Την πεποίθησή του ότι οι παίκτες του θα παλέψουν για την πρώτη θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μια διαφορετική διοργάνωση που δεν υπάρχει κάποιο φαβορί και ότι η πρώτη αγωνιστική είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια στον θεσμό. Πάντως, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι δεν είναι υπέρ της διοργάνωσης των πλέι οφ, αφού οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν ενόψει των καλοκαιρινών υποχρεώσεών τους, υποστηρίζοντας ότι δεν θα παίξει ξανά σε άλλα πλέι οφ. Μια «ανάσα» από Αντράντε, o ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σάντος:
«Η άποψή μου παραμένει η ίδια, ο θεσμός είναι τελείως διαφορετικός, σε τέτοιες διοργανώσεις ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Απλώς, πάντα υπάρχει μια ομάδα που έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αν κοιτάζαμε τη βαθμολογία με τα αποτελέσματα όπως προέκυψαν, θα λέγαμε ότι υπάρχει ένα φαβορί, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη δική μας σκέψη και νοοτροπία. Θα μπούμε να την κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση. Θα παλέψουμε για τη νίκη για να βρεθούμε στην 1η θέση της κατάταξης των πλέι οφ. Δεν έχω αμφιβολία ότι οι παίκτες θα το κάνουν αυτό, έχουν κίνητρα, έχουν θέληση και το πιστεύουμε.
Στη θεωρία όλα είναι πολύ εύκολα να τα λέμε. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε στην πράξη μέσα στο γήπεδο. Από την εμπειρία που έχω από ανάλογου τύπου διοργανώσεις με λίγες ομάδες, είναι ότι το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό, όχι βέβαια αποφασιστικής σημασίας. Ξέρουμε τη σημασία του πρώτου παιχνιδιού, όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος, τώρα έτυχε να είναι ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα βλέπουμε το παιχνίδι ξεχωριστά».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν: «Τα πλάνα για την επόμενη σεζόν είναι ήδη έτοιμα. Αυτό που είπαμε και στην προετοιμασία στην Ξάνθη, είναι ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία, τον έλεγχο, ως σύνολο να είμαστε δυνατοί. Θα αφοσιωθούμε αποκλειστικά στα πλέι οφ και θα αφήσουμε οτιδήποτε άλλο πίσω. Εννοείται ότι σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά σεβασμός δεν σημαίνει φόβος. Για να κατακτήσουμε το στόχο που θέλουμε, πρέπει να τρέξουμε παραπάνω από αυτούς, να αγωνιστούμε καλύτερα από αυτούς».
Αναφερόμενος στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι καταπληκτικοί, βοηθάνε πολύ την ομάδα. Και αυτό που περιμένω, ελπίζω και ζητώ, είναι να μας στηρίζουν από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όπως έχουν κάνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εκτός από το ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, η συμπεριφορά τους ήταν άψογη. Περιμένουμε τη στήριξή τους, χωρίς ακρότητες».
Κλείνοντας, έδειξε ότι είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή των πλέι οφ: «Αυτό που γίνεται με τα πλέι οφ δεν βγάζει κάποιο νόημα, είναι άδικο. Αν δεν υπήρχαν, θα ήμασταν ήδη δεύτεροι. Επιπλέον, επιβαρύνονται οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη και χάνουν εβδομάδες ξεκούρασης. Άλλα πλέι οφ εγώ δεν θα παίξω…».
Συνεχίζουν το ατομικό τους πρπογραμμα Χούτος, Αναστασάκος
Μια προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Πέμπης για τον ΠΑΟΚ, αυτή στο γήπεδο της Τούμπας. Θεραπεία έκανε ξανά ο Λάμπρος Χούτος, ενώ ο Ηλίας Αναστασάκος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η προπόνηση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (10:30), στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.
Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






