Stoiximan Super League

Σεϊταρίδης: «Πρώτα εξωτερικό, αλλά δεν αποκλείω Ελλάδα…»

Η μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού αποτελεί προτεραιότητα για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στη «SportDay». «Δεν έχω μιλήσει με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό», δηλώνει. Τι δηλώνει για την παραλίγο μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, την προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 και το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού αποτελεί προτεραιότητα για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στη «SportDay». «Δεν έχω μιλήσει με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό», δηλώνει. Τι δηλώνει για την παραλίγο μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, την προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 και το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ακολουθούν αποσπάσματα της τετρασέλιδης συνέντευξης του Γιούρκα Σεϊταρίδη στον Μπάμπη Χριστόγλου και τον Ανδρέα Κυριακόπουλο, που δημοσιεύεται ολόκληρη στη «SportDay» της Κυριακής:

• Τόσα γράφονται, άλλα τόσα ακούγονται. Όντως υπάρχουν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό;
«Σας διαβεβαιώ πως μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία επίσημη προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό. Ούτε καν τηλεφωνική...».

• Με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ούτε καπνός. Με τον Ολυμπιακό τι γίνεται;
«Θα σας απογοητεύσω, αλλά τουλάχιστον σε εμένα κανένας δεν έχει πάρει την πρωτοβουλία να μου μιλήσει. Ούτε έχω καμία ενημέρωση από τον μάνατζέρ μου. Πιστεύω ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήμουν από τους πρώτους που θα το μάθαινα».

• Θεωρείς ότι -αν και εφόσον προκύψει κάτι που να σε καλύπτει- είναι σωστό το timing να γυρίσεις στην Ελλάδα;
«Δεν θα το έλεγα έτσι. Θεωρώ ότι δεν είναι πισωγύρισμα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες που σε ετήσια βάση πρωταγωνιστούν εντός συνόρων και σου δίνουν τη δυνατότητα προβολής στην Ευρώπη μέσω της συμμετοχής τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι κακό να φοράς τη φανέλα μιας εκ των δύο. Προσωπική μου άποψη...».

• Άρα το σκέφτεσαι σοβαρά να επαναπατριστείς;
«Βασικά προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό. Είμαι 28 ετών, έχω όρεξη να παίξω μπάλα, νιώθω ευτυχισμένος που αγωνίζομαι στην Ευρώπη. Έχω βρει την ηρεμία μου, την προσωπική μου γαλήνη. Δύσκολα τα κερδίζεις αυτά στην Ελλάδα...».

• Και για πού λες φέτος να βάλεις πλώρη; Έχει ακουστεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας και της Ιταλίας...
«Αυτή την ενημέρωση έχω και εγώ από τον εκπρόσωπό μου, ο οποίος μου λέει ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις που οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις σχετικά με το μέλλον μου. Θα είμαι διακοπές και ένα πρωί θα πάρω το αεροπλάνο για να περάσω ιατρικές εξετάσεις. Μακάρι...».

Παραλίγο στη Ρεάλ…
«Αν περίμενα πέντε μέρες πριν πάω στην Πόρτο, θα υπέγραφα στη Ρεάλ! Οι άνθρωποί της με είχαν επισκεφτεί στο ξενοδοχείο μετά τον αγώνα με την Τσεχία (σ.σ.: ημιτελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004) και με είχαν σε ανοιχτή ακρόαση με τον τότε τεχνικό της ομάδας, τον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Τους ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον, αλλά τους ενημέρωσα ότι είχα ήδη υπογράψει στην Πόρτο».

Κεφάλαιο Εθνική

• Πάμε στην Ελβετία για τα προκριματικά για δύο αποτελέσματα. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ και να μας προσδώσει επιπλέον άγχος; Σε φοβίζει η Ελβετία ως ομάδα; Θυμάσαι τι πάθαμε στην Ελλάδα;
«Από θέμα πίεσης του κόσμου και αγωνιστικά πιστεύω ότι έχουμε αντέξει και σε πιο δύσκολες έδρες. Δεν αντιλέγω ότι η Ελβετία είναι ομάδα οργανωμένη, ομοιογενής, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Κι εμείς, όμως, έχουμε την εμπειρία μας, ξέρουμε να παίζουμε άμυνα, να χτυπάμε στην κόντρα επίθεση. Ασχέτως αν πηγαίνουμε ή όχι για δύο αποτελέσματα, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει τον αγωνιστικό προσανατολισμό μας».

• Με την επικείμενη πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 πιστεύεις ότι ουσιαστικά σημαίνει και «τέλος εποχής» για μία πλειάδα παικτών, που από το 2004 έφθασαν μέχρι το σημείο να οδηγήσουν την Εθνική μας στην κορυφή της Ευρώπης;
«Όντως. Αναγκαστικά, μια και ο χρόνος δεν γίνεται να σταματήσει. Ο Νικοπολίδης έκανε την αρχή και πιστεύω ότι υπάρχουν 3-4 παίκτες που έχουν καταλάβει πως σήμανε η ώρα της αποχώρησης».

• Σε τρομάζει η επόμενη μέρα; Η προσαρμογή των νέων στις απαιτήσεις των αγώνων, στο κλίμα των αποδυτηρίων;
«Σε καμία περίπτωση. Θα είμαι από τους μπροστάρηδες της επόμενης φουρνιάς που θα φωλιάσει στους κόλπους της Εθνικής Ελλάδας. Χρειάζεται σύνεση. Υπομονή. Ηδη ορισμένα παιδιά (Παπαδόπουλος, Τζιόλης) έχουν αρχίσει να παίρνουν τον αέρα. Οπότε...».

• Τάσσεσαι υπέρ ή κατά του ενδεχομένου της παραμονής του Ρεχάγκελ και στη μετα-Μουντιάλ (αν κι εφόσον προκριθούμε) εποχή; Δεν νομίζεις ότι έπειτα από εννέα χρόνια συνεργασίας η σχέση έχει κορεστεί;
«Για το πρώτο σκέλος της ερώτησης εγώ είμαι θετικός, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Την οικογένειά του. Οσο για το δεύτερο μέρος, δηλώνω κάθετα αντίθετος. Ο κ. Ρεχάγκελ ζει για το ποδόσφαιρο. Αναπνέει γι' αυτό. Είναι κάτι που μας μεταφέρει και μας ανανεώνει συνεχώς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x