμπερταδόρες. Αν σε ενδιαφέρει πες μας να προσεγγίσουμε την ομάδα».

Ο Βραζιλιάνος άσος τους απάντησε ότι πρώτα έπρεπε να ενημερώσει- όπως όφειλε- την ομάδα του και ανάλογα να πάρει τις αποφάσεις του. Έτσι και έγινε. Χθες ο Μάτος πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και μετέφερε στον Αντωνίου την πρόταση των συμπατριωτών του: «Θέλω να μου πείτε τι σκοπό έχετε μαζί μου. Αν δεν με υπολογίζετε, είναι καλύτερα να φύγω». Ο Αντωνίου το ξέκοψε στον Μάτος: «Σε πιστεύουμε. Συνέχισε να δουλεύεις και να είσαι ήρεμος. Πες τους ότι δεν σε παραχωρούμε». Και ο Μάτος απάντησε: «Και εγώ θέλω να μείνω εδώ. Εχω αγαπήσει την ομάδα και τον κόσμο και μου αρέσει και η Ελλάδα».

Σκέψεις για Λάζαρο

Ο Τεν Κάτε φανέρωσε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον Χριστοδουλόπουλο στο ματς με τον Λεβαδειακό. Αρχικά, ο Ολλανδός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, δίνοντας φανέλα βασικού στους: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη και Μάντζιο.

Λίγο μετά την έναρξη του διπλού, ωστόσο, ο κόουτς του Παναθηναϊκού έστειλε με τη άλλη ομάδα τον Μάντζιο και έφερε στους «βασικούς» τον Κλέιτον. Αυτομάτως, ο Χριστοδουλόπουλος μετατοπίστηκε στην επίθεση στο 4-3-1-2 που δοκίμασε ο Τεν Κάτε. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος έκανε παρατηρήσεις στον νεαρό μεσοεπιθετικό, για το πώς πρέπει να κινείται ως δεύτερος φορ. Απόδειξη του ότι τον υπολογίζει σοβαρά για την αρχική ενδεκάδα στη Λιβαδειά (1/2). Άλλωστε, είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η χρησιμοποίησή του από την αρχή, ενδεχομένως, να λειτουργήσει ως «επιβράβευση» της μεγάλης προσπάθειάς του.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x