Stoiximan Super League

Την πρόδωσε η άμυνα…

Εκτός ημιτελικής φάσης των Μεσογειακών αγώνων της Πεσκάρα έμεινε η Εθνική μας ομάδας η οποία γνώρισε την ήττα 3-1 απ’ την Ιταλία για τον πρώτο όμιλο. Το μοναδικό τέρμα για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια πέτυχε στο 34΄ ο Παυλής, ενώ για τη «σκουάντρα ατζούρα» σκόραραν οι Μουστάτσιο (27΄,56΄) και Σκιάκα (73΄). Την Τετάρτη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θ' αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Εκτός ημιτελικής φάσης των Μεσογειακών αγώνων της Πεσκάρα έμεινε η Εθνική μας ομάδας η οποία γνώρισε την ήττα 3-1 απ’ την Ιταλία για τον πρώτο όμιλο. Το μοναδικό τέρμα για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια πέτυχε στο 34΄ ο Παυλής, ενώ για τη «σκουάντρα ατζούρα» σκόραραν οι Μουστάτσιο (27΄,56΄) και Σκιάκα (73΄). Την Τετάρτη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θ' αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Στη Εθνική ομάδα αρκούσε και ο βαθμός της ισοπαλίας για να περάσει στην ημιτελική φάση, όμως η άμυνα της ήταν το «αχίλλειος φτέρνα» της στην αναμέτρηση με τους διοργανωτές. Οι Ιταλοί είχαν απ’ την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περίμενε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 27΄ αφού ο Μουστάτσιο βρήκε ανοιχτό τον δρόμο απ’ την ελληνική άμυνα, πέρασε τον Ανδρούτσο έκανε με πλασέ το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλα αντέδρασε και με ένα εναέριο ψιλοκρεμαστό του Παυλή έφερε το ματς στα ίσα.

Η «σκουάντρα ατζούρα» μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πιο επιθετικές βλέψεις μια και τα περιθώρια είχαν πια στενέψει. Στο 56΄ ο Μουστάτσιο εκμεταλλεύτηκε μία ακόμα ασυνεννοησία στα ελληνικά μετόπισθεν, πέρασε για δεύτερη φορά τον Ανδρούτσο και έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του. Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και στο 67΄ θα μπορούσε με την κεφαλιά του Σκόνδρα να πάρει και πάλι σκορ πρόκρισης, όμως ο Φιορίλο της στέρησε τη δυνατότητα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο διαιτητής του αγώνα δεν υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Πυθαρούλη μέσα στην περιοχή, σ’ ένα κομβικό σημείο του ματς. Στο 73΄ οι παίκτες του Φρανσέσκο Ρόκα «κλείδωσαν» την πρόκριση χάρη στην εξαιρετική ατομική ενέργεια του Σκιάκα, ο οποίος αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έγραψε το 3-1, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Φρανσέσκο Ρόκα): Φιορίλο, Μπίνι, Καλντερόνι, Αλμπερτάτσι, Ματζαράνι, Μουστάτσιο (69 Βισκόντι), Μεντισίνο (85 Ιμόμπιλε), Μποναβεντούρα, Κρεσένζι, Νταρμιάν, Σιάκα.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Ανδρούτσος, Σκόνδρας, Μπέρτος, Πυθαρούλης, Κάτσικας, Παληγιώργος, Σοϊλέδης (61 Γιάννου), Ταχτσίδης (75 Τσιάνος), Παυλής, Αργυρόπουλος, Νικλητσιώτης (50 Μπαρμπούδης).

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x