Stoiximan Super League

Το αποτέλεσμα μετράει

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, το μόνο που μετράει είναι οι νίκες. Παρά την κάκιστη εμφάνισή τους (ειδικά στο β’ ημίχρονο), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και έμειναν "ζωντανοί" στο κυνήγι του Παναθηναϊκού. Σκόρερ στο 7ο λεπτό ο Νταρμπισάιρ. Μια επιπόλαιη ενέργεια του Ντάτολο οδήγησε στην αποβολή του στο 51'. Για εννέα λεπτά διακόπηκε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω ρίψης αντικειμένων. Δείτε τις φάσεις και το γκολ.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, το μόνο που μετράει είναι οι νίκες. Παρά την κάκιστη εμφάνισή τους (ειδικά στο β’ ημίχρονο), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και έμειναν "ζωντανοί" στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.

Σκόρερ στο 7ο λεπτό ο Νταρμπισάιρ. Μια επιπόλαιη ενέργεια του Ντάτολο οδήγησε στην αποβολή του στο 51'. Για εννέα λεπτά διακόπηκε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω ρίψης αντικειμένων. Οι Πειραιώτες έφτασαν στους 43 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο συγκατοικούν στη δεύτερη θέση.



Το ματς:

Το μοναδικό δίλημμα του Μπάντοβιτς, όσον αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας, ήταν ένα. Αν θα χρησιμοποιούσε τον Ντιόγο ή τον Νταρμπισάιρ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σέρβος τεχνικός προτίμησε τον Άγγλο στράικερ και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ο Μπράβο σέντραρε παράλληλα απ’ την αριστερή «πτέρυγα», η «στραβοκλοτσιά» του Καστελιόνε -στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία της μπάλας- τη σέρβιρε ιδανικά στον Νταρμπισάιρ, ο οποίος «νίκησε» με κεφαλιά τον Μπεθέρα, ανοίγοντας το σκορ (1-0) υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο 7’.

Όλο το παιχνίδι των φιλοξενούμενων πέρναγε από τα πόδια των Ζαϊρί και Ντάτολο. Ο Αργεντινός μέσος μπήκε από νωρίς στο «στόχαστρο» των φίλων του Πανιωνίου, που του πέταγαν αντικείμενα, κάτι που επέφερε μοιραία την προσωρινή διακοπή του ματς. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, ο Νταρμπισάιρ σκόραρε για δεύτερη φορά με κοντινή προβολή, αλλά το τέρμα που σημείωσε δεν μέτρησε ποτέ, καθώς είχε υποδειχθεί ορθώς σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη επίσκεψη των «κυανέρυθρων» στην αντίπαλη περιοχή έγινε αμέσως μετά από αυτή τη φάση, με τον Μπάλαμπαν να σουτάρει πάνω στον Νικοπολίδη, που ήταν σε ετοιμότητα και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη φάση. Στο 36’ ο Ντάτολο εκτέλεσε το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Στολτίδης έπιασε την γυριστή κεφαλιά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε τον Νταρμπισάιρ στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει λόγω του προβλήματος που αποκόμισε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο ζυγωματικό (δέχθηκε αγκωνιά από τον Σκούφαλη). Τον αντικατέστησε ο Ντιόγο.

Στο 52’ ο Ντάτολο αντίκρισε βλακωδώς την κόκκινη κάρτα του διαιτητή (δεύτερη κίτρινη), αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν επέτρεψε σε αντίπαλο να εκτελέσει ένα κερδισμένο φάουλ. Η ενέργειά του προκάλεσε νέο γύρο ρίψης αντικειμένων, με τον Κύρκο να διακόπτει το ματς για περίπου εννέα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα διευκόλυνε τον Πανιώνιο στην προσπάθειά του να πιέσει για την ισοφάριση. Στο μεταξύ, ο Ντουντού αποχώρησε στο 68’ λόγω ενοχλήσεων, με τον Λεονάρντο να τον αντικαθιστά. Με βασικό εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών τον Μπάλαμπαν, οι γηπεδούχοι «κυνήγησαν» το γκολ και στο 77’ έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν, το συρτό σουτ όμως του Κροάτη μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Νικοπολίδης επενέβη σωτήρια, σε λάθος προβολή του Στολτίδη.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μπεθέρα, Μανιάτης, Μπαρόνι, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης (66' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (78' Κούκετς), Σιόβας (46' Μπουβάλ), Νικολάου.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μαρέσκα (53' Λεονάρντο), Ρ. Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού (68' Λεντέσμα), Τοροσίδης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ (46' Ντιόγο).

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x