Stoiximan Super League

«Αντίο» στα γήπεδα είπε ο Κωστένογλου

Πόστο στις ακαδημίες της ΑΕΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος «κρεμάει» τα παπούτσια του μετά από 11 χρόνια προσφοράς στην «Ένωση». Πρόταση της Μαρσέιγ για την απόκτηση του Κατσουράνη απέρριψε η ΑΕΚ, σύμφωνα με τη Sportday. «Μάτια» ευρωπαϊκών συλλόγων στον διεθνή μέσο στον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με τη Βραζιλία. Στασιμότητα στα μεταγραφικά, με την απόκτηση τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού και αμυντικού χαφ να αποτελούν προτεραιότητες.

Πόστο στις ακαδημίες της ΑΕΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος «κρεμάει» τα παπούτσια του μετά από 11 χρόνια προσφοράς στην «Ένωση». Πρόταση της Μαρσέιγ για την απόκτηση του Κατσουράνη απέρριψε η ΑΕΚ, σύμφωνα με τη Sportday. «Μάτια» ευρωπαϊκών συλλόγων στον διεθνή μέσο στον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με τη Βραζιλία. Στασιμότητα στα μεταγραφικά, με την απόκτηση τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού και αμυντικού χαφ να αποτελούν προτεραιότητες.

Το "αντίο" του Κωστένογλου

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση πήρε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από 11 χρόνια προσφοράς στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε 4 κύπελλα. Ο 35χρονος αμυντικός είχε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και πρώην συμπαίκτη του, Ντέμη Νικολαΐδη, που τον ενημέρωσε πως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρότεινε να αναλάβει μια θέση στις ακαδημίες της ΑΕΚ στο πλευρό του Τόνι Σαβέφσκι. Οι δύο άνδρες θα έχουν νέα επαφή όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης επιστρέψει από την Κρήτη, όπου θα βαπτιστεί η κόρη του.

Η καριέρα του Νίκου Κωστένογλου

1988-89: Ξάνθη (Β' Εθνική): 1 συμμετοχές
1989-90: Ξάνθη: 17
1990-91: Ξάνθη: 31
1991-92: Ξάνθη: 28
1992-93: Ξάνθη: 28
1993-94: Ξάνθη: 26 (2 γκολ)
1994-95: ΑΕΚ: 15
1995-96: ΑΕΚ: 28
1996-97: ΑΕΚ: 29
1997-98: ΑΕΚ: 28 (1 γκολ)
1998-99: ΑΕΚ: 25 (1 γκολ)
1999-00: ΑΕΚ: 20
2000-01: ΑΕΚ: 19 (1 γκολ)
2001-02: ΑΕΚ: 14
2002-03: ΑΕΚ: 15
2003-04: ΑΕΚ: 8
2004-05: ΑΕΚ: 21

"Πόρτα" στη Μαρσέιγ

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Κώστα Κατσουράνη με την ΑΕΚ, αλλά κυρίως με την Εθνική ομάδα (όπου άλλωστε έχει μεγαλύτερη προβολή) δεν άφησαν ασυγκίνητους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Έτσι μετά το Αμβούργο, που ενδιαφέρθηκε προ ημερών για τον 26χρονο πολυσύνθετο άσο και η Μαρσέιγ φέρεται να κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του, όπως αποκαλύπτει η Sportday. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν ήταν ικανοποιητική από οικονομικής πλευράς ή ότι η ομάδα της Μασσαλίας δεν ικανοποιεί τις βλέψεις του αρχηγού της «Ένωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά μάτια ξένων κατασκόπων θα είναι καρφωμένα πάνω στον Κώστα Κατσουράνη στον αποψινό (21:45) αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βραζιλία, όπου ο Κώστας Κατσουράνης αναμένεται να ηγηθεί της ελληνικής άμυνας με δεδομένες και τις απουσίες των Δέλλα και Καψή. Στην ΑΕΚ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο παίκτης, αν και εφόσον η πρόταση που έρθει είναι ικανοποιητική και ταυτόχρονα «καλύπτει» και τον ίδιο τον Κατσουράνη, που έχει πει κατ’επανάληψη πως δεν θέλει να ξενιτευτεί για μια μικρομεσαία ομάδα της Ευρώπης.

Φανταστικά τα σενάρια για Αρέιας

Δημοσίευμα της O’Jogo ανέφερε πως η ΑΕΚ χτύπησε την πόρτα της Πόρτο για την παραχώρηση του Μιγκέλ Αλεσάντρε Αρέιας επικαλούμενη μάλιστα και δηλώσεις του παίκτη που δηλώνει ενήμερος για το ελληνικό ενδιαφέρον. Τα σενάρια αυτά μόνο φανταστικά μπορούν να θεωρηθούν, αφού ο 28χρονος άσος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, θέση που είναι πλήρης στην ΑΕΚ με τους Μάλμπασα και Τζιωρτζόπουλο. Παράλληλα ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τους «δράκους» και η ΑΕΚ δύσκολα θα ενδιαφερθεί για νέα δανεισμό παίκτη, ενώ δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταθέσει πρόταση για αγορά του ποδοσφαιριστή.

Εξάλλου ανάλογης … φαντασίας είναι και τα σενάρια του τουρκικού Τύπου περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Εμρέ Ασίκ. Ο Τούρκος αμυντικός υπήρξε στο παρελθόν ένας αξιόπιστος αμυντικός, αλλά τα τελευταία χρόνια η καριέρα του είναι καθοδική, ενώ έχει πατήσει τα 32.

Η αλήθεια είναι πως στα μεταγραφικά επικρατεί στασιμότητα με την απόκτηση τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού και αμυντικού χαφ να αποτελούν προτεραιότητες.

«Πακέτο» με Σάντος ο Αρόζο

Τον Ιούλιο και με την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν θα έρθει στην Ελλάδα ο νέος γυμναστής της «Ένωσης», Ζοάο Αρόζο. Ο 30χρονος θα αφιχθεί στην Αθήνα με τον Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο είχαν μια επιτυχημένη συνεργασία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και θα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους.

*Ανυπόμονος να επιστρέψει στη δράση δηλώνει ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

**Με νέο λουκ θα εμφανιστεί τη νέα σεζόν η «Ένωση», αφού η Adidas ετοιμάζει τη νέα της εμφάνιση που θα είναι σε μοναδικό σχέδιο και θα κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για την ΑΕΚ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x