Stoiximan Super League

Αλέφαντος: «Δεν πρόκειται να αναλάβω ξανά τον Ολυμπιακό»!

Ζει και αναπνέει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Όποτε του ζητούνταν, ο Νίκος Αλέφαντος δήλωνε παρών και έτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα της καρδιάς του. Πλέον και μετά την τελευταία του παρουσία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο το 2004, ο έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ 94.6 ότι: «δεν νομίζω ότι πρόκειται να αναλάβω ξανά τον Ολυμπιακό».

Ζει και αναπνέει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Όποτε του ζητούνταν, ο Νίκος Αλέφαντος δήλωνε παρών και έτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα της καρδιάς του. Πλέον και μετά την τελευταία του παρουσία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο το 2004, ο έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ 94.6 ότι: «δεν νομίζω ότι πρόκειται να αναλάβω ξανά τον Ολυμπιακό».

«Αν και νιώθω σαν μικρό παιδί , δεν νομίζω ότι πρόκειται να αναλάβω ξανά τον Ολυμπιακό», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στον Ολυμπιακό και την περίοδο που καθοδηγούσε την ομάδα: «Ο πρόεδρος κάνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Στον Ολυμπιακό είχα Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Καστίγιο, σούπερ παίκτες. Ο Ριβάλντο ήταν θείο δώρο για την ομάδα. Εάν είχα πάρει τότε το κύπελλο θα έμενα στην ομάδα. Ο πρόεδρος όμως είναι δίκαιος. είναι πολύ έξυπνος. Η ευχή μου είναι πάει 100 χρονών και να είναι ακόμα πρόεδρος», για να πει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πως: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Δούρο. Μα να αποβάλει τον Τζιοβάννι»;

Κληθείς να σχολιάσει το φετινό ρόστερ των πρωταθλητών, ο κ. Αλέφαντος τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει παίκτη της κλάσης του Τζόρτζεβιτς και του Γκαλέτι, θέλει γρήγορους παίκτες. Ο Ντιόγο θέλει δίπλα του έναν γρήγορο κυνηγό, που να είναι και γκολτζής. Ο Όσκαρ ότι μπάλα και να παίξει, είναι δυστυχώς αργός. Ο Μπελούτσι για τη θέση που παίζει δεν κάνει τη διαφορά και είναι και πολύ κοντός, οπότε έχει μεγάλο πρόβλημα με τους δυνατούς αμυντικούς χαφ της αντίπαλης ομάδας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να πιέζει από την σέντρα στην Ευρώπη», ενώ για το σίριαλ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, ήταν ξεκάθαρος: «Θα πάρει τη σωστή απόφαση ο Κόκκαλης για τον Βαλβέρδε, του έχω εμπιστοσύνη».

Όσον αφορά τη σχέση του με τους δημοσιογράφους και το κλίμα που επικρατούσε όσο ήταν προπονητής, είπε: «Οι δημοσιογράφοι με έχουν αδικήσει και αυτοί που υποτίθεται ήταν κολλητοί μου, γιατί δεν τους έδινα ειδήσεις και δεν έκανα δημόσιες εμφανίσεις». Φυσικά, αναφέρθηκε και σε τεχνικά θέματα που έκαναν τη διαφορά στην προετοιμασία των ομάδων που είχε αναλάβει: «Συναντιόμουν με όλους τους κορυφαίους προπονητές, πλέον δεν σπουδάζουν πια οι τεχνικοί. Εγώ την σπούδασα την προπονητική στο εξωτερικό. Τώρα έχουν μόνο τις γνωριμίες. Είχα ποικιλία στις προπονήσεις μου. Πρέπει να δίνεις στον παίκτη καινούρια πράγματα. Να μην βαρεθεί. Κάθε μέρα έκανα διαφορετική προπόνηση. Πρέπει να ξέρεις να τους εμψυχώνεις τους παίκτες. Εγώ το έχω μέσα μου. Τους Έλεγα στους παίκτες μου ότι είναι Σπαρτιάτες για να ανέβουν ψυχολογικά. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού, και ο πρόεδρος είναι Σπαρτιάτες».

Ορισμένες σημαντικές ατάκες του Νίκου Αλέφαντου γενικού περιεχομένου:

«Ποτέ δεν με έχει πάει παίκτης στο σπίτι με το αμάξι. Πάντα περπατάω»!

«Δεν τρώω κρέας ποτέ! Μια φορά το χρόνο μόνο…»

«Εγώ έφερα στη Θεσσαλονίκη το 3-4-3».

«Πιστεύω στον Θεό ,στους Αγίους, στην θρησκεία μας».

«Ο Χατζηπαναγής ήταν μεγάλος παίκτης. Άλλο πράγμα».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x