Stoiximan Super League

Άρης- Νέα Καβάλα 0-0

Ο Άρης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να πάρει το «τρίποντο» φιλοξενώντας την Νέα Καβάλα στο «Κ. Βικελίδης», αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της δέκατης αγωνιστικής της Super League έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν τον αγώνα με οκτώ παίκτες, χωρίς τους Ντικρόκ, Οικονόμου και Ονουάτσι που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από τον κ. Κουκουλάκη.

Ο Άρης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να πάρει το «τρίποντο» φιλοξενώντας την Νέα Καβάλα στο «Κ. Βικελίδης», αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της δέκατης αγωνιστικής της Super League έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν τον αγώνα με οκτώ παίκτες, χωρίς τους Ντικρόκ, Οικονόμου και Ονουάτσι που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από τον κ. Κουκουλάκη.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περίπτωση παιχνιδιού, προκειμένου ο νέος τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, να βγάλει τα πολυτιμότερα συμπεράσματα για την καινούργια του ομάδα. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, αν και έπαιξε ορθόδοξο ποδόσφαιρο "βομβαρδίζοντας" συνεχώς με ευκαιρίες την εστία των φιλοξενούμενων, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και η δυστοκία των επιθετικών του τείνει στο να γίνει χαρακτηριστική. Από την άλλη πλευρά, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η Καβάλα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θα πρέπει να θεωρείται στην «κούρσα» της φετινής Super League.

«Φωτιά» από το 25’ ως το 45’

Για την εικόνα του ματς μέχρι το 25’ θα ταίριαζε «γάντι» η παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»… Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο «μουδιασμένα» και επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι αναγνωριστικού χαρακτήρα, χωρίς καμία προσπάθεια αιφνιδιασμού προς τον αντίπαλο. Από εκεί και ύστερα, όμως, η εικόνα του ματς ανετράπη ριζικά.

Από το 25’ και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας είχε πάρει φωτιά. Η Καβάλα, κλείστηκε στην άμυνά της και αρκέστηκε στο γνωστό της παιχνίδι των αντεπιθέσεων, κάτι που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα -μέχρι στιγμής- στην Super League. Μάλιστα, με πρωταγωνιστή τον Ρινκόν, που είχε πάρει τη θέση του τραυματία Ιωάννου από το 4’, έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ τόσο στο 25’ όσο και στο 35’, όταν o ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σηφάκη.

Ο Άρης πέραν από την πολύ καλή παρουσία του πρώην πορτιέρο της Μίλαν, Κάλατς, είχε να αντιμετωπίσει τόσο την δυστοκία των επιθετικών του όσο και τα δοκάρια. Στο 42’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Νέτο που με απευθείας εκτέλεση φάουλ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καβάλας. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, διαμαρτύρονται έντονα για μια περίπτωση πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Κουκουλάκης σε ανατροπή του Χαβίτο από τον Οικονόμου στο 36’.

45' ακατάλληλα για καρδιοπαθείς…

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης τα είχε όλα… εκτός από γκολ! Και αυτό είναι το παράδοξο. Τι κι αν η Καβάλα τέλειωσε το παιχνίδι με οκτώ(!) παίκτες, τι κι αν το γήπεδο είχε "γύρει" καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αρχικά στο 65’, ο Ντικρόκ ήταν ο πρώτος παίκτης που ο Κουκουλάκης του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Ακολούθως, τη σειρά πήρε ο Οικονόμου στο 89’ ενώ τον «χορό» των κόκκινων καρτών ολοκλήρωσε ο Ονουάτσι λίγο πριν την εκπνοή. Στο 79’, ο Γκρασιάν, ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάλατς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χαβίτο- κατάφερε- εξ’ επαφής να στείλει την μπάλα απελπιστικά άουτ. Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν στο 93’, όταν ο Ονουάτσι στην αντεπίθεση για την ομάδα του, βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη και έστειλε την μπάλα άουτ.

Δείτε εδώ τοφιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης(Δημήτρης Μπουγιουκλής): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Φερνάντεζ, Κόκε, Αμπρέου, Χαβίτο(87' Λαμπριάκος), Ρομπέρζ (74' Κάλβο) , Πίτου Γκαρσία (Γκρατσιάν 54').

Καβάλα(Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Θεοδωρέλλης, Ντομπρασίνοβιτς (Σιόντης 57'), Ντικρόκ, Μεντί, Ορούμα (72' Πόποβιτς), Ιωάννου(5' Ρινκόν), Ονουάτσι

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x