Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της ελληνικής προσπάθειας να αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 εξέφρασε μέσω του SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Πατρίκ Κομνηνός. Ο κ.Κομνηνός έκανε έκκληση για να αφήσουν άπαντες τις προσωπικές τους διαμάχες κατά μέρος και να αφοσιωθούν στον κοινό σκοπό, ενώ έθεσε ως πρώτο στόχο την «πρόκριση» στην τελική τριάδα, από την οποία και η UEFA θα επιλέξει την διοργανώτρια της μεθεπόμενης διοργάνωσης.
Αναφερόμενος στη διαμάχη ΕΠΟ-Πολιτείας και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια διεκδίκησης του EURO 2012, ο κ.Κομνηνός είπε: «Είναι ένα εγχείρημα που εφόσον έχει την προσωπική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, πρέπει να παραμερίσουμε τις προσωπικές μας κόντρες και να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Θα πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Ερωτηθείς για το πόσο έτοιμη είναι τη δεδομένη στιγμή η χώρα μας να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη δεύτερη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, είπε: «Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολλά στοιχεία σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Υπάρχουν όμως θεμελιώδη στοιχεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η οριστικοποίηση των γηπέδων. Όλο το οργανωτικό σκέλος έχει να κάνει με την κατανομή των αγώνων. Το θέμα που απασχολεί είναι οι υποδομές. Η χρήση του Ελ.Βενιζέλος έχει ξεχειλίσει και ένα αεροδρόμιο δεν μπορεί, ιδίως σε τουρνουά σαν κι αυτό, να υποστηρίξει όλες τις ομάδες, με τις καθημερινές αφίξεις τσάρτερ. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα που το γνωρίζουμε και περιμένουμε την οριστικοποίηση του φακέλου για να το αντιμετωπίσουμε. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είχαμε τέτοιες μετακινήσεις φιλάθλων από το εξωτερικό. Τότε τις μόνες μετακινήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν αυτές των ειδικών αποστολών για τις οποίες χρησιμοποιήσαμε τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Βόλου και της Πάτρας. Εξετάζουμε την περίπτωση να αναβαθμιστούν τα αεροδρόμια αυτά για να λυθεί το πρόβλημα. Είχα την τύχη να εμπλακώ και στο φάκελο διεκδίκησης του 2008 και αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως διαφέρουν πολύ οι ερωτήσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων της UEFA έρχεται από το EURO. Αυτό που τίθεται ως ερώτημα το σύνολο της χωρητικότητας των γηπέδων και σε αυτόν τον τομέα είμαστε πίσω», δήλωσε σχετικά.
Στη συνέχεια θέλησε να διευκρινίσει πως η λίστα που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και περιλαμβάνει τα δέκα γήπεδα που προκρίνονται για τον φάκελο διεκδίκησης δεν αποτελεί δημιούργημα της ΕΠΟ, αλλά της Πολιτείας: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα δέκα γήπεδα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και από τα οποία θα προκύψουν τα οκτώ είναι απόφαση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, γιατί σε αυτό το σκέλος είναι αμιγώς πολιτικό το θέμα και έχει να κάνει με ζητήματα , όπως το πώς και πού θα κατανεμηθούν τα κονδύλια κλπ. Σε αυτό το κομμάτι η ΕΠΟ και εγώ δεν έχουμε την παραμικρή εμπλοκή. Έχουμε από την αρχή ζητήσει να μας δοθούν αυτά τα γήπεδα που καταρτίζουν το σύνολο του φακέλου. Περιμένουμε τα στοιχεία για να προχωρήσουμε και στο ουσιαστικό περιεχόμενο του φακέλου. Επαναλαμβάνω πως τα δέκα αυτά γήπεδα που έχουν ανακοινωθεί είναι αποκλειστικά ευθύνη και απόφαση των πολιτειακών αρχών».
Στόχος της επιτροπής διεκδίκησης είναι σύμφωνα με τον κ.Κομνηνό σε πρώτη φάση η «πρόκριση» στην τελική τριάδα, αν και το έργο της ελληνικής υποψηφιότητας δεν θα είναι διόλου εύκολο: «Αρχικός στόχος και μεγάλη επιτυχία θα είναι να μπούμε στην τελική τριάδα. Όπως ξέρετε θα γίνει προεπιλογή και από τις επτά υποψηφιότητες οι τρεις θα προκριθούν στην τελική φάση και θα εξεταστούν εκτενέστερα από την UEFA. Πάνω σε αυτόν τον στόχο έχουμε καταρχήν σχεδιάσει το φάκελο. Θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα. Δεν είναι εύκολο. Η Ιταλία, η Τουρκία, η Ρωσία και η συνυποψηφιότητα Πολωνίας-Ουκρανίας αποτελούν ισχυρούς φακέλους, το γνωρίζουμε αυτό και ξέρουμε τι έχουμε να ανταγωνιστούμε. Πρέπει να τους πείσουμε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε την επιτυχία που είχε το EURO τα τελευταία χρόνια».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






