Super League 1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μάκου στην ΑΕΚ

Την παραχώρηση του Γρηγόρη Μάκου στην ΑΕΚ ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της η ΠΑΕ Πανιώνιος. Σε αυτήν αναφέρονται και οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας ενώ τονίζεται πως: «το βασικό μάθημα για εμάς, ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τα χρήματα που θέλεις όταν ο παίκτης έχει ένα μόλις χρόνο συμβόλαιο μαζί σου».

Την παραχώρηση του Γρηγόρη Μάκου στην ΑΕΚ ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της η ΠΑΕ Πανιώνιος. Σε αυτήν αναφέρονται και οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας ενώ τονίζεται πως: «το βασικό μάθημα για εμάς, ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τα χρήματα που θέλεις όταν ο παίκτης έχει ένα μόλις χρόνο συμβόλαιο μαζί σου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κυανέρυθρων»

«Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Μάκος, παραχωρείται στην ομάδα της ΑΕΚ, με την οποία θα αγωνίζεται εφεξής.
Στα πλαίσια της διαφάνειας που αποτελεί βασικό κανόνα και πεποίθηση της ΠΑΕ Πανιώνιος, γνωστοποιούμε στους φιλάθλους μας τα κάτωθι, σχετικά με αυτή τη μεταγραφή:
Η μόνη άλλη προσφορά που λάβαμε ήτανε από την Μόναχο 1860. Προσέφερε 1.000.000 Ευρώ μικτά, εκ των οποίων 62.500 έπαιρνε ο ποδοσφαιριστής βάσει ιδιωτ. Συμφωνητικού, 75.000 έπαιρναν μάνατζερς, συνεπώς ο Πανιώνιος έπαιρνε καθαρά 862.500 Ευρώ, πληρωτέα σε 3 χρόνια. Η ΠΑΕ Πανιώνιος έκανε δεκτή την παραπάνω προσφορά και επέτρεψε στον ποδοσφαιριστή να διαπραγματευτεί την δική του συνεργασία με την Μόναχο 1860. Ο ποδοσφαιριστής μετά από λίγες μέρες όμως μας γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν καλό αποτέλεσμα και ότι το θέμα της Μόναχο «έκλεισε» άκαρπα. Ταυτόχρονα παρακάλεσε την διοίκηση του Πανιωνίου να συνεχίσει την προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την ΑΕΚ, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα είχε καταθέσει χαμηλότερη προσφορά από την Μόναχο.
Τελικά ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε στην ομάδα της ΑΕΚ με τα ίδια ακριβώς χρήματα και τους ίδιους όρους με την Μόναχο. Η Μοναχο μας έδινε bonus σε περίπτωση ανόδου, η ΑΕΚ το ίδιο σε περίπτωση κατάκτησης Πρωταθλήματος ή εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπρόσθετα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη ότι ο Γρηγόρης Μάκος παραιτήθηκε από δικαίωμα του να λαμβάνει 50.000 Ευρώ από τον Πανιώνιο και άρα το συνολικό καθαρό όφελος για τον Πανιώνιο ξεπερνά κατά λίγο τις 900.000 Ευρώ. Τέλος ο Πανιώνιος θα εισπράξει ποσοστό 25 % σε μελλοντική πώληση του παίκτη σε άλλη ομάδα, για ποσό που θα υπερβαίνει τις 862.500 Ευρώ.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι θεωρούμε αποτυχία το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε το περιβόητο «risk premium». Αυτό έγινε διότι:
1. Προτιμήσαμε να μην πιέσουμε την κατάσταση, περιμένοντας μέσα στο καλοκαίρι για καλύτερη προσφορά από την ΑΕΚ ή κάποια άλλη ομάδα. Αυτό ναι μεν έγινε πέρσι με τον Τζιμπούρ, όπου τελικά πετύχαμε να πάρουμε τα χρήματα που θέλαμε, αλλά ο προγραμματισμός της ομάδας πήγε πολύ πίσω και ακόμα μέχρι σήμερα δεν είχαμε βρει άξιο αντικαταστάτη του. Φέτος, ο σωστός προγραμματισμός της ομάδας αποτελεί προτεραιότητα μας και ο στόχος είναι πάντα να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι στον αγιασμό την προσεχή Δευτέρα, 29/6.

2. Η σοβαρότητα με την οποία η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Ότι δηλαδή, όπως πράττουμε και εμείς, πονάει το κάθε Ευρώ που δεσμεύεται να πληρώσει, σαν να το έχει ήδη καταβάλει...

3. Η άμεση ανάγκη για χρήματα που πιθανώς θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση για ανανέωση συνεργασίας μας με ποδοσφαιριστή, την οποία ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι ευχάριστο στις επόμενες ημέρες.
Το βασικό μάθημα για εμάς, ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τα χρήματα που θέλεις όταν ο παίκτης έχει ένα μόλις χρόνο συμβόλαιο μαζί σου. Αυτή είναι η πρώτη πώληση παίκτη μας στην οποία υπήρχε αυτή η παράμετρος, παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε από το Γενάρη με 6-7 ραντεβού να ανανεώσουμε το συμβόλαιο που είχαμε μαζί του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x