Χτενίζει την Ευρώπη η ΑΕΚ για την απόκτηση τερματοφύλακα. Δεν πρόκειται να προχωρήσει του Πλετίκοσα, λόγω των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων του Κροάτη. Δεν απασχολούν την «Ένωση» Νόιχαους και Ορλαντόνι. Την Δευτέρα έρχεται τελικά στην Αθήνα ο Βενλίνσκι, που θα έχει την πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους της Ένωσης. Στο επιτελείο για τα τμήματα υποδομής ανήκει και επίσημα ο Κωστένογλου. «Μου ήταν αδύνατο να φύγω. Είμαι δεμένος με την ΑΕΚ», τα λόγια του
Ψάχνει τερματοφύλακα
Αυξάνεται σε… μάκρος καθημερινά η λίστα με τους υποψηφίους τερματοφύλακες στην ΑΕΚ. Πρώτο μέλημα της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας είναι η απόκτηση ενός ικανού πορτιέρο που μαζί με τον Διονύση Χιώτη θα συναγωνιστούν για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Στα γραφεία της ΠΑΕ φτάνουν συνεχώς φαξ με προτάσεις από μάνατζερ, πολλές από τις οποίες καταλήγουν άμεσα στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ άλλες που αρχικά ενδιαφέρουν απορρίπτονται λόγω οικονομικής στενότητας.
Τέλος ο Πλετίκοσα
Παρελθόν πριν καλά-καλά απασχολήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ αποτελεί ο Στίπε Πλετίκοσα. Η περίπτωση του 26χρονου διεθνούς Κροάτη τερματοφύλακα φάνταζε ιδανική για την «Ένωση», ωστόσο η επαφή των διοικούντων με τον μάνατζερ του, Μίλαν Μαρτίνοβιτς, έβαλε φρένο στο όποιο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο γκολκίπερ της Σαχτάρ αποδείχθηκε πως έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ουκρανίας για τρία ακόμη χρόνια, ενώ το ετήσιο κασέ του δεν πέφτει κάτω από τα 800 χιλ. ευρώ. Έτσι πιθανή απόκτησή του εκτόξευε το κόστος της μεταγραφής σε απαγορευτικά για το περιορισμένο μπάτζετ της ΑΕΚ ύψη.
Η περίπτωση του Πλετίκοσα δεν είναι η μοναδική που απομακρύνεται για την ΑΕΚ, αφού στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Σβεν Νόιχαους. Ο 27χρονος Γερμανός τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην Γκρόιτερ Φιρτ (Zweite Liga) είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος στον γερμανικό Τύπο. Όσο για τον Ιταλό πορτιέρο, Πάολο Ορλαντόνι, η ΑΕΚ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για εκείνον, αφού τα στοιχεία που τον συνοδεύουν δεν είναι ικανοποιητικά.
Το θέμα του τερματοφύλακα θα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως επίσης και αυτά της απόκτησης αμυντικού (τουλάχιστον ενός) και αμυντικού χαφ, που θα ολοκληρώσουν και τις μεταγραφές. Άλλωστε ο Φερνάντο Σάντος θα ήθελε να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με την έναρξη της προετοιμασίας στις 11 Ιουλίου.
Στη Φρανκφούρτη Νικολαΐδης, Ίβιτς
Στη Φρανκφούρτη βρέθηκαν την Τετάρτη ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Ίλια Ίβιτς για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη του Μεξικού για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το ταξίδι των δύο ανδρών έδωσε τροφή σε κάθε λογής σενάρια (από την προσπάθεια απόκτησης του Ζαγοράκη και Γερμανού τερματοφύλακα, μέχρι και την πώληση του Κατσουράνη σε ευρωπαϊκό σύλλογο), ωστόσο το πιθανότερο είναι ο σκοπός του ταξιδιού να ήταν αποκλειστικά η παρακολούθηση της αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Τη Δευτέρα ο Βενλίνσκι
Στην Αθήνα θα αφιχθεί την προσεχή Δευτέρα ο Όλεγκ Βενλίνσκι για να έχει την πρώτη του επαφή με τη νέα του ομάδα, αλλά και με μέλη της διοίκησης. Το πρόβλημα με την εξασφάλιση βίζας στον 27χρονο Ουκρανό επιθετικό λύθηκε και εκείνος αναμένεται στην Ελλάδα από την Τουρκία όπου βρίσκεται για διακοπές. Στο διάστημα της παραμονής του στην Αθήνα ο Βενλίνσκι θα αναζητήσει οικία, όπου και θα διαμείνει, ενώ ακολούθως θα αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές σε ελληνικό νησί.
Το ένδοξο παρελθόν χτίζει το μέλλον
Μετά από 11 χρόνια προσφοράς στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε τρία κύπελλα, ο Νίκος Κωστένογλου πήρε τη γενναία απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως αποχωρεί και από την οικογένεια της «Ένωσης», αφού αποδέχτηκε την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη και από την Τετάρτη ανήκει και επίσημα στο επιτελείο του τεχνικού διευθυντή των τμημάτων υποδομής της ομάδας Τόνι Σαβέβσκι.
«Μετά από 11 χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ δέθηκα σώμα και ψυχή με την ομάδα και μου ήταν αδύνατο να φύγω και να βρεθώ σε άλλο σύλλογο», δήλωσε ο Κωστένογλου στο aekfc.gr και πρόσθεσε: «Μου έγινε μια πρόταση από τον πρόεδρο και την δέχτηκα. Ίσως να σκεφτόμουν να συνεχίσω το ποδόσφαιρο, αλλά κρίθηκε ιδανικότερο να συνεχίσω στην ΑΕΚ από μια άλλη θέση», τόνισε ο πολύπειρος πρώην, πλέον, αμυντικός που σίγουρα θα έχει πολλά να μεταλαμπαδεύσει με το ήθος που τον διακρίνει στους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης».
«Τώρα θα προσπαθήσω να μορφωθώ ειδικότερα για το νέο μου πόστο με κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και ανταλλάσσοντας σκέψεις και απόψεις με τον Τόνι Σαβέβσκι. Είδα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ακαδημίες και γι αυτό δέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Τώρα θα προσπαθήσουμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για την πραγματοποίηση του ονείρου να γίνουν τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ ένα πρότυπο λειτουργίας», κατέληξε.
Η καριέρα του Νίκου Κωστένογλου
1988-89: Ξάνθη (Β' Εθνική): 1 συμμετοχές
1989-90: Ξάνθη: 17
1990-91: Ξάνθη: 31
1991-92: Ξάνθη: 28
1992-93: Ξάνθη: 28
1993-94: Ξάνθη: 26 (2 γκολ)
1994-95: ΑΕΚ: 15
1995-96: ΑΕΚ: 28
1996-97: ΑΕΚ: 29
1997-98: ΑΕΚ: 28 (1 γκολ)
1998-99: ΑΕΚ: 25 (1 γκολ)
1999-00: ΑΕΚ: 20
2000-01: ΑΕΚ: 19 (1 γκολ)
2001-02: ΑΕΚ: 14
2002-03: ΑΕΚ: 15
2003-04: ΑΕΚ: 8
2004-05: ΑΕΚ: 21
Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης, Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






