Ως την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε τον ερχομό του στην Αθήνα και τον Ολυμπιακό ο Τροντ Σόλιντ στην πρώτη του συνέντευξη σε περιοδικό του Βελγίου, το «Footmagazine». Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για όλους και για όλα, ενώ και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν στη νέα τους ομάδα και τα στοιχεία που τους έκαναν εντύπωση.
«Μεγάλη πρόκληση το λιμάνι»
«Είναι μια τεράστια πρόκληση, η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, γιατί έχει να κάνει με ένα μεγάλο σύλλογο. Μέχρι στιγμής έχω πολλούς παίκτες στη διάθεση μου. Για αυτό θα πρέπει να πάρω μέτρα, όχι απαραίτητα ευχάριστα», τόνισε Ο Σόλιντ και συνέχισε: «Δεν γνωρίζω ακόμα κατά πόσο θα μπορέσω να οδηγήσω την ομάδα να παίζει με ένα 4-3-3 όπως στην Μπριζ, αφού έχω διαφορετικού είδους παίκτες στη σύνθεσή μου. Οι ποδοσφαιριστές εδώ έχουν καλύτερη τεχνική κατάρτιση, αλλά πρέπει να τους μάθω τη γρήγορη επανάκτηση όταν χάνουν την μπάλα. Το δουλεύουμε αλλά θα χρειαστεί χρόνο».
«Δεν εγκατέλειψα εγώ τη Μπριζ»
Ο Τροντ Σόλιντ αναφέρθηκε στην υπόθεση με τη Κλαμπ Μπριζ, τονίζοντας: «Πρέπει κάποιος να δει αυτά τα φιλμ σαν κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την αποχώρηση μου. Έκανα αυτή τη κίνηση για να βοηθήσω μια μικρή κοινωνία ανθρώπων. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω φίλους μου, γιατί αν όντως ήταν δεν θα έκαναν τέτοια πράγματα.Δεν είμαι εγώ αυτός που εγκατέλειψα την Μπριζ και γι' αυτό το λόγο δεν έχω πολλά πράγματα να εξηγήσω. Λυπάμαι μόνο που δεν μπόρεσα να αποχαιρετήσω τους πρώην παίκτες μου με αξιοπρεπή τρόπο, αλλά έχω πάντα τη Μπριζ στη καρδιά μου».
«Δεν κατάλαβα γιατί έφεραν τα πράγματα τόσο γρήγορα στα δικαστήρια. Ήμουν σε διακοπές και τρεις ομάδες επικοινώνησαν μαζί μου. Ενημέρωσα την Μπριζ για να μην έρθουν με τις μ…ίες τους και κάνουν λόγο για συμφωνία κυρίων, που χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία, ώστε να διαπραγματευθούν με τον Γιάν Κέλεμανς. Το ξέρω γιατί ο Γιάν ήταν μαζί με τον Μαρκ Ντεγκρίζ και τον Μισέλ Ντ' Ογκ όταν τηλεφώνησαν σε έναν παίκτη στην Κρήτη για να μάθουν νέα για τη δική μου υπόθεση. Η τύχη είχε θελήσει να είμαι μαζί με τον παίκτη εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Αν στην Μπριζ ήθελαν πραγματικά μια συμφωνία μαζί μου, θα έμενα. Δεν είμαι πραγματικά κακός», πρόσθεσε ο Νορβηγός τεχνικός.
«Επηρεάζει ο Τύπος»
«O επηρεασμός του Τύπου από την άλλη μεριά είναι τεράστιος εδώ. Ο σύλλογος και εγώ, λοιπόν, χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να επικοινωνεί με τους δημοσιογράφους, ούτως ώστε να μάθω σε ποιους μπορώ να έχω εμπιστοσύνη και σε ποιους όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόλιντ και συνέχισε: «Πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου, γιατί το να είσαι πολύ ανοικτός στους απ' έξω, εδώ στην Ελλάδα, δεν είναι καλό. Μία διφορούμενη ή μία πρόταση μετά από σκέψη, μπορεί να παρερμηνευτεί. Γι' αυτό το λόγο θα είμαι πολύ προσεκτικός, λίγο μπλα μπλα και μετά θα φεύγω. Είναι παράξενο, αλλά έτσι πρέπει να κάνω. Στο Βέλγιο, έλεγα τα πράγματα όπως τα έβλεπα».
Με το μάτι των συνεργατών του Σόλιντ…
Αιχμές κατά του προηγούμενου προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε ο συνεργάτης του Σόλιντ, Κρις Βαν Πιουβέλντε. «Η πρώτη προπόνηση ήταν περίεργη. Θα έλεγε κανείς ότι οι παίκτες δεν είχαν κάνει τίποτα μέσα σε έξι εβδομάδες. Ο προηγούμενος προπονητής δεν τους είχε παραδώσει πρόγραμμα. Μερικοί έμοιαζαν πραγματικά εξαντλημένοι μετά από μια και μόνο προπόνηση. Προπαντός, όταν ο Σόλιντ άρχισε κατευθείαν με προπόνηση με μπάλα. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας κόντεψε να λιποθυμήσει. Χρειάστηκε σχεδόν να τον επαναφέρουμε. Χρειάστηκε επίσης κάποια στιγμή να σκεφτούμε να αλλάξουμε γήπεδο, επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί φίλαθλοι που ήταν αδύνατον ακόμη και να σεντράρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιουβέλντε.
Από την πλευρά του ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι τόνισε: «Εδώ οι άνθρωποι ζουν για το ποδόσφαιρο 24 ώρες το 24ωρο. Οι προηγούμενοι προπονητές δούλευαν μάλλον περισσότερο με feeling, επιμένοντας και στον τομέα της οργάνωσης. Η εκτίμηση εδώ είναι ότι ένας παίκτης 22 ετών, όπως ο Τουρέ, είναι ακόμα νέος. Το σκάουτινγκ είναι επίσης μια δραστηριότητα που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε δομή στην ομάδα. Πρέπει να δώσουμε και ισορροπία. Εδώ υπήρχαν δύο πραγματικά καλοί επιθετικοί και 7 ή 8 αμυντικοί μέσοι».
Ριβάλντο: «Είμαι Ευχαριστημένος από τον Σόλιντ»
Ευχαριστημένος δήλωσε ο Ριβάλντο για την μέχρι τώρα συνεργασία του με τον νέο τεχνικό της ομάδας Τροντ Σόλιντ. «Είναι λίγο νωρίς να πω κάτι παραπάνω, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή. Οι μέθοδοι του Σόλιντ μου θυμίζουν αυτές του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, αν εξαιρέσουμε την παρουσία του τώρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε προπονητής έχει τους δικούς του στόχους. Δεν έχουμε ακόμα συζητήσει ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος μου, αλλά νιώθω ότι το στιλ του παιχνιδιού φέτος θα είναι τελείως διαφορετικό από πέρυσι», τόνισε ο «Ρίμπο» και συνέχισε: «Πέρυσι, δεν ήμουν ευχαριστημένος και το παιχνίδι μας δεν ήταν καλό. Ελπίζω, όμως, ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».
Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






