Stoiximan Super League

Κοβάσεβιτς: «Μεταβατική περίοδος για τον Ολυμπιακό»

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους «16» του Champions League, όπως δήλωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο ένθετο περιοδικό της «SportDay» για τη διοργάνωση. Πάντως, ο Σέρβος πρώην επιθετικός θεωρεί την τρέχουσα περίοδο μεταβατική για τους «ερυθρόλευκους».

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους «16» του Champions League, όπως δήλωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο ένθετο περιοδικό της «SportDay» για τη διοργάνωση. Πάντως, ο Σέρβος πρώην επιθετικός θεωρεί την τρέχουσα περίοδο μεταβατική για τους «ερυθρόλευκους». Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

- Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να επαναλάβει την πορεία της σεζόν 2007-2008;
«Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά μπορεί να επαναλάβει κάτι ανάλογο και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Σίγουρα φαβορί του ομίλου είναι η Άρσεναλ, πιστεύω όμως πως ο Ολυμπιακός μπορεί άνετα να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και να μπει στους "16" της διοργάνωσης. Δεν του λείπει τίποτα, ούτε πρέπει να φοβάται τις άλλες δύο ομάδες».

- Τι θα πρέπει να προσέξει στα παιχνίδια των ομίλων για να πάρει την πρόκριση;
«Πρέπει να έχει πίστη στις δυνάμεις του και να αγωνιστεί με πάθος και στα έξι παιχνίδια. Ο κόσμος της ομάδας είναι ενθουσιώδης και δεν θα πρέπει να παρασυρθεί. Ο όμιλος είναι δύσκολος και ας μην έχουν οι αντίπαλοι, πλην της Άρσεναλ, μεγάλα ονόματα στη σύνθεσή τους. Πρέπει όλοι στην ομάδα να δουν αυτά τα ματς καθένα ξεχωριστά, λες και παίζουν έναν τελικό. Πιστεύω ότι ο σοβαρός Ολυμπιακός με τους παίκτες και με τη βοήθεια του κόσμου δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενάντια στη Σταντάρ. Είναι στο χέρι μας».

- Υπάρχουν κλειδιά πρόκρισης που πρέπει να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός;
«Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξει η ομάδα είναι τα εντός έδρας παιχνίδια. Ο κόσμος στο Καραϊσκάκη δίνει μεγάλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές. Από κει και πέρα θεωρώ αναγκαίο να κλέψει κι ένα παιχνίδι μακριά από την Ελλάδα».

- Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Άλκμααρ;
«Μπορεί να αποδειχθεί και το σημαντικότερο. Είναι μία αναμέτρηση-κλειδί επειδή η ομάδα αγωνίζεται στην έδρα της και πρέπει να πάρει τη νίκη οπωσδήποτε. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Το χρειάζεται αυτό από την αρχή κάθε ομάδα. Εγώ θα είμαι στο γήπεδο και θα συνεχίσω να πηγαίνω. Ποντάρω στον "άσο" του Ολυμπιακού και όποιος και να είναι ο αντίπαλος στο Καραϊσκάκη μοναδικό αποτέλεσμα είναι ο "άσος". Χρειάζονται υπομονή και ψυχραιμία. Τίποτα δεν κρίνεται από το πρώτο λεπτό».

- Στην ομάδα φέτος ήρθαν κάποιοι παίκτες, υπάρχουν όμως και ελλείψεις. Από την άλλη, έχει και νέους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν...
«Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις, όπως και ατυχίες με τραυματισμούς, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν στέκεται σε πρόσωπα, έχει πολλούς και καλούς παίκτες στο ρόστερ του, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απατήσεις της διοργάνωσης. Πάνω απ' όλα είναι ο κόσμος και η ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει ποτέ. Σίγουρα αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος για την ομάδα, ωστόσο ο Ολυμπιακός πρέπει να προχωρήσει και είμαι σίγουρος πως με όποιον και να παίξει μπορεί να τα καταφέρει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x