Stoiximan Super League

Κούπερ: «Δεν βάζω όρια στην ομάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Άρη και την πρόκριση με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο παρουσιάστηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά το τέλος του αγώνα. Ο Αργεντινός τεχνικός αρνήθηκε να οριοθετήσει τους στόχους των «κιτρίνων» και απλώς ζήτησε διαρκή βελτίωση. «Δεν λέμε όχι σε τίποτα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να θέτουμε όρια στην ομάδα, αλλά να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να συνεχίσουμε να κοιτάμε ψηλά, αλλά όχι απότομα. Βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Άρη και την πρόκριση με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο παρουσιάστηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά το τέλος του αγώνα. Ο Αργεντινός τεχνικός αρνήθηκε να οριοθετήσει τους στόχους των «κιτρίνων» και απλώς ζήτησε διαρκή βελτίωση. «Δεν λέμε όχι σε τίποτα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να θέτουμε όρια στην ομάδα, αλλά να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να συνεχίσουμε να κοιτάμε ψηλά, αλλά όχι απότομα. Βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε», τόνισε.

«Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, έτσι το περιμέναμε γιατί ο Αστέρας είναι μια ομάδα οργανωμένη στην άμυνα. Ξέραμε ότι κυρίως οι επιθετικοί θα έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτούς και με τις κινήσεις τους να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Το δεύτερο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είχε να κάνει με τον τρόπο που βγαίνει ο Αστέρας στις αντεπιθέσεις κι όλα αυτά κάνουν τη νίκη μας πολύ σημαντική. Συνεπώς, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών και με τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν. Δεν έχασαν την έντασή τους σε κανένα σημείο του αγώνα κι αν σε κάποιες στιγμές φάνηκε το αντίθετο, ήταν αποτέλεσμα της υπέρ προσπάθειας. Χάσαμε όμως κάποιες αντεπιθέσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει. Από εκεί και πέρα, στο 2-0 δεν θέλαμε να ρισκάρουμε περισσότερο και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ. Ήταν σημαντικό το υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης που έδειξε η ομάδα, παρά την κούραση», τόνισε ο Έκτορ Κούπερ, που ευχαρίστησε τους φιλάθλους λέγοντας: «Ευχαριστούμε επίσης και τους φιλάθλους, καθώς σε κάθε παιχνίδι παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω, αφού είναι πάντα εκεί για να μας στηρίξουν. Θέλουν το Κύπελλο και το δείχνουν σε κάθε περίσταση».

Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για άμεση ανασύνταξη εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα την Κυριακή. «Δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό και από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Αν κρατήσουμε την ίδια συγκέντρωση, αποκτάμε ένα πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας. Δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να κρατάω τις ισορροπίες. Δεν θέλω να ξεφεύγει η ομάδα είτε από μια μεγάλη ευφορία είτε από μια άσχημη ήττα. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα αποτελέσματα. Όταν δουλεύεις σωστά έρχεται και το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή, εφόσον η ομάδα πάει καλά, σημαίνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Για να διατηρηθεί αυτό το κομμάτι, το σημαντικότερο είναι να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και η ψυχολογία των παικτών που συνήθως παίζουν λιγότερο ή δεν είναι στην αποστολή. Εγώ πάντα τους λέω ότι για να κρατηθούν οι ισορροπίες, οι παίκτες που δεν παίζουν πρέπει να διατηρούν την ίδια ένταση».

Ο προπονητής του Αστέρα, Βαγγέλης Βλάχος, τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεση που δεχθήκαμε. Απλά, ο Αρης πλέον έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πλέον μάλιστα είναι πιο επιθετικό. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x