Stoiximan Super League

«Πρώτα το Κύπελλο…»

Ματς χωρίς αύριο, όπου δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη χαρακτήρισε τον τελικό του Κυπέλλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας στο Novasports. «Και του χρόνου πρωτάθλημα», είπε. Παράλληλα απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του στον πάγκο ή τα μεταγραφικά. «Έκανα λάθη, αλλά από αυτά μαθαίνεις», τόνισε.Πώς σχολίασε την κριτική του Παύλου Γιαννακόπουλου μετά την πρόσληψή του.

Ματς χωρίς αύριο, όπου δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη χαρακτήρισε τον τελικό του Κυπέλλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας στο Novasports. Παράλληλα απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του στον πάγκο ή τα μεταγραφικά. Τι είπε για Σκόκο και «Killer». «Έκανα λάθη, αλλά από αυτά μαθαίνεις», τόνισε. Πώς σχολίασε την κριτική του Παύλου Γιαννακόπουλου μετά την πρόσληψή του.

Αναλυτικά, ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε:

Για την απουσία του από το γλέντι των παικτών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ήταν καθαρά γλέντι παικτών. Εκείνοι το οργάνωσαν. Μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο και μετά να το γλεντήσουμε όλοι μαζί».

Για τις δηλώσεις του στις συνεντεύξεις Τύπου: «Δεν ξέρω αν έδινα τίτλους στα ΜΜΕ, αλλά πιστεύω πως ήμουν αληθινός και ποτέ δεν έλεγα ότι δεν απαντώ. Σε ποδοσφαιρικές ερωτήσεις απαντούσα πάντα».

Για τις δυσκολίες να είσαι προπονητής του Παναθηναϊκού: «Εγώ επιλέγω μία ενδεκάδα και κατεβάζω. Θα υπάρχουν 50.000 διαφορετικές απόψεις για το ποιος πρέπει να παίζει. Το δύσκολο σε μία μεγάλη ομάδα είναι η διαχείριση της καθημερινότητας. Βλέπεις, προπονείς, έχεις ένα πλάνο και αποφασίζεις, άλλες φορές σωστά και άλλες λάθος. Όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δεν έκανα τίποτα. Έτσι πρέπει να σκέφτεσαι. Στην ομάδα που είμαι είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το πρωτάθλημα και του χρόνου, και του παραχρόνου. Σε βάθος χρόνου κρινόμαστε».

Για την κριτική που δέχτηκε και τα λάθη του: «Δεν αισθάνθηκα πως υπήρχαν άνθρωποι που με πυροβολούσαν άδικα. Καταλάβαινα πότε έκανα λάθη. Έκανα λάθος στο παιχνίδι με την Καβάλα. Δεν είχα αντιληφθεί το επεισόδιο με τον Λέτο και αδίκησα τον παίκτη και την ομάδα μου. Στο ματς με την ΑΕΚ πιστεύω πως έκανα το καλύτερο κοουτσάρισμα. Κάθε προπονητής κάνει λάθη, κάθε φορά μαθαίνεις. Αυτά είναι εμπειρίες».

Για τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης στο Europa League: «Δώσαμε προτεραιότητα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθούσε, γιατί είχαμε διαφορά μόνο δύο βαθμών και ερχόταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν παίζαμε με τη Σταντάρ έχοντας διαφορά πέντε βαθμών, ίσως να είχα παρατάξει τελείως διαφορετική ομάδα. Η πρόκριση επί της Ρόμα μάς σήκωσε λίγο παραπάνω από ό,τι έπρεπε. Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας πάντως ήταν εξ αρχής η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τις συγκρίσεις με τον Χενκ Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Με τους ίδιους αντιπάλους παίξαμε. Δεν έπαιξε ο κύριος Τεν Κάτε με άλλους κι εγώ με άλλους».

Για τη δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου πως είναι άπειρος λίγο μετά την πρόσληψή του: «Εγώ υπέγραψα στον Παναθηναϊκό Τρίτη (8/12). Έμαθα για τις δηλώσεις Σάββατο βράδυ από ένα φίλο, πριν το ματς με τον Ηρακλή. Μπορεί να το έλεγα κι εγώ αυτό που είπε ο κύριος Π. Γιαννακόπουλος. Σου λέει ο άνθρωπος πως μπορούσαμε να πάρουμε έναν πιο έμπειρο προπονητή. Δεν είναι κακό αυτό που είπε. Όταν δεν σε μειώνει σαν άνθρωπο και είναι μια κριτική σαν προπονητή, είναι κάτι θεμιτό».

Για τις δηλώσεις του προπονητή της Καβάλα εναντίον του μετά το 0-2 στο ΟΑΚΑ: «Ο κ. Ντε Μος με πρόσβαλε. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να με προσβάλει, γιατί εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν. Κι εμείς κάναμε δώδεκα νίκες και θα μπορούσα να έβγαινα να λέω τι έκανε ο αντίπαλος προπονητής. Θα ήταν ωραίο; Η Καβάλα ήταν καλύτερη σε εκείνο το ματς και μας νίκησε δίκαια».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Αυτή θα είναι πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Θα παίξουν δύο ομάδες, με πολύ κόσμο στο ίδιο γήπεδο. Δύο καλές ομάδες με πολλούς φιλάθλους, αλλά μία θα κερδίσει. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα. Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο. Και εμείς διψάμε, όχι μόνο ο Άρης. Είμαστε πρωταθλητές, έχουμε καλή ομάδα, παίζουμε στην έδρα μας, αλλά από εκεί και πέρα είναι ένας τελικός. Και οι δύο ομάδες έχουν πίεση και πρέπει να κάνουν διαφορετική διαχείριση. Έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε πρωταθλητές με ικανότητα σαν ομάδα και αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτά του πρωταθλήματος, γιατί δεν έχει αύριο. Ο Άρης είναι πιο συγκεντρωμένη ομάδα από ό,τι στην αρχή του πρωταθλήματος, σε σχέση με την άμυνα και την επίθεση. Έχει καλύτερη ισορροπία. Έχουν δυνάμεις και αδυναμίες. Όταν όμως είμαστε πρωταθλητές κοιτάζουμε τις δυνατότητες τις δικές μας και πώς θα τις βγάλουμε στο γήπεδο. Έχουμε παγκόσμιους πρωταθλητές, παίκτες που έχουν κατακτήσει το Champions League και θα στείλουμε δέκα παίκτες στο Μουντιάλ. Άρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας εκτός από τη νίκη».

Για τον προπονητή του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ο κύριος Κούπερ κατάφερε να πάει σε δύο τελικούς Champions League και έναν τελικό Κυπελλούχων. Η Βαλένθια και η Μαγιόρκα δεν ήταν οι υπερομάδες και το γεγονός ότι έφτασε σε αυτές της επιτυχίες τού πιστώνεται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να κερδίσει μόνο από την παρουσία τέτοιων προπονητών».

Για τους παίκτες που έχουν το ρόλο προπονητή στο γήπεδο: «Πολλοί παίκτες έχουν την εμπειρία να καθοδηγούν την ομάδα μέσα στο γήπεδο, όπως ο Κατσουράνης και ο Ζιλμπέρτο. Ο προπονητής πρέπει να δίνει στον παίκτη μία κατεύθυνση, ένα πλάνο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει και ο ίδιος ο παίκτης να αυτοσχεδιάσει. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο».

Για τη μη μόνιμη χρησιμοποίηση του Νίνη: «Πού δεν παίζει ο Νίνης; Πέστε μου ένα παιχνίδι. Δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι αν ο Νίνης υποστεί μυϊκό τραυματισμό και μείνει εκτός για 20 ημέρες, θα θέλει άλλες 20 για να επανέλθει. Εμείς τον πιστεύουμε πάρα πολύ και τον χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε περισσότερο».

Για το αν θα ήθελε τον Νάτσο Σκόκο στον Παναθηναϊκό: «Οποιονδήποτε καλό παίκτη, που θα είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε, τον θέλω στον Παναθηναϊκό. Το θέμα δεν είναι τι θέλουμε τώρα, αλλά το ότι θέλουμε το Κύπελλο το Σάββατο. Μετά θα δούμε. Τον Μάιο δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ στον Παναθηναϊκό. Αν θα είμαι, θα πω τι χρειάζεται και εκεί που χρειάζεται να το πω. Ο Σκόκο είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και όχι δικό μας».

Για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού: «Βάσει αποτελέσματος, δεν αποδεικνύεται ότι ο Παναθηναϊκό είχε ανάγκη απόκτησης αμυντικού. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Για να κάνεις καλύτερη ομάδα όμως, πάντα χρειάζεται κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις. Δεν είναι η ώρα να μιλάμε για μεταγραφές. Κάθε ομάδα πρέπει να ανεβάζει την ποιότητά της. Πιστεύω πως από την Ελλάδα δεν υπάρχει παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει την άμυνά μας».

Για το αν θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Έχω συμβόλαιο που τελειώνει στις 30 Μαΐου. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Η ζωή συνεχίζεται, υπάρχει και το αύριο. Μπορεί να πάρεις το νταμπλ και πάλι να μην είσαι προπονητής ή να χάσεις στον τελικό και να μείνεις για πέντε χρόνια. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μείνω».

Για τις σχέσεις του με τον Κώστα Αντωνίου: «Είναι άριστες και έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις προπονητή και τεχνικού διευθυντή, γιατί εγώ δεν βλέπω τον πρόεδρο, αλλά τον κύριο Αντωνίου».

Για το αν η ομάδα επηρεάζεται από τις φήμες για διχόνοια μεταξύ των μετόχων: «Είμαι τέσσερις μήνες στην ομάδα, ο κόσμος ήταν κοντά μας και ο πρόεδρος ήταν κοντά μας. Είναι ένα ωραίο γκρουπ».

Για το αν θα δεχόταν την πρόταση που σκεφτόταν να του κάνει η ΑΕΚ πριν τρία χρόνια: «Πιστεύω πως ναι, θα τη δεχόμουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x