Με ένα… θύμα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες. Ο Βλάνταν Ίβιτς αποχώρησε αισθανόμενος ενοχλήσεις στο γόνατο και το απόγευμα θα προπονηθεί ατομικά για προληπτικούς λόγους, αφού δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς Μάλμπασα και Βενλίνσκι, το ίδιο θα κάνει και ο Πλιάτσικας την Πέμπτη. Ολοκληρώνεται εντός της ημέρας η μεταγραφή του Τσάνκο, αφού η Μάλμε στέλνει το φαξ με τις υπογραφές
Καμία ανησυχία για Ίβιτς
Με ένα… θύμα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην κατάφυση του τένοντος στο δεξί γόνατο και αποχώρησε. Ο Σέρβος άσος θα ακολουθήσει στην απογευματινή προπόνηση (18:30) ατομικό πρόγραμμα, κυρίως για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή στην Αγγλία για το σαββατιάτικο φιλικό με την Τσάρλτον.
Εξάλλου, ελαφρύ αποσπαστικό κάταγμα στην κερκίδα του αριστερού χεριού έδειξε η ακτινογραφία που έβγαλε το πρωί ο Άγγελος Κομβολίδης. Ο νεαρός επιθετικός είχε τραυματιστεί στο συγκεκριμένο σημείο στην προπόνηση της Δευτέρας μετά από άσχημο πέσιμο στο έδαφος, ωστόσο και καθώς ο τραυματισμός του είναι στο χέρι, θα συνεχίσει να προπονείται κανονικά με ειδικό προστατευτικό νάρθηκα.
Η πρωινή προπόνηση που έγινε και πάλι κάτω από τον καυτό ήλιο δεν είχε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις. Ο Νίκολα Μάλμπασα όπως αναμενόταν ξεπέρασε πλήρως τη θλάση που είχε υποστεί στο Κόνιε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του που στηρίζει πολλά πάνω του. Άλλωστε μέχρι να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει γερός και δυνατός ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος, ο 28χρονος Σέρβος θα επωμιστεί το βάρος της αριστερής πλευράς της άμυνας της «Ένωσης».
Το δρόμο του Μάλμπασα αναμένεται να ακολουθήσει την Πέμπτη και ο Βασίλης Πλιάτσικας. Ο νεαρός αμυντικός μέσος ξεπέρασε τη θλάση που υπέστη στην Ιταλία και τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετές ημέρες. Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε και ο Όλεγκ Βενλίνσκι. Ο Ουκρανός άσος κατάφερε να αντέξει μόλις 15 λεπτά στην προπόνηση της Τρίτης, αφού ταλαιπωρείτο από φαρυγγίτιδα, όμως πλέον είναι απολύτως καλά. Ο Κώστας Κατσουράνης, ακολούθησε για μια ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ανεβάζοντας ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο «αρχηγός» αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος στις 10 Αυγούστου. Ευχάριστα είναι τα νέα και για τον Σταύρο Τζιωρτζόπουλο. Η πορεία της αποθεραπείας του 27χρονου άσου εξελίσσεται απόλυτα ομαλά.
Την Πέμπτη θα γίνει μόνο μια προπόνηση, το πρωί, ενώ την Παρασκευή η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αγγλία και το φιλικό με την Τσάρλτον.
Τελειώνει του Τσάνκο…
Ολοκληρώνεται και τυπικά την Τετάρτη η μεταγραφή του Λούι Τσάνκο στην ΑΕΚ. «Έχουμε συμφωνήσει με τον παίκτη και περιμένουμε απάντηση της Μάλμε. Είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων παικτών της ΑΕΚ ο Ίλια Ίβιτς. Η «Ένωση» έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Σουηδό μέσο για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές 150-180 χιλ. ευρώ, ενώ η Μάλμε θα καρπωθεί περίπου 250 χιλ. ευρώ. Αυτό που καθυστερεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι το γεγονός πως οι Σουηδοί βρίσκονται στο Ισραήλ για τον επαναληπτικό του υπέρ τους 3-2 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δεν έχουν… μυαλό για μεταγραφές. Ωστόσο εντός της ημέρας αναμένεται να στείλουν υπογεγραμμένα τα συμβόλαια δίνοντας το δικαίωμα στον Τσάνκο να ενταχθεί στο δυναμικό των «κιτρινόμαυρων».
Διεθνείς Βενλίνσκι και Κρασσάς
«Στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Εθνική Ουκρανίας και να συμμετάσχω στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας», έχει δηλώσει κατ’επανάληψη ο Όλεγκ Βενλίνσκι και η επιθυμία του φαίνεται να γίνεται σε πρώτη φάση πραγματικότητα. @2@
Ο 27χρονος άσος (έχει 6 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική) συμπεριελήφθη από τον Όλεγκ Μπλαχίν στην αποστολή των Ουκρανών για το τουρνουά «Βαλερί Λομπανόφσκι» που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 28 Αυγούστου στο Κίεβο και στο οποίο θα πάρουν μέρος επίσης η Πολωνία, η Λευκορωσία και το Ισραήλ. Το πρώτο βήμα έγινε για τον Βενλίνσκι και πλέον είναι στο χέρι του να πείσει με την απόδοσή του στην ΑΕΚ τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ουκρανίας πως αξίζει μια θέση στην αποστολή για τα γήπεδα της Ουκρανίας. Βέβαια το έργο του δεν θα είναι εύκολο, αφού οι Ουκρανοί διαθέτουν πληθώρα ικανών επιθετικών (Σεφτσένκο, Βορονίν, Ρεμπρόφ, Βορομπέι).
Εξάλλου στην Εθνική Κύπρου κλήθηκε ο Σίμος Κρασσάς για τον εκτός έδρας αγώνα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στις 17/8.
*Με ιδιαίτερη λάμψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η παρουσίαση των νέων παικτών της ΑΕΚ.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






