Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Πρέπει να βιαστεί για τον Μπεργκουνιού

Για πιθανή απόκτηση του Μπριάν Μπεργκουνιού που ενδιαφέρει την ΑΕΚ από τη Λανς κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος. Οπότε, αν θέλει η «Ένωση» να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό θα πρέπει να βιαστεί. Τι δήλωσε ο Σανγκόι για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας και πως έχει η κατάσταση στα μεταγραφικά για τους «κιτρινόμαυρους». «Θέλω να γραφτεί το όνομά μου στην ιστορία της ΑΕΚ», σε σενέντευξή του στη εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ».

Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει κάποιον καλό και ελεύθερο παίκτη από το γαλλικό πρωτάθλημα και ένας από αυτούς που τσεκάρει είναι ο Μπριάν Μπεργκουνιού. Ο μέσος της Τουλούζ παραδέχθηκε μέσω συνέντευξης που έδωσε σε τοπική γαλλική εφημερίδα πως υπάρχει ενδιαφέρον από την «Ένωση» και τόνισε πως έμαθε για αυτό από τον Άκη Ζήκο. Το δεύτερο δεν φαίνεται πως ισχύει. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεν βρέθηκε στο Μονακό για λογαριασμό της πρώην ομάδας του, αλλά για προσωπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, βολιδοσκοπεί τη γαλλική αγορά, την οποία ξέρει πολύ καλά από τη θητεία του στη Μονακό (μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει μάνατζερ παικτών).

Πάντως, ο 25χρονος άσος μέσω της συνέντευξης φάνηκε πως θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Τουλούζ αν και αναφέρεται πως είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στη Λανς, η οποία θα ανεβεί εκτός απροόπτου στην Ligue 1. Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να είναι σε προχωρημένο σημείο.

Όσον αφορά το τον Αλεσάντρ Λιτακά, για τον οποίο ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Μονακό έχει «παγώσει». Ο λόγος που καθυστερεί είναι οι διοικητικές εξελίξεις στον σύλλογο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από την Οσέρ για τον 24χρονο επιθετικό.

Σανγκόι: «Αν έρθει πρόταση…»

Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον επιθετικό του Απόλλωνα Λεμεσού, Γκαστόν Σανγκόι, καθώς το επιβεβαίωσε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τονίζοντας πως «θέλουμε και δεύτερη άποψη για τον Σανγκόι και να τον ξανά παρακολουθήσουμε». Η είδηση αυτή φαίνεται πως ανησύχησε τους φίλους της κυπριακής ομάδας με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να κάνει την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα των οπαδών της ομάδας: «Δεν έχω τίποτα επίσημο στα χέρια μου. Αν έρθει επίσημη πρόταση, θα τη συζητήσω με την ομάδα μου. Είμαι ευτυχισμένος στον Απόλλωνα και δεν θα με χαλούσε να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα».

Καθορίζεται το μπάτζετ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν ως γνωστόν οι Στέλιος Μανωλάς και Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Θανόπουλο. Τότε, ο 60χρονος προπονητής θα υποβάλλει τις εισηγήσεις του για την ΑΕΚ της νέας περιόδου και αναμένεται να καθοριστεί το μπάτζετ. Δεν πρόκειται να δοθούν πολλά λεφτά για μεταγραφές και αυτό το γνωρίζει ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Ίσως βέβαια τα δεδομένα αλλάξουν κάπως, αν παραχωρηθεί κάποιος παίκτης. Περισσότερο πιθανή μοιάζει η πώληση του Μπλάνκο, ενώ ίσως γίνει κάτι και με τον Εντίνιο. Ο μάνατζερ του, Ζόρζε Μέντες ψάχνει από τον Ιανουάριο να του βρει ομάδα από την Αγγλία και η κλήση το στην εθνική Πορτογαλίας αυξάνει τις πιθανότητες για πρόταση αγοράς. Το να φύγουν οι Σκόκο, Τζεμπούρ μοιάζει δύσκολο, διότι δεν θα δοθούν εύκολα από άλλη ομάδα τα λεφτά που πλήρωσαν οι «κιτρινόμαυροι» το καλοκαίρι για να τους πάρουν.

Πέραν τον Σανγκόι, Λιτάκα και Μπεργκουνιού υπάρχουν και άλλοι μεταγραφικοί στόχοι που έχουν βγει στην επιφάνεια. Από το εξωτερικό στη λίστα είναι ο μεσοεπιθτικός της Οσέρ,Τόμας Κάλενμπεργκ και από την ελληνική αγορά είναι κλεισμένος ο Καράμπελας, ενώ οι Ζαϊρί, Φωτάκης, Παπάζογλου, Τριποτσέρης βρίσκονται πάντα στα υπ’ όψιν.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x