Την πρώτη της φιλική νίκη επί ελληνικού εδάφους πέτυχε σήμερα η Σκόντα Ξάνθη. Οι «ακρίτες» αντιμετώπισαν στην Αλεξανδρούπολη την τοπική ΠΑΕ Θράκη, ομάδα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενώ επικράτησαν με 2-0. Περίπου 1.500 φίλαθλοι παρακολούθησαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν σχήματα και τακτικές οι τεχνικοί των δύο ομάδων, ενόψει την έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών τους, που αρχίζουν σε λίγες ημέρες. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν ο Λαμπριάκος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με πέναλτι και του πρώην παίκτη της ΠΑΕ Θράκη, Τζόουνς στο 88΄ με κοντινό πλασέ.
Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Τσικίνιο, Παβιό, Ζαπρόπουλος, Άντζας, Λέο Μινέιρο, Ντε Ματία, Μαχράτζε, Λουτσιάνο, Λάφατα. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Μελισσάς, Λαμπριάκος, Κάραμπας, Τζόουνς, Τσαμπαζόπουλος, Καζάκης, Φλίσκας, Γιάνσεν και Χαϊκάλης.
O προπονητής της Ξάνθης, Γιάννης Μαντζουράκης έκανε δηλώσεις στο τέλος της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Θράκη, λέγοντας ότι ήθελε ένα ακόμη πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι από το σημερινό καθώς δε βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Στο παιχνίδι όμως του Σαββάτου θα βγουν τέτοια, με αντίπαλο την Καστοριά και ενόψει της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν προπονήθηκε ο Έμερσον λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει και θα μπει σε κανονικούς προπονήσεων, τη Δευτέρα. Επιπλέον, έφτασε ο Σίκοφ από τα Σκόπια, ενώ η ΠΑΕ Θράκη ζήτησε δανεικούς τους Φλίσκα, Χαϊκάλη και Κουράκ, με τη Σκόντα να παραχωρεί μόνο τον τελευταίο.
Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






