Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Στο χέρι του Νοτιά

Απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να γίνει ο Νίκος Νοτιάς, καθορίζοντας τις εξελίξεις για το μέλλον του συλλόγου. Ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηιωάννου ενημέρωσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ δέχτηκαν να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Παραμένει ο Πέτρος Παππάς και βοηθά στην αναζήτηση επενδυτή. .

Απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να γίνει ο Νίκος Νοτιάς, καθορίζοντας τις εξελίξεις για το μέλλον του συλλόγου. Ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηιωάννου ενημέρωσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την περαιτέρω χρηματοδότηση της ομάδας, ενώ δέχτηκαν να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Αυτό που απομένει είναι ο Νίκος Νοτιάς να επιβεβαιώσει και γραπτώς την αποδοχή των μετοχών τους και να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 51%. Αντίθετα, ο Πέτρος Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ενεργός χρηματοδότης διατηρώντας το 12,5% και συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναλογικά με το ποσοστό του. Πάντως και ο ίδιος τονίζει πως αν τελικά δεν παραμείνει μέτοχος, προτιμά να δώσει τις μετοχές του και αυτός στον Νίκο Νοτιά.

«Έχω κάνει γραπτή πρόταση στον Νίκο Νοτιά μαζί με τον Πόλυ Χατζηιωάννου για να του παραχωρήσω τις μετοχές μου και να διευκολύνω το έργο του, διότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε άλλη αύξηση κεφαλαίου. Μου απάντησε θετικά και με ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνω», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο Γκίκας Γκούμας.

Ο Πέτρος Παππάς, με τη σειρά του, είπε στην ίδια εφημερίδα: «Είπα στον Νίκο Νοτιά ότι α) δεν σκέφτομαι να δώσω τις μετοχές μου στην Ερασιτεχνική, β) θα τον υποστηρίξω ώστε να μπορέσει να βρει μια σωστή λύση για την ΑΕΚ, γ) σκέφτομαι θετικά να ακολουθήσω μελλοντική αύξηση κεφαλαίου στο ποσοστό μου και στην περίπτωση που τελικά δεν το κάνω, προτιμώ να παραχωρήσω σε αυτόν τις μετοχές μου».

Ο Νίκος Νοτιάς περιμένει πλέον να εξασφαλίσει και τυπικά το 51% των μετοχών, έχοντας ήδη αρχίσει την αναζήτηση επενδυτή ο οποίος θα τον βοηθήσει στο έργο του και θα ελαφρύνει το βάρος που έχει πέσει σχεδόν εξ ολοκλήρου στους ώμους του. Φήμες κάνουν λόγο για προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Κύπριου επιχειρηματία Κρις Αναστασίου (με τον οποίο δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρώσουν τη συμφωνία οι Νίκος Θανόπουλος και Παντελής Αθηνής), την ώρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν δείχνει διάθεση στην παρούσα φάση να επιστρέψει στην ΠΑΕ.

Ακόμη στο… «περίμενε»

Δυσαρεστημένος από την αναβλητικότητα που εμφανίζει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στο θέμα της επέκτασης συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο δήλωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού φορ, Χουάν Μπέρος.

«Είμαι στην Ευρώπη από την Πέμπτη για άλλες υποθέσεις μου και πριν από 4-5 μέρες έστειλα e-mail στον πρόεδρο, για να τον ενημερώσω σχετικά και για να του πω ότι θα βρίσκομαι στην Αθήνα από την Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη», δήλωσε ο Χουάν Μπέρος στη «SportDay» και συνέχισε: «Του ζητούσα να μου ορίσει την ακριβή μέρα της συνάντησής μας μέσα σ' αυτό το πενθήμερο. Δεν έχει απαντήσει ακόμη, αν και έχουν περάσει τόσες μέρες. Πλέον, έχω αμφιβολίες ακόμη και για το αν θα γίνει η συνάντηση... Έχει περάσει τόσος καιρός και το θέμα παραμένει ανοιχτό».
Οι διοικητικές εξελίξεις στις τάξεις της ΑΕΚ δεν επιτρέπουν στον Νίκο Θανόπουλο να προβεί σε διαπραγματεύσεις για ένα τόσο «βαρύ» συμβόλαιο. «Η ΑΕΚ γνωρίζει τις απαιτήσεις μας και δεν θεωρώ πως είναι υπερβολικές με βάση την προφορά του Μπλάνκο στην ομάδα», τόνισε ο Χουάν Μπέρος, ο οποίος επιθυμεί οι ετήσιες απολαβές του πελάτη του να φτάνουν τις 800.000 ευρώ.

«Να βρούμε λύση για Τζεμπούρ»

Μια λύση που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές ζητεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ ο Έλληνας εκπρόσωπος του Ράφικ Τζεμπούρ, Γιάννης Λυπημένος, βλέποντας πως η περιθωριοποίηση του πελάτη του και οι συνεχείς υποχρεωτικές άδειες που δίνονται στον Γαλλοαλγερινό φορ δεν εξυπηρετούν κανέναν.

«Θέλουμε να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον κύριο Δημητριάδη, αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε και με τον πρόεδρο για να καταλήξουμε κάπου», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Τζεμπούρ.

* Ο Κρίστιαν Νέμεθ αγωνίστηκε με την Ουγγαρία απέναντι στην Γκάνα, στον πρώτο ημιτελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Η ομάδα του ηττήθηκε, αλλά ο 20χρονος φορ θα έχει υποχρεώσεις την Παρασκευή-για το μικρό τελικό-και δεν υπολογίζεται για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x