Stoiximan Super League

Στα «κιτρινόμαυρα» ο Τσάνκο

Ο Λούι Τσάνκο είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την απόκτηση του 26χρονου Σουηδού μέσου της Μάλμε, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ», δήλωσε ο παίκτης. Αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση ο Ίβιτς, με ενοχλήσεις στο γόνατο. Κανονικά προπονήθηκαν οι Μάλμπασα, Βενλίνσκι. Πρόβλημα ίσως προκύψει στην μεταγραφή του Κονέ μετά από ανακοίνωση-παρέμβαση του Ολυμπιακού

Ο Λούι Τσάνκο είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την απόκτηση του 26χρονου Σουηδού μέσου της Μάλμε, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ», δήλωσε ο παίκτης. Αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση ο Ίβιτς, με ενοχλήσεις στο γόνατο. Κανονικά προπονήθηκαν οι Μάλμπασα, Βενλίνσκι. Πρόβλημα ίσως προκύψει στην μεταγραφή του Κονέ μετά από ανακοίνωση-παρέμβαση του Ολυμπιακού

Τσάνκο και επίσημα

Όπως ακριβώς αναμενόταν, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σουηδού μέσου της Μάλμε, Λούι Τσάνκο. Ο ποδοσφαιριστής θα ανήκει στο δυναμικό του "δικεφάλου" για τα επόμενα τρία χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του, αν και δεν ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ, να αγγίζουν τα 180.000 ευρώ. Η Μάλμε, η οποία έστειλε τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, θα λάβει περίπου 250.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρόνου μέσου Louay Chanko. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων».

Ο Σουηδός μέσος, γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1979 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Σιριάνσκα Φορενίνγκεν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε έως το 1998. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Ασιρίσκα, ενώ το 2001 εντάχθηκε στο δυναμικό της Τζουργκάρντεν. Το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2002, τον βρήκε στη Μάλμε, ομάδα από την οποία τον απέκτησε η «Ένωση».

«Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα»

Ο Λούι Τσάνκο έκανε, πριν από την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Τετάρτης, τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Πολλοί στη Σουηδία ξαφνιάστηκαν που ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Ήμουν για λίγες ημέρες με την ομάδα στην Ιταλία. Ήταν λίγο δύσκολη η προσαρμογή μου, αλλά οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Όλα είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από μία ομάδα, συνήθως κανείς δε χαίρεται. Το ίδιο συμβαίνει και με έμενα, αλλά αυτό είναι το μέλλον μου», ανέφερε ο Σουηδός μέσος και στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. «Θα πρέπει να έχουν πλέον τα μάτια τους ανοιχτά. Έγινα μέλος μίας μεγάλης ομάδας και αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει για να διαπιστώσουν αν μπορώ να βοηθήσω την Εθνική ομάδα της πατρίδας μου».

Πρόβλημα με Κονέ;

Πρόβλημα ίσως να προκύψει στην υπόθεση της μεταγραφής του Παναγιώτη Κονέ, καθώς ήρθε μια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να περιπλέξει τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός επικαλείται άρθρο του κανονισμού μεταγραφών επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το οποίο ο ποδοσφαιριστής ανήκει στους «ερυθρόλευκους». Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε σήμερα παρέμβαση τόσο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) όσο και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ) για το θέμα της «μεταγραφής» του ποδοσφαιριστή της Παναγιώτη Κονέ, σε άλλη ΠΑΕ. Σύμφωνα με τον κανονισμό μεταγραφών επαγγελματικού ποδοσφαίρου (κανονισμός 1), άρθρο 8, παράγραφος 5, ο ποδοσφαιριστής ανήκει στο δυναμικό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Ακολουθεί το άρθρο το οποίο επικαλέστηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Αθλητής που ανήκει σε Π.Α.Ε. και μεταγράφεται σε ομάδα του εξωτερικού, υπογράφοντας σύμβαση παροχής αθλητικών υπηρεσιών, χωρίς τη συναίνεση της Π.Α.Ε. από την οποία προέρχεται, πριν από τη συμπλήρωση του δέκατου όγδοου (18ου) έτους της ηλικίας του ή πριν από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της δέσμευσής του σ’ αυτή, αν είναι άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, δεν μπορεί να μεταγραφεί σε άλλο σωματείο, ή Π.Α.Ε. στην Ελλάδα, αλλά εντάσσεται στην Π.Α.Ε. που ανήκε, είναι δε υποχρεωμένος, έστω και αν έχει ηλικία μεγαλύτερη του εικοστού πρώτου (21ου) έτους, να εκπληρώσει προς αυτή τις υποχρεώσεις που είχε κατά το χρόνο που μεταγράφηκε στην ομάδα του εξωτερικού».

Καμία ανησυχία για Ίβιτς

Με ένα… θύμα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην κατάφυση του τένοντος στο δεξί γόνατο και αποχώρησε. Ο Σέρβος άσος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην απογευματινή προπόνηση, κυρίως για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή στην Αγγλία για το σαββατιάτικο φιλικό με την Τσάρλτον.

Εξάλλου, ελαφρύ αποσπαστικό κάταγμα στην κερκίδα του αριστερού χεριού έδειξε η ακτινογραφία που έβγαλε το πρωί ο Άγγελος Κομβολίδης. Ο νεαρός επιθετικός είχε τραυματιστεί στο συγκεκριμένο σημείο στην προπόνηση της Δευτέρας μετά από άσχημο πέσιμο στο έδαφος, ωστόσο και καθώς ο τραυματισμός του είναι στο χέρι, θα συνεχίσει να προπονείται κανονικά με ειδικό προστατευτικό νάρθηκα.

Η πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, που έγινε και πάλι κάτω από τον καυτό ήλιο, δεν είχε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις. Ο Νίκολα Μάλμπασα , όπως αναμενόταν, ξεπέρασε πλήρως τη θλάση που είχε υποστεί στο Κόνιε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, που στηρίζει πολλά πάνω του και συμμετείχε κανονικά και στην απογευματινή προπόνηση. Άλλωστε μέχρι να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει γερός και δυνατός ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος, ο 28χρονος Σέρβος θα επωμιστεί το βάρος της αριστερής πλευράς της άμυνας της «Ένωσης».

Τον δρόμο του Μάλμπασα αναμένεται να ακολουθήσει την Πέμπτη και ο Βασίλης Πλιάτσικας. Ο νεαρός αμυντικός μέσος ξεπέρασε τη θλάση που υπέστη στην Ιταλία και τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετές ημέρες. Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε και ο Όλεγκ Βενλίνσκι. Ο Ουκρανός άσος κατάφερε να αντέξει μόλις 15 λεπτά στην προπόνηση της Τρίτης, αφού ταλαιπωρείτο από φαρυγγίτιδα, όμως πλέον είναι απολύτως καλά. Ο Κώστας Κατσουράνης, ακολούθησε για μια ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, τόσο το πρώι όσο κια το απόγευμα, ανεβάζοντας ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο αρχηγός της "Ένωσης" αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος στις 10 Αυγούστου. Ευχάριστα είναι τα νέα και για τον Σταύρο Τζιωρτζόπουλο. Η πορεία της αποθεραπείας του 27χρονου άσου εξελίσσεται απόλυτα ομαλά.

Την Πέμπτη θα γίνει μόνο μια προπόνηση το πρωί, ενώ την Παρασκευή η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αγγλία για το φιλικό με τα "σπαθιά".

Διεθνείς Βενλίνσκι και Κρασσάς @2@

«Στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Εθνική Ουκρανίας και να συμμετάσχω στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας», έχει δηλώσει κατ’επανάληψη ο Όλεγκ Βενλίνσκι και η επιθυμία του φαίνεται να γίνεται σε πρώτη φάση πραγματικότητα.

Ο 27χρονος άσος (έχει 6 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική) συμπεριελήφθη από τον Όλεγκ Μπλαχίν στην αποστολή των Ουκρανών για το τουρνουά «Βαλερί Λομπανόφσκι» που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 28 Αυγούστου στο Κίεβο και στο οποίο θα πάρουν μέρος επίσης η Πολωνία, η Λευκορωσία και το Ισραήλ. Το πρώτο βήμα έγινε για τον Βενλίνσκι
και πλέον είναι στο χέρι του να πείσει με την απόδοσή του στην ΑΕΚ τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ουκρανίας πως αξίζει μια θέση στην αποστολή για τα γήπεδα της Ουκρανίας. Βέβαια το έργο του δεν θα είναι εύκολο, αφού οι Ουκρανοί διαθέτουν πληθώρα ικανών επιθετικών (Σεφτσένκο, Βορονίν, Ρεμπρόφ, Βορομπέι).

Εξάλλου στην Εθνική Κύπρου κλήθηκε ο Σίμος Κρασσάς για τον εκτός έδρας αγώνα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στις 17/8.

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x