Stoiximan Super League

«Εμείς έχουμε ομάδα, οι άλλοι έχουν χρήματα»

Την εκτίμηση ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ, που αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές της, έκανε ο Σάχα. «Δεν με προβληματίζουν οι κινήσεις των αντιπάλων μας», δήλωσε ο Αργεντινός και τόνισε πως «πρέπει να δουλέψουμε σκληρά κατά το διάστημα της προετοιμασίας». «Παγώνει» η υπόθεση του Λεονάρντο. Υπάρχει... διαφορά με Ταχτσίδη. «», σημειώνει ο Γ. Κυφωνίδης.

Την εκτίμηση ότι η ΑΕΚ, μέσω της ομαδικής δουλειάς, μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές της, έκανε ο Σεμπαστιάν Σάχα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν προβληματίζεται από τις ηχηρές μεταγραφές των δύο «αιωνίων» και δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Το γεγονός ότι διατηρήσαμε τον κορμό μας είναι πολύ σημαντικό και με τις προσθήκες που έχουν γίνει και θα γίνουν μπορούμε και πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι από πέρυσι. Δεν με προβληματίζουν οι μεταγραφικές κινήσεις των αντιπάλων μας. Εχουν κάνει μεγάλες μεταγραφές, κυρίως όσον αφορά τα χρήματα που έχουν ξοδέψει, αλλά εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ως ομάδα κατά το διάστημα της προετοιμασίας που ξεκινά, ώστε τα αποτελέσματα που θέλουμε να έρθουν μέσω της ομαδικής δουλειάς μας», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εδειξες ξεκάθαρα τη διάθεση να μείνεις στην ΑΕΚ και αποδέχθηκες εύκολα το συμβόλαιο που σου προτάθηκε. Τι σε κράτησε στην ΑΕΚ και δεν σκέφτηκες ποτέ κάτι άλλο;

«Αισθάνομαι πολύ άνετα στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ και έχω πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο της ομάδας. Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα στην ΑΕΚ η περσινή και προσωπικά και επαγγελματικά. Γι' αυτούς τους λόγους ήθελα πολύ να μείνω και συμφώνησα εύκολα με τη διοίκηση για την παραμονή μου».

Τι πρέπει να αλλάξει στην ΑΕΚ για να έρθουν οι επιτυχίες που δεν ήρθαν πέρυσι; Τι πρέπει να αποφύγετε;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε φέτος σε αντίθεση με πέρυσι είναι να μην αφήνουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται να πάνε χαμένες. Πέρυσι είχαμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, με δύο κακά ματς στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που έφεραν τον πρόωρο αποκλεισμό και άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο βελτιωθήκαμε και κερδίσαμε πολλά από τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό πρέπει να το κάνουμε φέτος από την πρώτη στιγμή. Να είμαστε δυνατοί και να κάνουμε το καλό ξεκίνημα που δεν είχαμε πέρυσι».

Ερωτηθείς για την απόκτηση του νεαρού γκολκίπερ Μίλαν Λούκατς, απάντησε: «Πιστεύω ότι μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, θα πρέπει να έχει δύο καλές επιλογές σε κάθε θέση. Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιούργκεν Μάχο ήταν πολύ μεγάλο. Ηρθε ο Λούκατς και αυτός ο συναγωνισμός πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος».

Δεν παραιτείται για Λεονάρντο!

«Παγώνει» η υπόθεση του Λεονάρντο για κάποιες ημέρες, όπως ανέφεραν χθες στην ΑΕΚ, έχοντας καταλάβει ότι δεν είναι εύκολο να κάνουν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό δικό τους. Ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να αξιώνει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 22χρονου παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό. Ο πρόεδρος των Βοιωτών, σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη και τους «κιτρινόμαυρους», κατέχει μόλις το 50% των δικαιωμάτων του. Στην «Ένωση» αποφάσισαν να περιμένουν κάποιες μέρες, με την ελπίδα να χαλαρώσει ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων».

Υπάρχει διαφορά…

Μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει την ΑΕΚ από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού μέσου. Η πλευρά του 18χρονου παίκτη απέρριψε την τελευταία προσφορά για συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές 80.000-90.000-100.000-120.000 ευρώ συν μπόνους. Οι απαιτήσεις του διεθνούς με τη Νέων άσου φαίνεται πως ξεκινούν από τις 150.00 ευρώ, ενώ πρέπει να ρυθμιστούν και τα μπόνους. Όπως αναφέρει η «SportDay», προτού γίνει νέα προσπάθεια, ο Νίκος Θανόπουλος θα μιλήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για το συγκεκριμένο θέμα.

Καράμπελας: «Οι στόχοι είναι μεγάλοι…»

Να δικαιώσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που τον έφερε στην ΑΕΚ θέλει ο Νίκος Καράμπελας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ανοιχτής προπόνησης της ομάδας. «Οταν έρχεσαι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, οι στόχοι είναι μεγάλοι και ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Η ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό και είναι τιμή μου που αποτελώ επιλογή του προπονητή. Στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε αγώνα, να βοηθάω την ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε τους κατάλληλους παίκτες και την κατάλληλη ποιότητα για να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Για εμάς, για τον κόσμο και για να δικαιώσουμε τον προπονητή», δήλωσε ο πρώην αριστερός μπακ του Άρη.

Αποθεωτική αναφορά επιφύλασσε χθες το Eurosport για τον Περπαρίμ Χετεμάι μετά τις εμφανίσεις του με τη Φινλανδία στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 21 στη Σουηδία: «Εχει εξαιρετική τεχνική και ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ανήκει στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά και θα συζητηθεί στο μεταγραφικό παζάρι».

Eπιμένουν τις τελευταίες ημέρες στον ισπανικό Τύπο για τον Πάμπλο Αμος και στον αργεντίνικο για τον Λιονέλ Ρίος. Κανείς από τους δύο παίκτες, ωστόσο, δεν προκύπτει να ενδιαφέρει την ΑΕΚ.

Στην Ισπανία μετέβη ο Χουανφράν, για να υποβληθεί σε επέμβαση στις αμυγδαλές.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x