Ιδανικά «έκλεισε» τη χρονιά του ο Άρης όπως υποστήριξε ο Ευθύμης Κουλουχέρης. Ο αμυντικός των «κίτρινων» αναφέρθηκε στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τις καινοτομίες που εισήγαγε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της για τη νέα χρόνια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ευθύμης Κουλουχέρης, μιλώντας στην εκπομπή του Libero FM 107,4 «Γεγονότα» ο Ευθύμης Κουλουχέρης:
Για τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού: «Μετά τον αγώνα με την Λιβαδειά θέλαμε να κάνουμε 2 νίκες στο γήπεδο μας και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον 1ο γύρο. Στον αγώνα όμως με την Τρίπολη ήμασταν κακοί και χάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε, έτσι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να ανέβουμε λίγο στην βαθμολογία και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Στον αγώνα είχαμε πάθος, καλό ρυθμό, ένταση και ήμασταν καλύτεροι, έτσι κερδίσαμε δίκαια. Τώρα πλέον έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου και όλοι ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια».
Για τη νέα εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα, οι παίκτες πρέπει σε κάθε να δείχνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Η ήττα από την Τρίπολη μας πείσμωσε πολύ και, υπό μια έννοια, ήμασταν τυχεροί που παίζαμε με τον Ολυμπιακό, είχαμε έξτρα κίνητρο καθώς είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος. Δουλέψαμε επίσης σκληρά και έτσι είχαμε καλή απόδοση, δεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο δουλειά και διάθεση για νίκες από την ομάδα».
Για τον Κούπερ και τις τακτικές που εφαρμόζει: «Σίγουρα η αλλαγή συστήματος μας επηρέασε αρχικά, είχαμε μάθει αλλιώς. Στο προηγούμενο σύστημα υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ που βοηθούσαν αμυντικά και ήμασταν καλύτερα καλυμμένοι στην άμυνα. Στο 4-4-2 του κ. Κούπερ πρέπει εκτός από τα αμυντικά χαφ, να γυρνούν και να καλύπτουν και οι πλάγιοι, που ως τότε έπαιζαν μόνο στην επίθεση. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό λοιπόν, οι Κάλβο και Χαβίτο γύρισαν πίσω και κάλυπταν χώρους, έτσι είχαμε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. Για αυτό η ομάδα δούλεψε καλά και στην άμυνα, πέρασε πλέον το στάδιο της προσαρμογής και όλοι νομίζω έχουν αντιληφθεί καλύτερα το ρόλο τους και τι ζητά από αυτούς ο προπονητής και πιστεύω ότι η ομάδα θα βελτιωθεί κι άλλο στην συνέχεια».
Για τη σχέση του με τον Αργεντινό προπονητή: «Όταν έμαθα πως θα ερχόταν ο κ. Κούπερ στην ομάδα προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες από παίκτες που τον γνώριζαν, μίλησα λοιπόν με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Σύντομα όμως ανακάλυψα ότι οι πληροφορίες που πήρα και έλεγαν για ένα σκληρό και κάπως απόμακρο προπονητή, δεν ήταν σωστές. Αυτό που βλέπω στις προπονήσεις είναι ότι ο κ. Κούπερ ξέρει καλά να χειρίζεται το υλικό της ομάδας, ξέρει πότε να είναι σοβαρός και πότε πιο χαλαρός. Μας δίνει κίνητρο ως παίκτες και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ομάδα. Όλοι έχουμε όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι είναι φανερό αυτό. Όσο για την φιλοσοφία του, έχω καταλάβει πως είναι από τους προπονητές που πιστεύουν ότι οι ομάδες χτίζονται πρώτα από την άμυνα. Πρέπει να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα και μετά να βρεις τρόπο να ξεκλειδώσεις την άμυνα του αντιπάλου σου».
Για το μέλλον της ομάδας: «Μέχρι τώρα όλοι έλεγαν ότι ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Τώρα όμως κάναμε μια νίκη ψυχολογίας για μας, άλλωστε πάλι 3 βαθμούς πήραμε, κερδίσαμε όμως τον πρώτο της βαθμολογίας, τον πρωταθλητή και ξέρουμε πλέον ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Στον 2ο γύρο θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση και να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλότερα στην βαθμολογία».
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






