Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Μόνο αυτός…

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά την » αναρωτιέται η Ευγενία Κουντούρη.

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Hellas OnLine. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να νικήσουν στα πέναλτι την ΑΕΚ, έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό. Οι Πειραιώτες πήραν για πρώτη φορά το τρόπαιο στα πέναλτι ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες! «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιον τελικό», ήταν το σχόλιο του Σωκράτη Κόκκαλη. Τη Δευτέρα η συνάντηση για την ανανέωση του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε. «Χάρηκα πολύ στο τέλος της καριέρας μου», είπε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, του οποίου χθες ήταν η τελευταία «παράσταση». «Είμαι ευγνώμων που ήρθα στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, που αναχωρήσει σήμερα για την πατρίδα του. «Οι άλλοι γιατί παίζουν;» αναρωτιέται η Ευγενία Κουντούρη.

Τέταρτη και... τυχερή

Για πρώτη φορά ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (!) επικράτησε ο Ολυμπιακός στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν τελικό Κυπέλλου. Η αρχή είχε γίνει το 1974, όταν ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 4-3 στην ψυχοφθόρο διαδικασία (2-2 ο αγώνας). Το 1976 οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από τον Ηρακλή με 6–5 (και τότε τα 120' είχαν βρει ισόπαλες τις ομάδες με 4-4!). Τέλος, το 1988 ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 4-3 στα πέναλτι (2-2 το κανονικό ματς και η παράταση).

Εκτός των νταμπλούχων Ελλάδας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έσπασε και εκείνος μια διαρκή «κατάρα». Ο Βάσκος είχε πιει το πικρό ποτήρι της ήττας ως παίκτης της Εσπανιόλ το 1988, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τη Λεβερκούζεν. Πιο πρόσφατες είναι οι αποτυχίες που έζησε ως προπονητής της Εσπανιόλ κόντρα στη Σεβίλλη (στον τελικό του Κυπέλλου UEFA) και την Μπέτις (στο Κύπελλο Ισπανίας).

Να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρόπαιο ύστερα από τρεις σερί χαμένους τελικούς επί αθηναϊκού εδάφους (2001 από ΠΑΟΚ, 2002 από ΑΕΚ και 2004 από Παναθηναϊκό).

Το 13ο νταμπλ

Νταμπλούχος για 13η φορά στην ιστορία του και τέταρτη την τελευταία πενταετία αναδείχθηκε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» του χρόνου θα προσπαθήσουν να κάνουν για τρίτη συνεχόμενη φορά το νταμπλ και να ισοφαρίσουν το... στοιχειωμένο ρεκόρ της τριετίας 1957-59. Τα προηγούμενα νταμπλ των Πειραιωτών ήταν: 1947, 1951, 1954, 1957, 1958, 1959, 1973, 1981, 1999, 2005, 2006 και 2008. Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες έφτασαν τις 24 κατακτήσεις στο Κύπελλο και διεύρυναν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (16). Η ΑΕΚ έμεινε στα 11 τρόπαια.

Κόκκαλης: «Ημασταν καλύτεροι»

Ικανοποιημένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Hellas OnLine από τον Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά τη λήξη του καλύτερου τελικού όλων των εποχών. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών στάθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιον τελικό. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τέτοιο ματς. Χαρήκαμε πολύ που το πήραμε. Παίξαμε πιο δυνατά και ήμασταν καλύτεροι», είπε και όταν ρωτήθηκε για το αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων», απάντησε: «Καληνύχτα σας».

«Κανονικά το ραντεβού»

Την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού κέρδισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Αύριο (σ.σ.: Δευτέρα) ο μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, θα συναντηθεί με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για τουλάχιστον έναν χρόνο. Σημαντική θεωρείται η κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη στην απονομή του Κυπέλλου, όταν αγκάλιασε και φίλησε τον 45χρονο προπονητή. Όπως φαίνεται, θα δοθεί η ευκαιρία στον Βαλβέρδε να πάρει ... ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό από το Champions League.

«Ηταν φανταστικό αυτό που έγινε. Ο Ερνέστο είναι πολύ χαρούμενος. Τη Δευτέρα θα γίνει κανονικά το ραντεβού με τη διοίκηση. Είναι πολύ χαρούμενος εδώ και πολύ ευτυχισμένος. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση», είπε ο Ιμπάνιεθ. Να σημειωθεί ότι στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν η γυναίκα του Βαλβέρδε και οι γονείς της.

Αναμένεται πρόταση για τον Ματ

Για την Αγγλία αναχωρεί σήμερα ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει απολύτως ικανοποιημένοι από τα όσα πρόσφερε ο 23χρονος επιθετικός τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Μάλιστα, εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν πρόταση για να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο νεαρός άσος θα πάει στο Νησί και θα εξεταστεί από τους γιατρούς της Μπλάκμπερν, στην οποία ανήκει, και εν συνεχεία θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Ελπίδων της Αγγλίας, όπου έχει κληθεί.

Το «αντίο» του «Τζόλε» και των άλλων…

Ο χθεσινός τελικός του Κυπέλλου Hellas OnLine ήταν η τελευταία «παράσταση» για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας. Ο «Τζόλε» μέσα σε μια 13ετία έκανε 342 εμφανίσεις με τη φανέλα των Πειραιωτών και «μάτωσε» 127 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 37χρονος άσος θα μπορούσε να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τους φίλους των «ερυθρολεύκων», αν ευστοχούσε στο τελευταίο –πρώτο για εκείνον στη χθεσινή διαδικασία- πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει.

Εκτός του Τζόρτζεβιτς, «αντίο» στους οπαδούς του Ολυμπιακού λένε οι Παρασκευάς Άντζας και Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο πρώτος, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξει γνώμη στη συνάντηση που θα έχει με τον Σωκράτη Κόκκαλη το επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τον «Πάτσα», ο 30χρονος ανασταλτικός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του κυπριακό πρωτάθλημα και την Ομόνοια, της οποίας προπονητής είναι ο Τάκης Λεμονής.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x