Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Δεν το έχω ξαναδεί»

Ο Χενκ Τεν Κάτε υποκλίνεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου οπαδούς να αγαπούν τόσο την ομάδα. Αυτοί είναι πρωταθλητές», δηλώνει ο Ολλανδός, σε συνέντευξή του στο Novasports. «Είμαστε η καλύτερη ομάδα στα πλέι οφ», προσθέτει ο προπονητής του «τριφυλλιού». Τι λέει για τη στήριξη της διοίκησης, τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιά, αλλά και την πιθανότητα να είναι και τη νέα σεζόν με την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. με Πουιγκρενιέ ο Παναθηναϊκός. Μόνο οι υπογραφές μένουν για την απόκτηση του Κατσουράνη.

Ο Χενκ Τεν Κάτε υποκλίνεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου οπαδούς να αγαπούν τόσο την ομάδα. Αυτοί είναι πρωταθλητές», δηλώνει ο Ολλανδός, σε συνέντευξή του στο Novasports. «Είμαστε η καλύτερη ομάδα στα πλέι οφ», προσθέτει ο προπονητής του «τριφυλλιού». Τι λέει για τη στήριξη της διοίκησης, τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιά, αλλά και την πιθανότητα να είναι και τη νέα σεζόν με την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επικοινωνία του ΥΠΕΧΩΔΕ με την ΠΑΕ και υπόσχεση για άμεση υπογραφή της Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων. «Αγκαλιά» με Πουιγκρενιέ ο Παναθηναϊκός. Μόνο οι υπογραφές μένουν για την απόκτηση του Κατσουράνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τεν Κάτε

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Για μένα δεν είναι θέμα ψυχολογίας... Προσωπικά πιστεύω πως έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στα πλέι οφ. Είμαστε πιο δυνατοί, σε καλή φυσική κατάσταση παρά την κούραση, σκοράραμε τα περισσότερα γκολ, δεχθήκαμε τα λιγότερα γκολ και εξαρτάται πλέον από την ομάδα... Το πνεύμα στην ομάδα είναι καλό, έχουμε καλή δυναμική, είμαστε έτοιμοι και χρειαζόμαστε μια ισοπαλία, μόνο ένα βαθμό για να προκριθούμε, κάτι που είναι πλεονέκτημα... Και αυτό γιατί τώρα η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι επιθετική. Οι αντίπαλοι μας θα πρέπει να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, να μας δώσουν χώρο και είναι πάντα ευκολότερο να αμύνεσαι, από το να επιτίθεσαι».

Για την πιθανότητα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα χρονιά

«Ασφαλώς και ελπίζω να συμμετάσχουμε ξανά στο Champions League. Γι' αυτό θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε στον αγώνα με την ΑΕΚ.Πάντως, θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε, γιατί έχει αλλάξει όλη η δομή του Champions Legue. Θα βρούμε απέναντι μας δυνατούς αντιπάλους και υπάρχει έντονος ανταγωνισμός... Oμως ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε, με το ίδιο πνεύμα που είχαμε εφέτος και με κάποιους νέους παίκτες που θα ενισχύσουν το σύλλογο και θα κάνουν την ομάδα ακόμα πιο δυνατή από την περυσινή χρονιά».

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό

«Είναι πάντα καλό να γνωρίζεις ότι έχεις τη στήριξη της διοίκησης... Σημαίνει πως οι διοικούντες πιστεύουν στη δουλειά που κάνουμε... Όχι μόνο στην προσωπική μου δουλειά, αλλά στη συνολική προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να χτίσουμε ένα νέο και πολύ δυνατό Παναθηναϊκό. Γιατί ο μόνος στόχος που έχουμε ενόψει της νέας χρονιάς-και αυτός είναι ο μοναδικός στόχος-είναι να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Για μένα είναι το πιο σημαντικό. Να δώσουμε το μεγαλύτερο βάρος την ερχόμενη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα για να γίνουμε στο τέλος πρωταθλητές»

Για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς

«Αρχικά, ελπίζω οι παίκτες να ξεκουραστούν αρκετά, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές μας αγωνίζονται εδώ και 11 μήνες και χρειάζονται τις διακοπές. Κάποιοι παίκτες μας, πρέπει να παίξουν σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο. Δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου διακοπές. Κάποιοι ίσως έχουν μόλις 4 μέρες. Και πάντα πρέπει να περιμένεις για να δεις την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν... Δεν ξέρουμε το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα φύγει, ποιος θα έρθει οριστικά. Δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα... έχουμε προχωρήσει... Ξέρουμε τι θέλουμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Έχω καλό προαίσθημα και ελπίζω να κάνουμε όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού υπερήφανους την επόμενη χρονιά, κερδίζοντας το πρωτάθλημα».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

«Είναι για μένα κάτι καινούργιο. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την αγάπη που δέχομαι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού... Νομίζω, πως σαν προπονητής, δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο... Είμαι ανοικτός, γενικά, και στους παίκτες και στον κόσμο, μου έχουν εμπιστοσύνη και νιώθω αυτή την εμπιστοσύνη από τους φιλάθλους... Γιατί; Ισως γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο... Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη φανταστική στήριξή τους την εφετινή χρονιά... Υπάρχει μόνο ένας πρωταθλητής στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και αυτοί είναι οι οπαδοί. Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου, οπαδούς που να αγαπούν τόσο την ομάδα, και να την ακολουθούν, όχι μόνο εντός έδρας, αλλά όπου και αν αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός... Είναι προνόμιο να παίζεις γι΄αυτό τον κόσμο...

Για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα

«Αν δείτε όλη τη σεζόν, τον τρόπο που αγωνίστηκαν, τον αριθμό των γκολ που έχουν σκοράρει, κάθε πραγματικός φίλαθλος, απόλαυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Και νομίζω ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αφορά μόνο εμένα, τους παίκτες ή τους διοικούντες στο χώρο, είναι για το κοινό, για τον κόσμο, Και η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο για τον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό... Ήταν μια πανάξια νίκη, μια νίκη του ποδοσφαίρου»

Για τον Πέπε Γκουαρντιόλα

«Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα και θα ήθελα να τον συγχαρώ για το φανταστικό του αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα, γιατί είναι ένας νέος προπονητής σε ένα πολύ εχθρικό κόσμο. Πολλά εύσημα ανήκουν στον Γκουαρντιόλα, για την φιλοσοφία που μετέδωσε στην ομάδα».

* Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν την σημερινή προπόνηση με ασκήσεις τακτικής. Οι εκτός αποστολής παίκτες των "πρασίνων" ήταν ελεύθεροι εκτός του Νίνη που το πρωϊ ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x