Stoiximan Super League

Ποινική δίωξη για τo αεροβόλο!

Ανοίγει ξανά ο φάκελος ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, μετά την επιβεβαίωση της ιατροδικαστικής εξέτασης ότι τα χτυπήματα του Τζόρβα προέρχονται από αεροβόλο, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για δέκα αδικήματα. Επίσης, ζήτησε από την Ασφάλεια Πειραιά τη διενέργεια προανάκρισης για να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές παραβάσεις.

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης των βολών από αεροβόλο που δέχθηκε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για δέκα αδικήματα.

Τα αδικήματα

1. Επικίνδυνη σωματική βλάβη
2. Παράνομη οπλοφορία
3. Παράνομη οπλοχρησία
4. Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που κινδυνεύει για κοινό όφελος
5. Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που τελέστηκε με φωτιά
6. Ρίψη προς τον αγωνιστικό χώρο και εναντίον άλλου, αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη
7. Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες
8. Χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες
9. Κατοχή βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων
10. Χρήση βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων.

Ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, προχώρησε στην ενέργεια αυτή την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, μετά την επιβεβαίωση από την ιατροδικαστική έρευνα της καταγγελίας που έκανε ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ότι δέχθηκε βλήματα στην πλάτη από αεροβόλο όπλο.

Ο αντιεισαγγελέας ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου:
α) να εκτελεστεί η με αριθμ. Πρωτ. 14182/3-12-09 παραγγελία προς την υπηρεσία και
β) να επισυναφθούν σε DVD η μαγνητοσκόπηση του αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ της 29-11-09 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» που πραγματοποιήθηκε από την ΕΡΤ και τυχόν άλλου καναλιού τηλεόρασης.

Πλέον είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και νέα δεδομένα στην εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός κατά της πρωτοδίκης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ. Θυμίζουμε ότι βάσει αυτής οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο 53.000 ευρώ για ρήψη φωτοβολίδων και για συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μεγάλη σημασία -πλέον- έχει ότι η υπόθεση θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς μέχρι στιγμής στην υπόθεση δεν είχε συμπεριληφθεί ο τραυματισμός του Τζόρβα από αεροβόλο όπλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x