Stoiximan Super League

Υποσχέσεις Κόκκαλη

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 και έδωσε την υπόσχεσή του στους φίλους του Ολυμπιακού. «Εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταγραφές», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Θέμα ημερών ίσως και ωρών η ανακοίνωση του Μέλμπεργκ. Και ο Μοριέντες στη λίστα.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 και έδωσε την υπόσχεσή του στους φίλους του Ολυμπιακού. «Εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταγραφές», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Θέμα ημερών ίσως και ωρών η ανακοίνωση του Μέλμπεργκ. Και ο Μοριέντες στη λίστα.

«Τρεις με τέσσερις παίκτες ακόμη»

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής τρεις παίκτες. Πρόκειται για τους Πάρντο και Ζαϊρί, οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τον Μέλμπεργκ, που θα έρθει στην Αθήνα και θα υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε την υπόσχεσή του για τη συνέχεια. «Εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταγραφές», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7.

Συγγελίδης: «Πορευόμαστε μαζί»

Μήνυμα ενότητας και κάλεσμα προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σταθούν στο πλευρό των «ερασιτεχνικών» τμημάτων του συλλόγου έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ, Γιάννης Συγγελίδης στην ομιλία του στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδρια των Συνδέσμων της «Θύρας 7» που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

«Για τον ενιαίο Ολυμπιακό εσείς είστε η ραχοκοκαλιά, εσείς είστε η ατμομηχανή και από όλους εσάς εξαρτάται το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και πέραν αυτής», τόνισε ο κ.Συγγελίδης απευθυνόμενος στους φίλους των ερυθρολεύκων και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην έχει τον αριθμό των μελών που ανταποκρίνεται στις δεκάδες γιατί όχι εκατοντάδες χιλιάδες των οπαδών που πραγματικά έχει». Επίσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρθηκε –για ακόμη μία φορά- στην ανάγκη κατασκευής ενός κολυμβητηρίου αλλά και εγκαταστάσεων για τα τμήματα στίβου και βόλεϊ.

Αναλυτικά η ομιλία του Γιάννη Συγγελίδη:

«Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που συμμετέχω στα θέματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αισθάνομαι πρώτα στρατιώτης και μετά οτιδήποτε άλλο. Με αυτή την ιδιότητα είμαι εδώ σήμερα. Ενας από εσάς. Αισθάνομαι μεγάλη μου τιμή να είμαι ανάμεσά σας όπως οποιοσδήποτε πραγματικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Για τον ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εσείς είστε η ραχοκοκαλιά, εσείς είστε η ατμομηχανή και από όλους εσάς εξαρτάται το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και πέραν αυτής.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ανέλαβα την ηγεσία του Ερασιτέχνη αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα και ένα πρωτοφανή πόλεμο. Να θυμίσω μόνο το Χαλάνδρι -και τι δεν έγινε εκεί- και μετά την Πάτρα. Στην Πάτρα ένα όργιο βίας προσπάθησε να μας στερήσει αυτό που δικαιούμαστε. Ολες οι προσπάθειες των αντιπάλων μας πνίγηκαν στα ίδια δίκτυα που άπλωσαν. Προσπάθησαν να μας πνίξουν και πνίγηκαν οι ίδιοι.

Φέτος ζήσαμε μία ανάταση πρωτοφανή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.
-Βόλεϊ ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πόλο ανδρών, πρωτάθλημα και κύπελλο.
-Πινκ-πονκ, πρωτάθλημα γυναικών.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ...
-Πόλο γυναικών, πρωτάθλημα μέσα στη Βουλιαγμένη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
-Και έρχεται τον Αύγουστο το 50ο πρωτάθλημα στην κολύμβηση.

Όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί. Εσείς είστε αυτοί που φέρνετε μαζί με τους παίκτες μας τις νίκες, εσείς είστε αυτοί, που είστε εκεί όταν φαίνεται η πλάστιγγα να γέρνει αντίθετα, εσείς υψώνετε ανάστημα και φωνή. Εμείς είμαστε εκεί να οργανώσουμε, να διαμορφώσουμε την κατάσταση που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ παίκτες και φίλαθλοι είμαστε ένα. Δεν φοβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν βάζουμε γραμμές. Αλλά δουλεύουμε μαζί για το καλό του Συλλόγου, για το καλό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Μαζί η νίκη σε όλα τα αθλήματα είναι εφικτή.
Και για αυτό χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται υπευθυνότητα και προπάντων ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Είναι αδιανόητο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην έχει τον αριθμό των μελών που ανταποκρίνεται στις δεκάδες γιατί όχι εκατοντάδες χιλιάδες των οπαδών που πραγματικά έχει.

Από άκρη σε άκρη, η Ελλάδα και η Γερμανία, η Αμερική, η Αυστραλία, έχουν συνδέσμους, έχουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ που δίνεται όλο σας το είναι για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι εσείς συντελείτε στη δημιουργία του μεγάλου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
Αυτό είναι που θέλουμε όλοι μας. Η οικογένεια μας να γίνει τεράστια και να αγκαλιάσει όλους τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ. Θέλουμε η αγάπη του κάθε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να είναι αναγνωρίσιμη, να είναι έμπρακτη.

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Για την αγάπη μας για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ παίρνουμε χρόνο από την οικογένεια μας, από τους φίλους μας. Από τη δουλειά μας. Από τη ίδια την επιβίωσή μας. Γιατί; Γιατί θέλουμε να πετύχουμε. Γιατί θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Γιατί είμαστε περήφανοι. Γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

Σε μία περίοδο σαν τη σημερινή, που η οικονομική κρίση χτυπάει αλύπητα, μικρούς και μεγάλους, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας χρειάζεται όλους και προπάντων αυτούς που θυσιάζουμε μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Ας δώσουμε τη μάχη να φέρουμε ακόμα περισσότερους κοντά μας. Σήμερα, ΟΧΙ του χρόνου. Σήμερα. Γιατί σήμερα χτίζουμε το αύριο.

Αυτό θεωρώ πρωταρχικό στόχο για να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν στη συνέχεια.
-Είναι δυνατόν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην έχει το δικό του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ;
-Είναι δυνατόν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην έχει το δικό του γήπεδο βόλεϊ ή τις δικές του εγκαταστάσεις Στίβου;

Αυτά δεν θα τα κάνει ο Συγγελίδης. Θα τα κάνουμε ΜΑΖΙ. Θα τα κάνουμε μαζί μόνο αν το θέλουμε. Μόνο τότε μπορούν να γίνουν και θα γίνουν.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χρειάζεται κάθε ένα από εσάς, κάθε ένα από εμάς.
Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη και πίστη σε αυτά που θέλουμε.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.»

Θέμα ημερών του Μέλμπεργκ

Από τη στιγμή που η μεταγραφή του Όλοφ Μέλμπεργκ ολοκληρώθηκε ένα πράγμα περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Να δει τον Σουηδό αμυντικό να ποζάρει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Λίγο υπομονή, μια και μέχρι τη Δευτέρα οι Πειραιώτες θα ανακοινώσουν την απόκτησή του και ο 32χρονος άσος θα έρθει στον Ελλάδα για να παρουσιαστεί.

Στον λιμάνι, όπως είναι λογικό, επικρατεί ενθουσιασμός. Μετά από την περίοδο αμφισβήτησης που έζησε- κυρίως- ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, οι απανωτές μεταγραφές των Ντάρμπισαϊρ και Μέλμπεργκ ήταν η καταλληλότερη απάντηση σε όλους αυτούς που κατά καιρούς «κατηγόρησαν» τον κ. Κόκκαλη για αδιαφορία και κορεσμό. Όσον αφορά τον πρώην- πλέον- άσο της Γιουβέντους, εξ αρχής είχε δείξει την προτίμησή του στους Πειραιώτες. Πρώτα απ’ όλα επειδή είναι μόνιμοι πρωταθλητές και έχουν πιο ευνοϊκή κλήρωση στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Η τελική απόφασή μου είναι ο Ολυμπιακός», είχε πει και αμέσως επισπεύστηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του.

Χθες έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ ορισμένα απαραίτητα έγγραφα που τους κατοχύρωναν τη μεταγραφή. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση και τη Δευτέρα θα έρθει στη χώρα μας.

Και Μοριέντες!

Να συνεχίσουν τον… ντόρο που προκάλεσαν οι μεταγραφές των Ντάρμπισαϊρ και Μέλμπεργκ θέλουν στον Ολυμπιακό. Χθες επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος είναι ελεύθερος και δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Μέχρι στιγμής το σενάριο για τον Ισπανό επιθετικό δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ και περιορίζεται στο επίπεδο φημών.

Ουσιαστικές εξελίξεις για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρόλευκων» θα δρομολογηθούν στα τέλη του επόμενου μήνα και ίσως στις αρχές Αυγούστου. Άλλωστε, στο λιμάνι θεωρούν ότι το υπάρχον ρόστερ είναι ικανό να εξασφαλίσει την πρόκριση του στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπάρχει χρόνος να αναζητήσουν τους επόμενους στόχους με περισσότερη προσοχή και επιλεκτικότητα. Για το κέντρο της μεσαίας γραμμής παραμένει ψηλά στη λίστα ο Αλεξάντερ Τετέι της Ρόζενμποργκ, ενώ χθεσινό δημοσίευμα του «France Football» ανέφερε ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Λιόν για τον Κιμ Κάλστρομ.

Χωρίς προβλήματα η προπόνηση…

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού, με την προπόνηση του Σαββάτου να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα, στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις με μπάλα και δίτερμα.

Από εκεί και πέρα, ο Ντιόγκο αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άργησε να δώσει το «παρών» στην προπόνηση, αφού υπέφερε από στομαχικές διαταραχές. Πάντως, ο 26χρονος φορ ενημέρωσε τηλεφωνικά για το πρόβλημα και, στη συνέχεια, παραβρέθηκε στην προπόνηση, ακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος της.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, στις 09:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x