Φουλάρει για αμυντικό χαφ η ΑΕΚ, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει το θέμα. Έρχεται το μεσημέρι και υπογράφει ο Τσιρίλο. Συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα η προετοιμασία. «Σε 20 μέρες θα ξέρουμε οριστικά», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής και πρόσθεσε: «Θα γίνει ένα μεγάλο έργο από μια μεγάλη εταιρεία». «Αποφασίζει εκείνος που πληρώνει», η απάντηση σε όσους επιμένουν για Ν. Φιλαδέλφεια.
Μένει ο μέσος
«Περιμένω ακόμη δύο παίκτες, έναν αμυντικό και έναν αμυντικό χαφ, που θα αντικαταστήσουν τους Άλβες και Ασουνσάο». Τάδε έφη ο Φερνάντο Σάντος στην επίσημη πρώτη της ΑΕΚ. Με την απόκτηση του Τσιρίλο, εκείνο που εκκρεμεί πλέον είναι η απόκτηση ενός ικανού μέσου που θα αποτελέσει το έτερον ήμισυ του Κώστα Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή. Η «Ένωση» κινείται με άκρα μυστικότητα για την απόκτηση του εν λόγω άσου, που θα προέρχεται από την κοινοτική αγορά και το πιθανότερο είναι να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι την Παρασκευή. Άλλωστε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έχει ζητήσει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο Κόνιε της Ιταλίας, όπου θα ξεκινήσει το Σάββατο η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.
Έρχεται και υπογράφει ο Τσιρίλο
Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επισήμως από το βράδυ της Τρίτης ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο 28χρονος Ναπολιτάνος αμυντικός έστειλε μέσω φαξ υπογεγραμμένο το προσύμφωνο για συμβόλαιο διάρκειας για 2+1 χρόνια που θα του αποφέρει 300.000 ευρώ ετησίως (τον πρώτο χρόνο η Λέτσε θα πληρώσει το μισό συμβόλαιο). Ο Ιταλός άσος αναμένεται στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι για να υποβληθεί σε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και αν είναι «καθαρές», θα υπογράψει κανονικό συμβόλαιο και θα ενταχθεί στις τάξεις της ομάδας, ενώ θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας που θα αναχωρήσει για το Κόνιε.
Προανήγγειλε εξελίξεις, απάντησε στις αντιδράσεις ο Νικολαΐδης
Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της χωροθέτησης του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως έκανε γνωστό ο Ντέμης Νικολαΐδης στη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής. «Θα έχουμε σε 20 ημέρες και πάλι συνάντηση με την Πολιτεία για να συζητήσουμε επί της ουσίας και μάλλον θα πάμε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής (Αχιλλέα Κουρέπη). Η επιλογή μας θα είναι η καλύτερη δυνατή για την ΑΕΚ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που στο προσεχές διάστημα θα εξετάσει με τη βοήθεια ειδικών τις δύο περιοχές, ανατολικά και δυτικά της Αττικής οδού αντίστοιχα, που έχουν προεγκριθεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαΐδης «ξέκοψε» πως η ΠΑΕ θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το γήπεδο: «Η ΠΑΕ θα αποφασίσει πού θα χτιστεί το γήπεδο. Γιατί να έχει λόγο η Ερασιτεχνική σε αυτό; Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα γίνει από μια μεγάλη εταιρία, η οποία θα κοιτάξει τα έσοδά της. Κανείς δεν μας κάνει χάρη. Αποφασίζει εκείνος που πληρώνει. Το πιο εύκολο θα ήταν να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή έκτασης, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν το θέλαμε».
Όσο για την περίπτωση να κατασκευαστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ήταν για μια ακόμη φορά κάθετος: «Κι εγώ θα ήθελα να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αυτό δεν γίνεται», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη και του σχεδίου του. «Το σχέδιό του ήταν λάθος και η χωρητικότητα του γηπέδου ήταν μικρότερη από 36.500 που έλεγε. Απλώς ήθελαν κάτι να δείξουν ενόψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής», είπε.
Διπλή προπόνηση και την Τρίτη
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ, επί εδάφους… Θρακομακεδόνων. Οι παίκτες της «Ένωσης» επικεντρώθηκαν σε τρέξιμο και ασκήσεις αντοχής, ενώ στην απογευματινή ακολούθησαν περισσότερο ασκήσεις με μπάλα. Στο πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του συμμετείχε και ο Βασίλης Λάκης, ο οποίος παράλληλα πέρασε επιτυχώς τις εργομετρικές εξετάσεις. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος. Απόντες οι Κατσουράνης και Σορεντίνο που έχουν παραπάνω άδεια, όπως και ο Τσιρίλο που έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη. Σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν επίσης με δύο προπονήσεις, οι οποίες θα γίνουν στους Θρακομακεδόνες. Η πρώτη θα είναι στις 09:00 το πρωί και η δεύτερη στις 18:00 το απόγευμα.
«Ανεβασμένοι» οι παίκτες
Βελτιωμένα κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ήταν τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως ενημερώθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Οι παίκτες της «Ένωσης» θα υποβληθούν σε ανάλογες εξετάσεις μετά την επιστροφή της ομάδας από το «Κόνιε», ώστε να διαπιστωθεί ποια θα είναι τα αποτελέσματα της σκληρής προετοιμασίας που θα γίνει στη Βόρεια Ιταλία.
Νέα συμφωνία με Παπαδόπουλο
Σε συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματά της στο κύπελλο UEFA, με την εταιρεία του Πασχάλη Παπαδόπουλου προχώρησε η ΑΕΚ, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα από τον δεύτερο.
«Η εταιρεία μας ανακοινώνει την επέκταση της σύμβασης με την ΠΑΕ ΑΕΚ για άλλα τρία χρόνια, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των τηλεοπτικών και διαφημιστικών δικαιωμάτων των αγώνων της ομάδας για το Κύπελλο UEFA. Η σύμβαση έληγε το καλοκαίρι του 2006, όμως οι δύο πλευρές, επιβεβαιώνοντας την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία τους, προχώρησαν σε πρόωρη ανανέωση για ακόμα τρεις σεζόν. Να σημειωθεί ότι η εταιρία μας κατέχει τα ανωτέρω δικαιώματα εδώ και μία δεκαετία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας του Πασχάλη Παπαδόπουλου.
*Περίπου 14.000 διαρκείας έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής για τη νέα σεζόν. Στόχος της ΠΑΕ είναι να πουληθούν περίπου 20.000 κάρτες, καθώς την προηγούμενη περίοδο τα διαρκείας αποτέλεσαν μια μεγάλη οικονομική ένεση για την «Ένωση» αποφέροντάς της περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Μπάμπης Πουλούτσης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






