Stoiximan Super League

Κούπερ: «Δεν είχαμε ηθικό»

Στο ηθικό που δεν είχε η ομάδα του, στάθηκε ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Κούπερ, λίγο μετά την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός τεχνικός στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη όταν βρισκόταν με παίκτη παραπάνω. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν σε αρκετά παιχνίδια οι παίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Αράνο, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού στο γαστροκνήμιο.

Στο ηθικό που δεν είχε η ομάδα του, στάθηκε ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Κούπερ, λίγο μετά την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός τεχνικός στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη όταν βρισκόταν με παίκτη παραπάνω. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν σε αρκετά παιχνίδια οι παίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Αράνο, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού στο γαστροκνήμιο.

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το παιχνίδι. Θα μπορούμε να το χωρίσουμε σε δύο τρία κομμάτια πολύ σημαντικά. Πρώτα απ' όλα το ηθικό μας είναι κάπως περίπλοκο. Και το λέω αυτό γιατί στην έναρξη ήταν πολύ ισορροπημένο. Η ομάδα μου έκανε φάσεις για γκολ, μετά δεχθήκαμε ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Τζιμπούρ και ένα δεύτερο ημίχρονο που πρέπει να εξηγήσεις τι έχει γίνει, γιατί στην πραγματικότητα με 1-2 με παίκτη παραπάνω εκεί που φαίνεται να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε 7 καταστροφικά λεπτά. Συν το γεγονός ότι επιχειρήσαμε να δώσουμε φρεσκάδα στην ομάδα και εν τέλει χάσαμε ένα ματς που παίξαμε και άσχημα. Επιστρέφω όμως στο θέμα του ηθικού των παικτών γιατί δεχόμαστε δύο αστείες κόκκινες κάρτες. Επιμένω σε αυτό τον τομέα γιατί έχουμε άλλα τρία παιχνίδια να δώσουμε. Όλα αυτά με τις κόκκινες, με τις κίτρινες κάρτες που έχουν τιμωρηθεί. Το μόνο που μένει είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να χτίσουμε πάλι από την αρχή. Δυστυχώς μας έφυγε μέσα από τα χέρια μας μία εφικτή ευκαιρία. Επαναλαμβάνω όμως ότι το θέμα του ηθικού της ομάδας δεν είναι θετικό, γιατί με παίκτη παραπάνω η ομάδα μου δεν κατάφερε να κρατήσει καν την ισοπαλία», είπε αρχικά ο κ. Κούπερ.

Ο Αράνο είχε κάποιο πρόβλημα;

«Είχε να κάνει με πολλές κράμπες στο γαστροκνήμιο και δεν μπορούσε να περπατήσει».

Πώς εξηγεί αυτή την καθίζηση σε αυτά τα 7 λεπτά, γιατί ο Άρης δεν μας έχει δείξει τέτοιο πρόσωπο;

«Είναι δύσκολο να εξηγήσεις πώς πήγε αυτό το παιχνίδι και ειδικά αυτά τα λεπτά. Χρειάζεται πολύ σκέψη. Είχα την αίσθηση από τον πάγκο ότι η ομάδα μου ούτε αμυνόταν, ούτε επίθεση έκανε. Ήταν σαν να είχαμε ένα μεγάλο κενό. Σαν να περιμέναμε να δεχθούμε γκολ. Θα πρέπει να ξαναδούμε αυτό το ματς. Το ηθικό μας δεν είναι καλό. Χάσαμε τον τελικό. Κάναμε «δώρο» τη νίκη. Και εξηγώ ότι δεν αντιλήφθηκε η ομάδα μου πώς να διαχειριστεί αυτό το σκορ».

Σκοπεύετε να πάρετε κάποια μέτρα πάνω στον τομέα της αντίδρασης κάποιων παικτών μέσα στο γήπεδο;

«Η ομάδα έκανε μία έναρξη στα πλέι οφ. Μετά είχαμε ένα κακό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα όλα πήγαιναν καλά για την ομάδα μου. Μέχρι το σημείο που προηγήθηκε. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτά τα λεπτά, επαναλαμβάνω, ότι η ομάδα μου δεν αντιλήφθηκε τι έπρεπε να κάνει για να κρατήσει το σκορ. Δεν υπήρχε πρόβλημα απειθαρχίας. Υπήρχαν στιγμές και στιγμές».

Μέσα στις επόμενες αγωνιστικές υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει η εικόνα στη βαθμολογία για τον Άρη;

«Είτε έχουμε χρόνο είτε δεν έχουμε, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε ηρεμία. Αυτό θα επιδιώξω. Όσο πιο ψηλά τερματίσουμε τόσο το καλύτερο. Αυτό που χρειάζεται είναι η ηρεμία , γιατί έχουμε μπει σε ένα μονοπάτι που δεν μας αρμόζει. Πέρα από την αποκατάσταση που θα κάνουμε στους παίκτες, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις αποβολές , με τις κίτρινες, ο Βαγγέλι δεν μπορεί να αγωνιστεί ως το τέλος της χρονιάς, ο Αράνο έχει πρόβλημα. Έχουμε πρόβλημα και στην άμυνα αυτά πρέπει να τα δούμε».

Που αποδίδει το λάθος ηθικό των παικτών του;

«Όταν μίλησα για το πληγωμένο ηθικό είχε να κάνει με το θέμα του χαμένου τελικού. Από εκεί και πέρα για να επανέλθει στα καλά σου επίπεδα δεν είναι τόσο εύκολο. Προσπαθούμε. Το κάναμε με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι απουσίες. Ο εγωισμός μας όμως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Υπάρχει δρόμος ακόμη στα πλέι οφ. Δεν έχουν τελειώσει για μας».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x