Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Ομερτά» άνευ προηγουμένου!

Αποφασισμένοι να κρατήσουν το πέπλο μυστηρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Κύπριο επιχειρηματία εμφανίζονται όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες για την είσοδό του στην ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από μετόχους της ΠΑΕ που κατέχουν μικρό ποσοστό, ούτε μέτοχοι με μεγαλύτερο μερίδιο γνώριζαν τις εξελίξεις. Ικανοποιημένος από την πρόταση της «Ένωσης» εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μάντζιος. Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα του Λεονάρντο!

Αποφασισμένοι να κρατήσουν το πέπλο μυστηρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Κύπριο επιχειρηματία εμφανίζονται όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες για την είσοδό του στην ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από μετόχους της ΠΑΕ που κατέχουν μικρό ποσοστό, ούτε μέτοχοι με μεγαλύτερο μερίδιο γνώριζαν τις εξελίξεις. Παράδειγμα αποτελεί ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος δεν είναι ενήμερος!

Σε ό,τι αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι ενοχλημένος, επειδή νιώθει ότι συμβαίνουν σημαντικά πράγματα ερήμην του και θα έπρεπε να έχει την απαραίτητη πληροφόρηση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί μεθαύριο, οπότε θα μεταβεί στην Αυστρία ο Νίκος Θανόπουλος και θα ενημερώσει τον 61 ετών προπονητή πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Πιθανότητα μέχρι την Παρασκευή όλα θα έχουν λήξει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες ζητούσαν διευκρινίσεις για τον επενδυτή, για τις μεταγραφές, για όλα. Κάποια στιγμή υπήρξε η φήμη ότι ο Βλαδίμηρος Λανίτης ή ο Νίκος Σεβέρης είναι ο «Κολοσσός» που μπαίνει στην «Ένωση». Η πληροφορία για τον πρώτο επιχειρηματία εκ των υστέρων αποδυναμώθηκε κι αυτό ήταν φυσικό, με δεδομένο ότι ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου μετέδωσε τη διάψευσή του για εμπλοκή του στην ΑΕΚ. Όσον αφορά τον κ. Σεβέρη, είναι μια μάλλον δύσκολη -έως απίθανη- πληροφορία για να είναι ακριβής.

Η μυστικοπάθεια που επικρατεί αιτιολογείται από διοικητικά στελέχη της «Ένωσης» ως εξής: «Προτού ολοκληρωθεί η αγορά των μετοχών, δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο». Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ο φόβος μήπως η δημοσιότητα χαλάσει το deal. Ο Νίκος Θανόπουλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, βρισκόταν χθες το βράδυ στο εξωτερικό για το φλέγον ζήτημα και τις τελικές επαφές, έτσι ώστε να δρομολογηθούν και να επισπευσθούν όλες οι διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ.

Θετικός ο Μάντζιος

Ικανοποιημένος από την πρόταση της ΑΕΚ εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μάντζιος. Η «Ένωση» προσφέρει στον επιθετικό του Παναθηναϊκού τετραετές συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές που ξεκινούν από 450.000 ευρώ την πρώτη σεζόν και καταλήγουν στις 600.000 ευρώ την τελευταία χρονιά. Παρόλα αυτά, ο διεθνής φορ δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα του δανεισμού, την οποία επεξεργάζονταν αρχικά οι «κιτρινόμαυροι».

Ούτε ο Παναθηναϊκός, ομως, θέλει να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον παίκτη, τον οποίο δεν υπολογίζει και θέλει να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από την αποδέσμευσή του. Η ΑΕΚ θέλει αρχικά να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του 26χρονου παίκτη και τώρα θα αναζητήσει τη φόρμουλα με την οποία θα μπορέσει να τον αποκτήσει (αγορά ή συνιδιοκτησία), από τη στιγμή που ο δανεισμός δεν προχωρά.

Επανέρχεται του Λεονάρντο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», η ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό ρίχνουν γέφυρες και η «χρυσή τομή» φαίνεται να βρίσκεται σ' έναν καλύτερο διακανονισμό. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μοναδικό πρόβλημα της «κιτρινόμαυρης» πρότασης για τον Γιάννη Κομπότη. Η «Ένωση» είχε προτείνει την αποπληρωμή των 800.000 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας και δεν ικανοποιούσε τους «πράσινους».

Με τη διαφαινόμενη εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ, η ΑΕΚ μπορεί να προτείνει καλύτερο διακανονισμό και αυτό προτίθεται να κάνει τις επόμενες μέρες: να προτείνει δύο δόσεις των 400.000 ευρώ αντί για τρεις δόσεις των 200.000, 300.000 και 300.000 ευρώ.
Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μορφή αποπληρωμής του ποσού θα βρει ικανοποιημένη την πλευρά του Λεβαδειακού, γι' αυτό και υπάρχει αισιοδοξία πως η υπόθεση Λεονάρντο θα έχει τελικά θετική έκβαση για την ΑΕΚ μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, η διοίκηση της ΑΕΚ και της Μάλαγα έχουν συμφωνήσει στη μεταγραφή του Εντίνιο, ο Πορτογάλος επιθετικός έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, αλλά ο προπονητής των Ανδαλουσιανών, Λόπεθ Μουνίθ, δεν έχει πειστεί για τον Εντίνιο, γι' αυτό και δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Οι Ισπανοί λένε πως μπορεί να χαλάσει αν δεν προχωρήσει μέσα στο επόμενο διήμερο!

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x