Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Πρόκριση και βελτίωση

Η αναμέτρηση με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη (20:00) βρίσκεται στο μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό. Ετοιμοπόλεμος ο Σεμπαστιάν Λέτο, μάλλον θα προφυλαχθεί ο Σαλπιγγίδης. Δεν αναμένονται αλλαγές στην τετράδα της άμυνας, πιθανό να δώσει ανάσες στους βασικούς ο Νίκος Νιόπλιας.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, ωστόσο η ευρωπαϊκή παράδοση της ομάδας επιβάλλει να αντιμετωπίζονται και οι εκτός των συνόρων υποχρεώσεις με τη δέουσα σοβαρότητα. Για το λόγο αυτό, στο μυαλό του Νίκου Νιόπλια και των παικτών του βρίσκεται μόνο η αναμέτρηση με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη (20:00). Με νίκη ή ισοπαλία, ακόμη και με ήττα με 1-0, οι «πράσινοι» προκρίνονται στους «32» και θα είναι παρόντες στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής.

Στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια αναμένεται να βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Λέτο, που έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δάχτυλο του ποδιού του. Αντίθετα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και εκτός απροόπτου θα προφυλαχθεί. Εκτός μάχης είναι ο Γιόσου Σαριέγκι, για τον οποίο το προσεχές διάστημα περιλαμβάνει ατομικό πρόγραμμα μετά την επέμβαση στη χολή. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος αποκόμισε έναν ελαφρύ τραυματισμό από τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή, ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας, αλλά δεν πήρε μέρος στο διπλό. Ο Στέργος Μαρίνος κατά την διάρκεια της προπόνησης υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής και διάταση έσω πλαγίου του δεξιού γόνατος. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την Τρίτη.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» ενδέχεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, δεδομένου πως τρεις μέρες μετά (το Σάββατο) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι του 2009. Βέβαιη είναι η διατήρηση της τετράδας Μπιέρσμιρ, Καντέ, Βύντρα και Σπυρόπουλου στην άμυνα, ενώ δεν χάνουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα και οι Ζιλμπέρτο και Σισέ. Δεν αποκλείεται να πάρει ανάσες κάποιος εκ των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Νίνη. Αρκετές πιθανότητες να παίξει από την αρχή έχει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στον Ηρακλή.

Η προετοιμασία για το ματς με τη Ντιναμό ολοκληρώνεται την Τρίτη στις 20:00 στην Παιανία, ενώ στις 18:15 ο Νίκος Νιόπλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ. Η αποστολή της Ντιναμό φτάνει στις 11:50. Στις 17:30 ο προπονητής της ρουμανικής ομάδας, Κορνέλ Ταρνάλ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και μισή ώρα μετά θα γίνει η προπόνηση στο ΟΑΚΑ.

* Πενθήμερη άδεια αναμένεται να δώσει ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τα Χριστούγεννα. Ο νέος προπονητής ήθελε να αφήσει τους παίκτες του ελεύθερους για τέσσερις ημέρες, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη «κλείσει» εισιτήρια για να περάσουν τις διακοπές μακριά από την Αθήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x