Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Τι θα γίνει χωρίς Κοζώνη…

Έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο για το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζονται οι μέτοχοι. Ο μέτοχος Πέτρος Παππάς φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει τον Νίκο Νοτιά (και τους Πόλυ Χατζηιωάννου, Γκίκα Γκούμα με τους οποίους ήταν ανέκαθεν πολύ κοντά) να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της Εταιρείας, με δύο νέους «συμπαίκτες». Το μπάτζετ της ομάδας θα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια ανεύρεσης νέων επενδυτών. Αιχμηρή ανακοίνωση λήξης της κατάληψης.

Έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο για το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζονται οι μέτοχοι. Ο μέτοχος Πέτρος Παππάς φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει τον Νίκο Νοτιά (και τους Πόλυ Χατζηιωάννου, Γκίκα Γκούμα με τους οποίους ήταν ανέκαθεν πολύ κοντά) να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της Εταιρείας, με δύο νέους «συμπαίκτες». Το μπάτζετ της ομάδας θα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια ανεύρεσης νέων επενδυτών.

Εκείνο που φαίνεται ότι απασχολεί τους μετόχους είναι ποιο «πρόσωπο» θα έχει το νέο σχήμα. Ποιοι θα αναλάβουν να βγουν μπροστά, αναλαμβάνοντας θέσεις-κλειδιά στην «Ένωση». Όπως αναφέρει η «SportDay», μπροστά θα βγουν οι νέοι «συμπαίκτες», χωρίς να είναι γνωστό αν οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν καλύτερη σχέση με το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά την υπόθεση του Χαράλαμπου Κοζώνη, αυτή έχει περάσει στο παρελθόν για τους μετόχους της ΠΑΕ. Ο Ελληνοαμερικανός δεν κατάφερε να δώσει τις εγγυήσεις για το οικονομικό του μέγεθος. Το μόνο που έκανε ο 65χρονος επιχειρηματίας ήταν να στείλει μια γενική συστατική επιστολή από τράπεζα (τριών υποκαταστημάτων) του Ιλινόις και όχι καταθέσεις ή στοιχεία αποδεδειγμένης ρευστότητας. Το συγκεκριμένο πράγμα δεν διαψεύστηκε από την πλευρά του επιχειρηματία, όπως δεν διαψεύδονταν εδώ και καιρό.

Σημείο καμπής της υπόθεσης ήταν αναμφίβολα το δεύτερο έγγραφο Κοζώνη που έφτασε στα χέρια των μετόχων. Επρόκειτο για επιστολή ενός επενδυτικού fund, που, όπως τονίστηκε στην προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ, «οι μέτοχοι δεσμεύτηκαν στον κ. Κοζώνη να μη δώσουν στη δημοσιότητα». Λέγεται ότι δεν θα είναι καθόλου τιμητικό για την πλευρά Κοζώνη να αποκαλυφθούν στοιχεία για το εν λόγω επενδυτικό fund και το έγγραφο αυτό εμφανίζεται ως «όπλο» στα χέρια των μετόχων.

Αιχμηρή ανακοίνωση λήξης της κατάληψης!

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ - οι οποίοι είχαν προβεί σε κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ - στην οποία αναφέρουν ότι με «οριακή πλειοψηφία» αναστέλλεται η κατάληψη, «ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου», ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές προς τους Ντέμη Νικολαΐδη και Τάκη Κανελλόπουλο για τη σημερινή κατάσταση της «Ένωσης»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Παππά αργά το βράδυ της Κυριακής (13/12), δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα (14/12) τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ. Κατόπιν αυτού η συντονιστική επιτροπή κατάληψης, αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία την αναστολή της κατάληψης ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ: Στην ΠΑΕ ΑΕΚ διαχειριστικό έλεγχο μπορεί να ζητήσει μέσω της γενικής συνέλευσης (10/1 με αίτησή του 15 ημέρες πριν) όποιος μέτοχος-μέτοχοι είναι κάτοχος-κάτοχοι του 5% και πάνω. Παραδόξως ποσοστό πάνω από 5% στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν μόνο οι νυν ιδιοκτήτες συν οι κύριοι Νικολαΐδης, Κανελλόπουλος και βέβαια η ερασιτεχνική.

Κύριοι, όποιος από εσάς διαθέτετε αξιοπρέπεια και φιλότιμο, για να μπορεί να καθαρίσει τις όποιες θολές εικόνες για την οικονομική τρύπα που υπάρχει στην ΠΑΕ... ας απαιτήσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Κύριε Νικολαΐδη, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους μετόχους-αμετόχους και ερασιτεχνική. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς μας σε όλο τον οργανωμένο και μη κόσμο που στήριξε αυτή την κίνηση
».

H απόφαση των οπαδών της ΑΕΚ για αναστολή της κατάληψης πάρθηκε έπειτα από τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις που πήραν από τον Πέτρο Παππά. Ο τελευταίος φαίνεται πως έχει «κερδίσει» τους οργανωμένους με τη στάση του και τη δραστηριοποίησή του το τελευταίο διάστημα, ενώ διαφοροποίησε τη στάση του από τους άλλους μετόχους στις επαφές που είχε με τους οπαδούς. Μάλιστα, σε αντίθεση με τους Νικολαΐδη, Νοτιά και Θανόπουλο, δεν αποδοκιμάστηκε καθόλου από τους οπαδούς της ΑΕΚ στη διάρκεια του αγώνα με το Λεβαδειακό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, τη Δευτέρα αναμένεται να μπουν οι ορκωτοί λογιστές στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ για να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Στόχος των μετόχων είναι να αποδείξουν πως τα χρέη δεν είναι περισσότερα από όσα οι ίδιοι παρουσιάζουν, την ώρα που κάνουν προσπάθειες για εύρεση νέου ενδιαφερόμενου για την αγορά της ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x