Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Κυριάρχος στην Ελλάδα!

Εκτενές αφιέρωμα με τα φετινά κατορθώματα του Ολυμπιακού εντός συνόρων φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην εξαιρετική παρουσία του Λουτσιάνο Γκαλέτι, αλλά και στον αξέχαστο- όπως χαρακτηρίζουν- τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. «Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Εκτενές αφιέρωμα με τα φετινά κατορθώματα του Ολυμπιακού εντός συνόρων φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην εξαιρετική παρουσία του Λουτσιάνο Γκαλέτι, αλλά και στον αξέχαστο- όπως χαρακτηρίζουν- τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. «Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε, αφού κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός πήρε το 37ο πρωτάθλημα Ελλάδος, το 12ο τα τελευταία 13 χρόνια, πιο νωρίς από ποτέ, τρία παιχνίδια πριν το τέλος», γράφει αρχικά η UEFA, τονίζοντας την πολύ καλή δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε που τερμάτισε την ομάδα μόλις με τρεις ήττες και την αναγκαστική αποχώρηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Όσον αφορά τον κορυφαίο παίκτη των «ερυθρόλευκων» και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Μπλάνκο της ΑΕΚ, αναφέρει: «Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν πραγματικός ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο. Τα 14 γκολ που σημείωσε ήταν κρίσιμα για την πορεία προς τη δόξα, ιδιαίτερα το εντυπωσιακό τέρμα που σημείωσε στο νικηφόρο 1-0 επί της ΑΕΚ. Η θέρμη με την οποία αντιμετωπίζεται από τους οπαδούς στο Καραϊσκάκη είναι αντιπροσωπευτικό του σεβασμού που του έχουν».

Φυσικά, η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σχολίασε και τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ: «Ο τερματοφύλακας Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο ήρωας του αξέχαστου τελικού ελληνικού Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος ξεκίνησε στις 21:30 και ολοκληρώθηκε με διαδικασία- μαμούθ των πέναλτι λίγο πριν τα μεσάνυχτα»!

Εβδομάδα εξελίξεων

Η ερχόμενη Δευτέρα σηματοδοτεί οριστικές εξελίξεις σε δύο μέτωπα. Του επιθετικού της Μπεσίκτας, Μπομπό και του αμυντικού της Σεβίλλης, Ίβιτσα Ντραγκουντίνοβιτς. Στις αρχές της εβδομάδας, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θα τα πουν από κοντά με τον πρόεδρο των πρωταθλητών Τουρκίας, ευελπιστώντας στην αίσια κατάληξη της μεταγραφής του Βραζιλιάνου επιθετικού. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο παίκτης προβάρει τα ερυθρόλευκα και απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για την αγορά του.

Στον Πειραιά είναι επίσης σίγουροι ότι δεν θα προκύψουν δυσάρεστες… εκπλήξεις από τον ισχυρό άντρα της Μπεσίκτας και θα δώσουν οριστικά τα χέρια. Ακολούθως σειρά παίρνει η περίπτωση του Σέρβου σέντερ μπακ.

Τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Χρυσικόπουλος είχε επαφές με τους Ανδαλουσιάνους για να μάθει τις προθέσεις τους. Οι Ισπανοί φέρονται να αξιώνουν περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας ότι θα έχουν και το κέρδος από το συμβόλαιο του παίκτη. Εν τω μεταξύ, σε τοπική εφημερίδα της Σεβίλλης σημειωνόταν ότι οι Πειραιώτες είναι πολύ πιθανός προορισμός για τον «Ντράγκο». Ωστόσο, για να δρομολογηθούν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, πρέπει ο Ντραγκουτίνοβιτς να επιστρέψει από την εθνική Σερβίας, με την οποία έχει υποχρεώσεις. Στα μέσα δηλαδή την ερχόμενης εβδομάδας.

Μαζί με Αγγελόπουλους

Η πιθανότητα της εισόδου των αδελφών Αγγελόπουλων στα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Σωκράτης Κόκκαλης, θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τα αφεντικά του μπασκετικού τμήματος για να τους ενημερώσει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (γύρω στα 70 εκατ. ευρώ).

Ακόμη και οι Άγγλοι απορούν για Ντάρμπισαϊρ

Οι απαιτήσεις της Μπλάκμπερν για την παραχώρηση του Ματ Ντάρμπισαϊρ δεν κρίνονται υπερβολικές μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από τα Μέσα της Αγγλίας. Σε σημερινό (5/6) δημοσίευμα, η «Daily Mail» απορεί με την ανένδοτη στάση των «ρόδων» να μην ανάψουν το «πράσινο» φως για τη μετακίνηση του νεαρού επιθετικού σε πρόταση χαμηλότερη των 5εκατ. ευρώ, έχοντας μάλιστα για τίτλο στο εν λόγω ρεπορτάζ ότι: «Η μετακίνηση του Νταρμπισάιρ στον Ολυμπιακού κινδυνεύει να ναυαγήσει εξαιτίας των 5 εκ. που ζητάει η Μπλάκμπερν»!

Πως λοιπόν από τη στιγμή που ο Άγγλος άσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Σαμ Αλαρντάις, οι ιθύνοντες «μπλοκάρουν» ουσιαστικά τη μεταγραφή με τα υπέρογκα ποσά που αξιώνουν, διερωτάται η αγγλική εφημερίδα. Με τι κριτήρια κοστολογείται τόσο ακριβά ο παίκτης, τέσσερις μήνες μετά το δανεισμό του έναντι 20.000 λιρών στο λιμάνι, η δεύτερη απορία… Όπως και να’ χει ένα είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να δώσει τόσο πολλά χρήματα. Η περίπτωση ναι μεν έχει δυσκολέψει μετά την πρώτη αρνητική απάντηση των «ρόδων» στην πρόταση που τους κατατέθηκε, αλλά στον Πειραιά δεν χάνουν την αισιοδοξία τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x