Stoiximan Super League

Ύμνοι για Κατσουράνη από Βέρντερ

Την αποθέωση από τον Κλάους Άλοφς γνώρισε ο Κώστας Κατσουράνης, μετά την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση της Βέρντερ Βρέμης. «Μου αρέσει να διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές με συναίσθημα και ο Κατσουράνης είναι ένας από αυτούς», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης. Μόνο πρωινή προπόνηση την Κυριακή. Δοκιμάζεται ο Πορτογάλος Λιμπραμέντο. «Πιο πάνω από τις προσδοκίες του Σάντος ο πήχης», τόνισε ο Διονύσης Χιώτης, οριοθετώντας τους στόχους των παικτών της «Ένωσης». Ξεκαθαρίζει το θέμα μέσου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Πετάει» στις προπονήσεις ο Βλάνταν Ίβιτς.

Την αποθέωση από τον Κλάους Άλοφς γνώρισε ο Κώστας Κατσουράνης, μετά την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση της Βέρντερ Βρέμης. «Μου αρέσει να διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές με συναίσθημα και ο Κατσουράνης είναι ένας από αυτούς», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης. Μόνο πρωινή προπόνηση την Κυριακή. Δοκιμάζεται ο Πορτογάλος Λιμπραμέντο. «Πιο πάνω από τις προσδοκίες του Σάντος ο πήχης», τόνισε ο Διονύσης Χιώτης, οριοθετώντας τους στόχους των παικτών της «Ένωσης». Ξεκαθαρίζει το θέμα μέσου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Πετάει» στις προπονήσεις ο Βλάνταν Ίβιτς.

Τον Κώστα Κατσουράνη εξύμνησε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sport24, ο Κλάους Άλοφς. Ο γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης έμεινε έκπληκτος από την απόφαση του μέσου της ΑΕΚ να μην δεχτεί την ηγεμονική πρόταση που του έγινε από το γερμανικό σύλλογο. «Όταν η διοίκηση της ΑΕΚ μου είπε ότι την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αρχικά εξεπλάγην. Στη συνέχεια πίστεψα ότι εφόσον ο σύλλογος έδωσε το «ΟΚ», ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δε θα μπορούσε να αρνηθεί πρόταση που θα του απέφερε τα διπλά έσοδα από αυτά που παίρνει στην ΑΕΚ. Όταν αρνήθηκε ο Κατσουράνης εντυπωσιάστηκα, ωστόσο ήταν κάτι που περίμενα. Ο παίκτης είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να φύγει από αυτήν», τόνισε ο Άλοφς και συνέχισε: «Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα. Ποδοσφαιριστές σαν τον Κώστα Κατσουράνη σπανίζουν στις ημέρες μας. Είναι ένας από τους λίγους που λογαριάζουν περισσότερο το συναίσθημα και όχι τα χρήματα. Αγαπάει πολύ την ομάδα του και εκείνη του φέρεται σαν σε μεγάλο ποδοσφαιριστή».

Τέλος, ο παράγοντας της Βέρντερ ξεκαθάρισε ότι πολύ δύσκολα θα επανέλθει ο γερμανικός σύλλογος με νέα πρόταση. «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα πρόταση. Ωστόσο, επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να αποφασίσει, θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί άδικος κόπος μία νέα πρόταση», κατέληξε ο Κλάους Άλοφς.

«Χαίρομαι που έμεινα»

Ευχαριστημένος δήλωσε για την παραμονή του στην ΑΕΚ ο Κώστας Κατσουράνης. «Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολη. Η προσφορά κάλυπτε την ΑΕΚ. Η πρόταση που μου έκανε η Βέρντερ ήταν πολύ καλή. Μίλησα με τον πρόεδρο, ο οποίος ήθελε να με κρατήσει στην ομάδα. Η χρονική στιγμή ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο πρόεδρος μου είπε ότι σε αυτή τη φάση, με την προετοιμασία σε εξέλιξη, θα ήταν δύσκολο να βρει η ΑΕΚ τον αντικαταστάτη μου. Ειδικά τώρα που έχει περάσει πολύς καιρός από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου», τόνισε ο 25χρονος μεσοαμυντικός του δικέφαλου και κατέληξε: «Αν η πρόταση είχε έρθει νωρίτερα, δεν θα είχαμε κανέναν ενδοιασμό. Η ΑΕΚ άφησε σε εμένα την τελική απόφαση, αφού η προσφορά ήταν καλή και δεν μπορούσε να την αρνηθεί, αν εγώ ήθελα να φύγω. Τελικά αποφασίσαμε από κοινού να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Χαίρομαι με αυτή την κατάληξη, αφού είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ».

Από την πρώτη στιγμή τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Φερνάντο Σάντος δεν ήθελαν να αφήσουν τον ηγέτη της ομάδας να αποχωρήσει, παρά την πολύ καλή από οικονομικής πλευράς πρόταση, αφού ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ακόμη μέσου και δεν υπάρχει χρόνος για αναζήτηση και δευτέρου (και μάλιστα της αξίας του Κατσουράνη). Δεδομένης όμως της ηθικής δέσμευσης του Ντέμη Νικολαΐδη απέναντι στον παίκτη, πως δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του αν εκείνος θέλει να μεταγραφεί σε άλλο σύλλογο, τα πάντα εξαρτιόταν από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Όπως φαίνεται ούτε και ο ίδιος φάνηκε «ζεστός» στο να μετακομίσει στη Βέρντερ και όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στην «Ένωση».

Πρωινή προπόνηση, ρεπό το απόγευμα

Τελικά άλλαξε το πρόγραμμα της προπόνησης την Κυριακή και ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να διεξαχθεί μόνο πρωινή προπόνηση και έδωσε ρεπό στους παίκτες του για το απόγευμα, ώστε να βρουν την ευκαιρία οι τελευταίοι να επισκεφτούν τις ομορφιές του Κόνιε και να κάνουν τα ψώνια τους, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός έκρινε πως οι παίκτες του είναι καταπονημένοι από το σκληρό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών και ήθελε να τους αποφορτίσει λίγο. Τη Δευτέρα αναμένεται να επανέλθουν οι διπλές προπονήσεις.

Δοκιμάζεται Πορτογάλος

Πάντως η είδηση των ημερών μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Σάντος να δοκιμάσει έναν Πορτογάλο παίκτη στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο λόγος για τον χαφ της Σάντα Κλάρα, τον Αντόνιο Λιμπραμέντο. Ο 23χρονος είναι επιλογή του ίδιου του τεχνικού της "Ένωσης", ο οποίος τον παρακολούθησε όλη την προηγούμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας της χώρας, όπου ο συγκεκριμένος αναδείχτηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Πάντως ο παίκτης δε φαίνεται να είναι αυτός που αναζητούν στους "κιτρινόμαυρους" για τη θέση που περισσεύει στο κέντρο, αλλά ο Πορτογάλος ίσως αποκτηθεί αν ικανοποιήσει το τεχνικό τιμ.

«Σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε ψηλότερα τον πήχη»

Ενθουσιασμένος από τις πρώτες προπονήσεις στο Κόνιε και την δουλειά που γίνεται ως τώρα στην ομάδα δήλωσε ο Διονύσης Χιώτης. «Πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο το ξεκίνημα που κάναμε. Δουλεύουμε σωστά και –το σημαντικότερο- δεν έχουμε τραυματισμούς», τόνισε αρχικά ο πορτιέρο της «Ένωσης» και συνέχισε: «Το κλίμα εδώ είναι πολύ καλό και οι συνθήκες για να δουλέψουμε είναι οι ιδανικές».

Ερωτηθείς για το συναγωνισμό που θα έχει με τον Στέφανο Σορεντίνο για τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, ο Χιώτης ανέφερε ότι συναγωνισμός πάντα θα υπάρχει και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε τον Σορεντίνο να τον καλωσορίσουμε. Θα δουλέψουμε και ο προπονητής θα επιλέξει ποιον θα χρησιμοποιήσει».

Αναφορικά με τους στόχους στη νέα σεζόν, ο 28χρονος γκολκίπερ ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό όλων είναι μόνο η σκληρή δουλειά. «Εμείς θα δουλεύουμε, θα δουλεύουμε και θα ξαναδουλεύουμε και ελπίζουμε να ανεβάσουμε κι εμείς τον πήχη ακόμα παραπάνω απ’ ότι πει ο προπονητής», κατέληξε ο Διονύσης Χιώτης.

«Πετάει» στις προπονήσεις ο Ίβιτς

Την προσοχή όλων έχει αποσπάσει ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος άσος δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πέραν των οργανωτικών του καθηκόντων, πηγαίνει το ίδιο καλά και στα ανασταλτικά, «αναγκάζοντας» τον Φερνάντο Σάντος να επιδοκιμάζει συχνά τις προσπάθειές του.

Ο Ίβιτς έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις που του επιτρέπουν συχνά να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει πάρα πολύ αφού η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να εκδηλώνει έτσι πολλές αντεπιθέσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται το ενδεχόμενο να καθιερώσει το Σέρβο σε αυτή τη θέση τοποθετώντας μπροστά του δύο παίκτες που θα τρέχουν ασταμάτητα στο χώρο του κέντρου.

Οδεύει προς κτήμα Καμπά το γήπεδο

Τις επαφές με τον Ντέμη Νικολαϊδη για το γήπεδο της Ένωσης στο κτήμα Καμπά επιβεβαίωσε μέσω της SportDay ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος. Η εν λόγω έκταση 250 στρεμμάτων βρίσκεται μεταξύ Παλλήνης και Κάντζας και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη για να στεγάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Ναι, έχω συζητήσει με τον κ.Νικολαΐδη πριν από κάποιο καιρό. Υπήρξαν συζητήσεις και με τους ιδιοκτήτες της έκτασης, αλλά δεν μας έχει γίνει επίσημη πρόταση», δήλωσε σχετικά. Στο προσεχές διάστημα θα εξεταστούν οι δύο περιοχές ανατολικά και δυτικά της Αττικής Οδού και στα τέλη Ιουλίου θα γνωστοποιηθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ποια είναι η εκλεκτή περιοχή.

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x