Stoiximan Super League

Στα πρόθυρα... τρέλας!

Πόσο πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να αντικρύσει το νέο του γήπεδο; Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο! Δυστυχώς, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι για την εξέλιξη της πορείας των έργων δηλώνουν... προκλητικά απών και ο προβληματισμός στην ΠΑΕ ολοένα και μεγαλώνει! Η διαβεβαίωση ανώτατου παράγοντα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι άμεσα (εντός της τρέχουσας εβδομάδας) θα υπογραφόταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έμεινε στα λόγια, αφού καμία κίνηση δεν φαίνεται μέχρι στιγμής. «Αλλαγή νοοτροπίας και δεν φοβόμαστε», του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Πόσο πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να αντικρύσει το νέο του γήπεδο; Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο! Δυστυχώς, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι για την εξέλιξη της πορείας των έργων δηλώνουν... προκλητικά απών και ο προβληματισμός στην ΠΑΕ ολοένα και μεγαλώνει! Η διαβεβαίωση ανώτατου παράγοντα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι άμεσα (εντός της τρέχουσας εβδομάδας) θα υπογραφόταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έμεινε στα λόγια, αφού καμία κίνηση δεν φαίνεται μέχρι στιγμής.

Στον Παναθηναϊκό έλεγαν τη Δευτέρα ότι «Για άλλη μια φορά κάποιοι εκθέτουν τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Μέσα σε 24 ώρες αποδεικνύονται ανακόλουθοι των λόγων τους».

Μάλιστα, ούτε ο Δήμος δείχνει διάθεση να προχωρήσει τις διαδικασίες των αδειών, αλλά και των εγγυήσεων. Όσον αφορά την οικοδομική άδεια, δεν διαφαίνεται καμία κινητικότητα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε την τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Χαρακτηριστικά μάλιστα παραδείγματα της απραξίας του Δήμου είναι τα ακόλουθα:

Τον Οκτώβριο του 2008 (09-10-2008) ο Παναθηναϊκός ενημερώνει με επιστολή τον Δήμο ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν τα υλικά του Αττικού Μετρό από το εργοτάξιο του γηπέδου, τα οποία θα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Σήμερα, 01 Ιουνίου τι έχει γίνει; Tίποτα!

Τον Φεβρουάριο 2008 στην Σύμβαση Δήμου - ΠΑΕ ρητά αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου. Ο Δήμος αρκέστηκε στο να συμπεριλάβει αυτό στο τεχνικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα!

Στην ίδια σύμβαση υπήρχε η δέσμευση από πλευράς Δήμου να ορίσει δύο άτομα που θα ασχολούνταν αποκλειστικά με το έργο του γηπέδου. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα. Πόσο καιρό άραγε χρειάζεται για να ορίσει η Δημοτική Αρχή δύο άτομα για να ασχοληθούν με το έργο του γηπέδου;

Και για τα τρία παραπάνω το μόνο που έκανε ο Δήμος ήταν να επαναλάβει τις υποχρεώσεις του αυτές στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαΐου.

Όσον αφορά τις εγγυήσεις ούτε συζήτηση. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα! Σήμερα ένα σχεδόν μήνα μετά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η αναβλητικότητα αυτή προβληματίζει βαθιά τα στελέχη του Παναθηναϊκού και δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητα και τη θέληση του Δήμου να προχωρήσει το έργο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x