Οι πανηγυρισμοί κοπάζουν και στον Ολυμπιακό αρχίζει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Πρώτο μέλημα μετά το διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η πρόσληψη προπονητή και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, αφού η προετοιμασία για τη νέα σεζόν αρχίζει στις 19 Ιουνίου και η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη νωρίτερα λόγω των υποχρεώσεών της σε δύο προκριματικούς γύρους για την είσοδό της στους ομίλους του Champions League.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχει ως προτεραιότητα την πρόσληψη ενός ξένου προπονητή εγνωσμένης αξίας και έχει σταντ μπάι τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, θα μεταβεί στο εξωτερικό για συζητήσεις με προπονητές. Δύο από τις περιπτώσεις που εξετάζονται σε πρώτη φάση είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα της Πόρτο και ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι της Παλέρμο, ενώ έχουν αρχίσει να φτάνουν «βροχή» οι προτάσεις από μάνατζερ. Μία άκρως ενδιαφέρουσα είναι αυτή του Λάζλο Μπόλονι της Σταντάρ Λιέγης, ενώ υπάρχουν κι αυτές των Πολ Λε Γκουέν που αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν και Ρικάρντο Γκόμες της Μονακό. Αν δεν υπάρξει κάποια εξαιρετική λύση, η οποία ταυτόχρονα δεν θα υπερβαίνει σε κόστος αυτή του Ερνέστο Βαλβέρδε, τότε λέγεται πως θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Γεωργιανό πρώην προπονητή της Ανόρθωσης.
Κρούση για Μπομπό
Η απόκτηση ενός επιθετικού αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ «ζεστά» βλέπουν οι «ερυθρόλευκοι» τον Μπομπό της Μπεσίκτας, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για διερευνητική κρούση. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με την οποία φέτος μετρά 8 γκολ σε 28 συμμετοχές. Πάντως οι Πειραιώτες έχουν τον… μόνιμο περιορισμό στις θέσεις των ξένων. Κι αυτό γιατί είναι αμφίβολο αν ο Κριστιάν Λεντέσμα θα αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο.
Λέτο-Γκαλέτι: «Θέλουμε να μείνουμε»
Να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια θέλουν οι Σεμπαστιάν Λέτο και Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Η ζωή στην Ελλάδα μού αρέσει πάρα πολύ. Ευχαριστώ τον κόσμο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και γι' αυτό προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Εγώ θα ήθελα να μείνω στην ομάδα και σε περίπτωση που μείνω, εύχομαι να πάρουμε το νταμπλ και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν ξέρω τι θα γίνει με μένα. Σε ένα ή δύο μήνες θα έχει τελειώσει το θέμα», δήλωσε ο Λέτο, που μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες παραμονής.
Πιο απλά είναι τα πράγματα για τον Γκαλέτι, που άλλωστε δεσμεύεται με συμβόλαιο. «Ο κόσμος μού δείχνει την αγάπη του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Έχει έρθει στην Ελλάδα και η οικογένειά μου και μπορώ να πω ότι ζούμε σαν Έλληνες. Περνάω πολύ καλά και θέλω να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα».
Όσον αφορά στον Ματ Ντάρμπισαϊρ, τόνισε: «Δεν έχω μιλήσει με την Μπλάκμπερν. Θα υπάρξει όμως συνάντηση τις επόμενες ημέρες κι ελπίζω όλα να ξεκαθαρίσουν σύντομα. Είναι εκπληκτικοί οι τέσσερις μήνες που είμαι στην ομάδα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έμενα στον Ολυμπιακό».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






